2017. június 21., szerda

Cseresznyés-almás jeges tea

A rendszeres olvasók előtt nem titok, hogy lelkes olvasója vagyok Pia – német nyelvű – blogjának. Már tavaly is nagyon tetszett a recept, de idén végre el is készült. Nekem nagyon bejött, pont nem túl édes és nem túl savanyú. Kicsit át kellett szabnom a receptet a magyar viszonyokra. 



Cseresznyés-almás jeges tea
4 filter cseresznyés tea
1 liter forró víz
0,5 l 100%os almalé
0,5l szénsavas ásványvíz/szóda
1 ág menta
2-3 karika citrom
A teát leforrázzuk a vízzel, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután összekeverjük az almalével, szódával. Hozzáadjuk a kicsit megtört mentát és a citromkarikákat és már fogyaszthatjuk is. Aki hidegebben szereti, annak érdemes pár jégkockát is adni hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése