2017. június 28., szerda

Zöldfűszeres csirkemell

Tíz perccel a munkaidőm vége előtt jutott eszembe, hogy nincs konkrét ihletem, hogy mi is legyen a csirkemellből, ami a hűtőben várta, hogy vacsora lehessen belőle. Gyors google és a képek közül, amiket dobott ez tetszett meg a legjobban. Annál is inkább, mert – ha már van friss bazsalikomom a kertben – ki szeretettem volna próbálni, hogy a friss bazsalikomot sem bírom, vagy csak a szárítottat. Nyilván kicsit variáltam az eredeti recepten :D De ez a fogás isteni, biztosan gyakran fog készülni. Amolyan must do dolog. A két nagy első körben kicsit fújjogott, hogy zöld, meg spenót, de mondtam, hogy adjanak egy esélyt, mert köze nincs a spenóthoz….Zsebi mindet megette, amit szedtem neki, Mazsinál ez nyilván nem meglepő, ő repetát is kért. Bogyi egyet kóstolt meg és ma éppen inkább a rizzsel lakott jól…ez persze nem jelenti, hogy holnap nem enné két pofára :P 


Zöldfűszeres csirkemell
35 dkg csirkemell filé 
só, bors
2 evőkanál olívaolaj 
A mártáshoz 
3 szál újhagyma 
2 gerezd fokhagyma 
2 dl tejszín
1 ek mustár 
kis csokor petrezselyemzöld
két nagy bazsalikomlevél 
só, bors
A csirke mellett felkockázzuk sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajban fehéredésig forgatjuk, ekkor kevés vizet aláöntve lefedve pároljuk kb. 10 percet, majd kivesszük a serpenyőből és félretesszük.
Felaprítjuk a fokhagymát és felszeleteljük az újhagymát. A serpenyőbe, amiben a csirke sült beledobáljuk hagymákat és átpirítjuk. A turmixba tesszük a tejszínt, mustárt, sót, borsot, petrezselymet, bazsalikomleveleket és a megpirított hagymákat is, majd pürésítjük. Visszatesszük a csirkét a serpenyőbe, ráöntjük a mártást, és addig forraljuk, míg szépen besűrűsödik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése