2016. április 2., szombat

Sajtos-paradicsomos gnocchi

Annyira gusztusos volt a kép Piffeny - Editnél, hogy rögtön lementettem a receptet. Most végre sorra is került. Kisebb adagot készítettem és felturbóztam némi sonkával. Igazán finom és laktató fogás lett belőle.


Sajtos-paradicsomos gnocchi
0,5 kg félkész gnocchi
1 csomag mini mozzarella
3 szál újhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 doboz 400 grammos paradicsomkonzerv
2 babérlevél
2 dl folyadék (nálam alaplé)
só, bors
oregano
1 dl tejszín
10 dkg sonka – vékony csíkokra vágva
A nyers gnocchit és a félbevágott mozzarella golyókat összekeverjük egy jénaiban. A sonkát kevés olajon megpirítjuk, majd kiszedjük és hozzá keverjük a jénaiban lévő többi alapanyaghoz. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a fűszereket, a paradicsompürét és az alaplét. Összeforraljuk. Ezután a tejszínt hozzáadva turmixszal krémesre dolgozzuk, majd beleöntjük a jénaiba, ügyelve, hogy mindenhová jusson. Ezután a jénait lefedve tesszük a 180 fokos sütőbe és időnként átkeverve kb. fél óra alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése