2016. április 10., vasárnap

Könyvek – Húsvétra


Húsvétra is érkezett pár könyv a nyuszi több helyen is potyogtatott könyvet. Most ezekről jöjjön egy összefoglaló.Esti Mesék fiúknak – Mi is néztük már többször a könyvet, amikor éppen nagyon untuk APG-t és BB-t…de aztán nem vettük meg, mert nem voltak szimpik a képek, meg a beleolvasásnál a mese sem. Nos a fiúk az első két mesét még úgy ahogy élvezték…aztán a harmadik kb. ugyanaz, csak kicsit más körítéssel…ez már uncsi volt, főleg, hogy egy kép/mese az nekik (még) soványka. Meglátjuk a többi mese izgalmasabb lesz-e benne.Titoktündér – iPadon is megvan (magyarázat ld. alább), de nem haraptak rá a borítókép alapján. Most hogy papír alapú könyvként is megkapták kérték, hogy olvassak belőle. Zsebit nagyjából leköti…Bogyót kb. nem érdekli. Alapvetően mindegyikük jobban kedveli (még) a bővebben illusztrált könyveket.

Tegnap, ma, holnap – Ezt azért vettem meg, mert reméltem, hogy Marék Veronika hónapos magyarázata után ez jó segédlet lesz megérteni ezt a ma lesz a holnap tegnapja dolgot :P Ez bejön nekik, mert csomó kép van benne, és annyit mindenképpen ér, hogy most már más kérdések is vannak a napokra vonatkozóan, nem csak a „Ma ma van???”

No és akkor az iPad történet...több könyvünk is van, ami megvan lapozgatható formában is, de az iPadon is rajta van elektronikusan. Egyrészt mert így könnyebb bárhová is szállítani. Másrészt mert sokszor van, hogy nem a könyvek környékén olvassuk az esti mesét, mert lent zuhanyoznak, vagy egyszerűen még kicsit lent játszottak pancsi után. És hát azért is praktikus, mert nem kell külön fényforrás az olvasáshoz, lehet úgy is olvasni, hogy mindenki ágyban van már és betakarva hallgatja a mesét....jó ez még viszonylag ritka, de azért alakulni fog bízom benne :) (És persze azt is elárulom, hogy részemről szerintem kb. 3 éve nem vettem papír alapú felnőtt könyvet a kezembe olvasási célzattal....telefonon, iPadon olvasok...lehet ezen mérgelődni/pörögni, de akkor is ez a jövő...a gyerekeknek is)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése