2016. április 10., vasárnap

Joghurtos lángos

KáeM kérésére ismét lángos készült vacsorára, viszont nem volt otthon kefír, ezért ezúttal egy joghurtos receptet próbáltam ki. Igazán jól sikerült. A lenti adagnak a felét használtam fel első körben, abból 8 kisebb méretű lángos lett, amit így elégnek bizonyult vacsorára.



Joghurtos lángos
50 dkg liszt
1 tasak szárított élesztő
késhegynyi szódabikarbóna
1 ek só
25 dkg natur joghurt (2 db krémes aktívia)
2 dl langyos víz
olaj a kisütéshez
A hozzávalókat az olaj kivételével BBvel összedolgoztattam. Majd letakarva duplájára kelesztettem. Ekkor ismét átgyúrattam BB-vel, majd elfeleztem a tésztát, egyik felét olajozott tálcára tettem és 8 egyforma darabra szedtem (olajos zacskóba ment a hűtőben a másik fele). Ismét meleg helyre tettem, majd hagytam újra megkelni. Ezután forró olajban kissé széthúzva készre sütöttem őket. Szokásosan zúzott fokhagymával és sóval kikevert tejföllel és reszelt sajttal ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése