2017. május 17., szerda

Napi pillanatok #20170517

Korán ébredtem, korán indítottam a napom. És tök klassz volt, hogy volt idő kényelmesen készülődni és pont időben el tudtunk indulni. A fiúk sem aludták túl magukat, tudtak kicsit még játszani - hokizni. Bölcsi majd ovi. Útközben egy galamb a közlekedési lámpán. Aztán 8:08-ra már a munkahelyemen voltam, persze előtte reggeli a kocsiban és érdekes üzenet a szomszédasszonytól, hogy akkor “reklámarcok” lettünk-e…hát nem. Így megkerestem a hölgyet és kicsit elbeszélgettem vele a szerzői jogokról….döbbenetes választ kaptam az első kérdésemre, miszerint ki adott engedélyt a kép felhasználására: “Szia! Ha google ba beütöd hogy vasalni való, akkor kidobja. Nincs levédve, így mivel Önként tetted fel a netre felhasználható. De ha gondolod, megjelölöm a forrást, és akkor végképp legális. Törölni sok értelme nem lenne, mert bár az oldalamról szívesen törlöm ha ez zavar, de több mint 100 csoportba és oldalon megosztottam, ls onnan is tovább osztották, így ezt nem tudom végképp törölni.” Nos ezután nyilván megkértem, hogy jelölje meg a forrást és tájékoztattam a törvényi háttérről…erre már nem kaptam választ. Mondjuk az döbbenet számomra, hogy ez nem valami extra kép…még csak nem is sikerült túl jól, rém bénán van megkomponálva fotózási szempontból…de attól még az én szellemi tulajdonom, szóval cseppet felbosszantott a hogy ha kitetted, onnan már közkincs hozzáállás, és akkor az üzleti célú felhasználásról már ne is beszéljünk. Na mindegy….ilyen is van, volt és lesz is. 


A munka ma is pörgős volt eléggé, de legalább reggel osztottak ajándékot…na nem a munkahelyem maga, hanem a nivea 😛Napközben ilyen virágos nap volt ma...a szép pünkösdi rózsa fotót KáeMtől kaptam azzal, hogy virágot a virágnak. A japán leandert és a viaszvirágot én hoztam be a munkahelyemre és mind a kettő virágzik, utóbbi nem egyszerűen virágzik, hanem ontja a virágokat. Aztán még három előtt 8 perccel kaptam két feladatot is, de pontban háromkor be is vittem, hogy kész vagyok vele kicsit meglepetés volt. (Mondta a Boss, hogy nem muszáj mára) hazafelé nagyon jó ütemben sikerült jönni, ezért beugrottam még a Tescoba gyorsan mielőtt a bölcsibe mentem az anyák napi ünnepségre. Az ünnepség után haza jöttünk és készítettünk vacsorát, Mazsi játszott, teregettem, indítottam új mosást...Mazsi bepisilt a bölcsiben alváskor. Miután hazaértek a nagyok apával, megkapták a Ninjango magazint (alig vártam már, hogy megjelenjen), így ők innen Ninjagoban nyomultak: újság, figurák és mese is. Apa kiment kerítést festeni, Mazsi meg csatlakozott hozzá. Valamivel 7 után kezdtünk vacsizni. Utána fürdés a fiúknak. 8 után mentek csak ágyba. És 3/49re jöttünk csak le, akkor a végre befutott fitnesz karkötő örömére és tesztelésből elkezdtünk körbe-körbe rohangálni 😂 De szépen sikerül feltornázni a napi lépésszámot legalább. 

Legjobb-legrosszabb:
B: a legjobb ma te voltál Anya, mert odaadtad nekem a fókádat. Legrosszabb az volt, hogy a fóka lopkodott a zsebemből macskanyelvet. (Ne kérdezzétek...ez egy plüss fóka - a szerk.)
Zs: a legjobb amikor megkaptuk a lego ninjago magazint, meg amikor játszottam Levivel. Legrosszabb, hogy nem megyünk ma a Balatonra szállást kérni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése