2017. június 29., csütörtök

Kovászos uborka

Mivel alapvetően csak én szeretem általában csak egyszer készül egy szezonban :)



Kaporral és egész fokhagymával kibéleljük az üveg alját, majd annyi kanál sóból, ahány literes az üveg és megfelelő mennyiségű vízből elkészítjük az öntetet. Az uborkát megmossuk és beirdalva az üvegbe helyezzük. Leöntjük az öntettel, tetejére egy gézlapot fektetünk, majd egy kenyér csücskét rátéve napon érleljük pár napig. Ha megértett, akkor a kenyércsücskét a gézzel leszedjük és hűtőben tároljuk.
Én most a kenyér helyett egy kiflit tettem rá, harisnyába csomagolva, mert nem találtam itthon gézt. Így is tökéletes lett...mondjuk a kapor jobb lett volna, ha friss, de az nem állt rendelkezésre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése