2017. augusztus 4., péntek

Hokis edzőtábor - Első felvonás

Ennyit tudtunk előre:

Hétfő :találkozó:8:00-kor
jég :8:30-9:50-ig
tízórai :10:10-10:30-ig
száraz :10:30-12:00-ig
ebéd :12:30-13:00-ig
pihenő:13:00-14:00-ig
jég :14:30-15:50-ig
uzsonna :16:10-16:30-ig
távozás :16:30-tól 

Kedd,szerda,csütörtök, péntek :
találkozó :8:00-kor
jég :8:30-9:50-ig
tízórai :10:10-10:30-ig
száraz :10:30-12:00-ig
ebéd :12:30-13:00-ig
pihenő :13:00-14:00-ig
száraz :14:00-15:30-ig
uzsonna +gyümi:16:00-16:30-ig
jég :17:00-17:50-ig
távozás :18:00-tól

Meg hogy kell több szülő segíteni, meg hogy lesz tízórai- ebéd - uzsonna....meg volt még néhány kissé elvetemült kérés a ruhák színét illetően például, de ezt most hagyjuk. És akkor alább a sztori, ahogy én láttam :)

Gyülekező a jégen
Kapus kesztyűben kispadon vigyorgó
Már mikor olvastuk a tervezett programot mondtuk, hogy kissé túllőttek a 4-8 éves korosztály teljesítő képességén. Apa kezdett velük, akkor még hárommal, de már reggel 9re tudtuk, hogy Mazsinak ez tényleg durván sok(k), így intéztem a bölcsit….már le volt beszélve feltételesre. Az első tábori napot még megtartották a kiírás szerint….nyilván nem aludtak semmit a fiúk. De a nagyok ennek ellenére becsülettel végigcsinálták.

Kapus leszek - by Bogyi
A másodikra - még ezt is apa vitte - újragondolták az álláspontot, hogy akkor a szieszta utáni szárazedzést mondjuk hagyjuk (azoknak, akik még alszanak) és akinek úgy kényelmes és meg tudja oldani, az hazaviheti a csemetéjét (csemetéit) aludni és ráér uzsira visszamenni. Apa haza hozta őket…totális kimerülés és jó hosszú alvás. Így azért jobban ment a délutáni jeges edzés is. Bogyi meg tényleg komolyan gondolja ezt a kapus dolgot és Gábor (vezető edző) is lát benne fantáziát, így próbálhatott kapusszerkót és mehet majd kapusedzésre.Szerdán én voltam velük, ügyesek voltak reggel a jegesen, Bogyin már látszott, hogy egyre jobban fárad (ilyeneken lehet csak észrevenni, hogy fiatalabb), ebéd után ismét haza és itthon alvás, aztán visszafelé Mazsit is begyűjtöttük, mert mondta, hogy szeretne menni…az edzők meg azt, hogy jöjjön úgy és akkor amikor szeretne, ne erőltessük, de ha ő szeretné, akkor had szóljon. Hát nyilván ott már nem ment jégre, amiért cseppet mérgesek voltunk rá.

Bogyi és Cipi....titkaik vannak :D
Csütörtök délelőtt Imama volt velük és állítása szerint nagyon ügyesek voltak, ő meg nagyon élvezte a pörgést:) A fiúk megkülönböztetett figyelemmel az edzői asztalnál ebédeltek :) Én tudtam értük menni, és kissé bántam, hogy nem hoztam el azonnal őket, hanem még izzadva vártunk fél órát a beígért fagyira...aztán inkább a cukrászdából kaptak, tőlem. Estére már apával vittük vissza őket, ismét szépen dolgoztak, bár már egyre jobban látszott a fáradtság. Viszont végre befutottak a Vasas pólók...legalábbis, amiket most rendeltünk az edzőtábor elején, amiket még az évadzárókor, az még sehol sincs :(

Két  hokis, meg egy majdnem Vasas pólóban
Pénteken a délelőttöt megint IMama vitte, apa ment értük ebéd után és az esti utolsó jegesre ismét együtt vittük őket vissza....útközben bementünk a játékboltba, mindenki választhatott valamit a kitartó heti munkáért. Zsebi még az utolsó edzésen is nagyon pörgött, Bogyi kicsit lazázott már és többször látványosan fekve maradt hűsölni a jégen. :P Azért örültek, hogy most jön két nap szünet. 

Hétfőn lesz száraz és jeges edzés is, aztán még lesz 5 nap edzőtábor jövő péntektől kezdődően...majd beszámolok arról is, mindenesetre arra csaltuk Mazsi bölcsis barátnőjét is, hogy akkor hátha lesz kedve neki is :) Remélem összejön, mert így nem volt könnyű, hogy ott is szeretett volna lenni, meg nem is. 

Egyebekben a gyerekek kaptak tízórait…valami friss finom péksütemény és tea formájában. Ebédre valami egyszerűt…volt sonkás tészta, rizses hús, pörkölt tésztával, spagetti, rántott csirkemell és hozzá innivalót (szörp, hígított almalé...ilyesmik, nem csak víz), első napra tőlünk desszertnek szülinapos csokis sütit Zsebit ünnepelve, az öltözőben meg gyümi és rágcsa is volt, illetve uzsonnára joghurt….ezt mondjuk mi kihagytuk többnyire. Minden napra voltak “ügyeletes” szülők, akik segítettek azoknak a gyerekeknek, akiknek nem tudott ott lenni egyik szülője sem, illetve intézték az étkezéseket, miegymást. Tőlünk minden napra volt valaki ugye….és hát amúgy is mi szoktunk a pálya mellett segédkezni a gyerekeknek normál edzéseken is, ez most sem volt másként…a szülők többsége vagy a fenti folyosóról, vagy még inkább a melegedőből (tekintettel a külső hőmérsékletre mostanában inkább szauna) várta a megváltást és inkább nem avatkozott az edzéses életbe (néha azért kell, mert orrtörlés, ivásnál kell esetleg segítség, meg bekötni, befűzni, megigazítani….szóval azért nem uncsi élet ott az sem) :P

Az időjárás mondjuk nem volt barát az edzőtábor alatt, mert hát ebben a hőségben a szárazedzéseket lényegében sem kint, sem bent nem lehetett értelmesen megtartani. De volt valami vicces bája, ahogy az ember 40 fokban hosszú nadrágban, ámde ujjatlan pólóban indul a jégpálya felé, hóna alatt egy vastagabb pulcsival és egy pufi mellénnyel :P  Majd öltöztetésénél a szauna meleg (és az idő előrehaladtával egyre érettebb izzadságszagú) öltözőben durván leizzad, majd magára öltve a meleg szerkót becuccol a jég mellé :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése