2016. április 23., szombat

Tűzoltó és Rendőr majális 2016Idén végre nem maradtunk le róla…mert tavaly pont igen. (Tavaly előtt nem…ez volt Mazsika első komolyabb kimenője a kórház után). És ezután már nem is fogunk, mert megtudtuk, hogy mitől függ az időpont (elvileg az április 24-éhez legközelebb eső hétvége időzítik). (Mondjuk az gáz, hogy kb. két héttel ezelőtt még nem találtam semmi a rendezvényről, sem a katasztrófavédelem oldalán, sem a Városligetén :(…így utólag megtaláltam :P)  Szóval facebookon egy ismerősnél megláttuk a plakátot és onnan már nem is volt kérdés, hogy megyünk, mert hát pont itt van IMama, akkor meg extrán jóság van, hárman három gyerekre azért csak könnyebb egy tömegrendezvényen :)

Első tesztelők :)

Zsebi olt

Mazsi olt

Tűzoltó trabiban a család (Felnőtt csak egy, így IMama és Apa kimaradtak a mókából)

Horgászunk

Szóval a plakát szerint mentünk, hogy 8:30ra ott legyünk (ez mondjuk parkolás szempontból sem hátrányos). Még nagyon kezdetleges és rendezkedős állapotban találtuk a rendezvényt, de azért sikerült pár dolgot menten kipróbálni…Zsebi és Mazsi ugrálóztak. Bogyka – aki természetesen tűzoltónak öltözött – meg cseppet bestresszelt. Azért sikerült neki is feloldódnia, így már élvezhetőbb volt a rendezvény. Színeztünk, játszószőnyegeztek, a két szélső kipróbálta a tűzoltást, mint olyat. Mentünk a tűzoltó trabival…és természetesen készült kép is a Szomjoltókkal…nyilván Bogyesznak nem kellett költözni saját példánya van ugye a szomjoltós ruhából J Mellesleg őt kb az egész rendezvény alatt folyamatosan állították meg a fotósok, hogy had lőjenek képet róla. Aztán átsétáltunk kicsit a rendőrős részre is (ez tavaly előtt kimaradt). Itt készült tenyér lenyomat, megnézték a vízirendőrségi járgányt, horgásztak kicsit. Megszeppentek a ki tud nagyobbat ütni a kommandósra „bemutatótól”…ettől mondjuk én is). Aztán kérték, hogy menjünk vissza a tűzoltós részre. Itt még beültek kis millió tűzoltó autóba. Zsebivel kapcsolatosan volt egy rossz élmény is…mert az egyik önkéntes tűzoltóság kocsijánál meglehetősen bunkó volt a jelen lévő tűzoltó. De tovább mentünk és utána már ismét mindenki kedves volt. Mazsi és Zsebi pörgött ezerrel, Bogyesz kezdett fáradni…így bő 3 óra után elindultunk a kocsihoz. Zsebi még szeretett volna végig menni a füstős alagúton, de túl nagy volt a sor. (A rendezvény elején is már nézte, de akkor bizonytalan volt, hogy majd később talán, de így már nem vártuk ki a sort…majd jövőre.) Az emelőkosaras résznél meg nem is próbálkoztunk, mert a 2 óra sorban állás kicsit sem tűnt viccesnek (itt mondjuk beszéltük KáeMmel, hogy talán nem kéne teljesen felemelni minden alkalommal, mert így alapból 10-15 perc egy kör). 

Középen balkezes, jobb szélen örökmozgó :P

A kocsihoz visszafelé menet még pont láttuk a rendőr helikopterek bemutatóját (egyébként miért szirénázik a helikopter az égben???), sőt találtunk egy csomó pitypangot is, amivel még tök jól elszórakoztak. Pont ebédre értünk haza…de útközben azért borultak a fejecskék ;) Nem rendeztek nagy ebédet, elvégre nem telt el sok idő a kűrtős kalács óta és már aludtak is. 


Tömlős trió
Alapvetően jó volt, hogy ilyen korán kiértünk, mert így még komolyabb sorban állások nélkül tudtunk több dolgot is kipróbálni. (A tűzoltó trabiban pl. Mazsi azonnal megtalálta a sziréna gombját :P) A rendezvény – a jelenlévő tűzoltók szerint is – sokkal szervezetlenebb és szegényesebb volt, mint a korábbi években. Kevés volt repi-ajándék és a segítő diákok még annak a kiosztásában sem jeleskedtek (én mondtam pl, hogy a tűzet oltó kis ügyeseknek mondjuk nyugodtan járhat egy matrica a ruhára, ha már ott a kezében…Bamba diák: Jéééé ez milyen jó ötlet, de azért is szólni kellett nekik, hogy segítsenek már öltöztetni a gyerekeket, ne csak nézzenek ki a fejükből). Lufit és matricákat kaptunk itt-ott. De póló pl. idén nem volt :( De a fotónak nagyon örültem, hogy idén immár három kis tűzoltó is rajta lehetett :) A színpadon lévő programokból nem sokat érzékeltünk…a rendőrős részel láttunk egy katonai díszbemutatót, fegyver dobálással, néhány lövéssel, de az sem kötötte le sokáig a csipet csapatot. De mindent összevetve jövőre is tervezünk menni…sőt ha jó idő lesz, akkor árpilis 30-án szombaton kisvárosunkban is lesz tűzoltó nap.

Helikopterek és pitypangok búcsúzóul

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése