2017. augusztus 5., szombat

Ninjango születésnap - Zsebi 6.

Nem egészen tudom mitől, de egyszer csak bekattant a Ninjago és akkor felborult a közel fél éves kérés, hogy Pokémonos szülinap legyen (már elkezdtem összerakni). Így egy újabb lego szülnap, mondjuk nem a legoságát, hanem a nindzsaságát  igyekeztem hangsúlyozni…és mondjuk nem volt nehéz dolgom, mert kedvenc német bloggerem már csinált egy ilyen partyt  (Aztán idén még egyet, de ez a verzió nálunk még korai lett volna);) A meghívót eredetileg a Halegrafixról szedtem, csak kicsit magyarítottuk. KáeM intézte egy részét, én a másikat :) (Innen még több dolgot is kinyomtattam, amik tetszettek és felhasználhatóak voltak a mi dekorációnkhoz) Egyéb dekorációban az 5 alap nindzsa színével dolgoztunk...lufival és krepp papírral. Mondjuk a lufik pillanatok alatt eldurrantak a nagy melegben....csak párat tudtunk megmenteni a terasz árnyékos részére. (A díszités vicces mozzanata volt, hogy nyilván nem aludtak sokat a fiúk, boldogan felöltöztek a ninja pólóikba, és a két kicsi jött is ki segíteni dekorálni, de az ünnepelt mondta kissé szégyenlősen, hogy ő inkább nem jönne, mert inkább szeretné, ha meglepi lenne, ha nem baj...de aztán csak kis somfordált, így nem tudtam róla képet csinálni, amikor meglátja a kész dekort...de lentebb a tortás kép, mindent elárul :))

Már erősen csökkent lufi létszám....sorban durrantak el a melegtől :(
Aztán akkor nézzük minként is zajlott a ma délután és akkor ebbe beágyazom, hogy mi miként készült...hátha így rövidebb lesz, mint a szokásos szülinapos posztok :)


15:30-16:00 Gyülekező: poharak megjelölése, színezés..stb. (Nyomtattam pár színezőt és sima - többször használatos, színes - műanyag poharakat kaptak a gyerekek, amikre Kriszti néni matricákra rajzolta a jeleket)

Tájékoztatás: Üdv mindenkinek Zsebi 6. születésnapján. A mai napon megjelentek a meghívás elfogadásával egyidejűleg jelentkeztek a 7+1 próbából álló nindzsa vizsgára. Érezzétek jól magatokat, játszunk nagyot. 
Itt történt a kártyák kiosztása (minden teljesített feladat után járt egy csillag lyukasztás a kis lapon...wordben szerkesztettem meg, és Kriszti néni végülis nagyon kreatívan rácsatolta mindenkinek a köszi zacskójára, így akkor tudtuk, hogy kié az adott zacskó és nem veszett el a pontgyűjtő kártya sem), fejpántok átadása- felkötése (Innen látott ötlet alapján készítettem, sima selyem szalagra írtam fel a neveket, egy wordben készített sablon alapján...mondjuk mire találtam olyan filcet, ami csak kicsit folyt meg a selyem szalagon:P De a lényeg, hogy nagy siker lett),  és előre került +1es feladat a nindzsa nevek kikeresése is (Ehhez innen szedtem az eredetit és azt magyarítottam és nyomtattam ki A5ben).


1. A szellemi frissesség próbája: Bingó – szokásosan gumicukorral (Idén nem én készítettem, hanem az egyszerűbb út reményében vettem az etsyn)

2. A belső egyensúly próbája – A gerendán kellett átegyensúlyozni, úgy, hogy a nindzsa kardról a dobócsillag ne essen le.  (A kard és dobócsillag is egy Pepcoban kapható Nindzsa szettből van)


3. A félelmek legyőzésének próbája – A kígyó fészken kell ügyesen, nekifutásból átugrani.  ( A földre kerültek szanaszét az otthon fellelhető kígyók. A nindzsa tanoncoknak ezen kell nekifutásból átugraniuk)

4. A leleményesség próbája – A felfüggesztett bombákat kellett minden tanulónak hatástalanítania.(Pia leírása alapján készítettem el a bombákat a kész bombákat a trambulin tetejére kifeszített madzagra kötöttük fel és innen kellett némi ugrálást is bevetve leügyeskedniük a tanoncoknak...azért kicsit túl jól sikerült a csomagolás, így kellett Kriszti néni segítsége, hogy tényleg leszakadjon.  A benne lévő édességet áttettüka köszi táskába ;)

Itt tartottunk egy ivás-evés-nasi  szünetet!


5. A pontosság próbája – Minden tanulónak 5 lehetősége van Lord Garmadon legyőzésére, vagyis  a 3 guriga ledöntésére. (Az 5 alap nindzsa színével dolgoztam: Cole (fekete), Zane (fehér), Jay (kék), Kai (piros) und Lloyd (zöld)) :) A csillagokat is Pia útmutatásai alapján hajtogattam….csak 5 csillagot készítettem, remélve, hogy nem lesz gond egyikkel sem. Lord Garmadon figurát innen szedtem és simán wordben formáztam meg a wc-papír gurigára való ragacsot.)6. Az ügyesség próbája – A tanulóknak egyesével szálltak be a trambulinba és ott 30 másodpercet ugráltak anélkül, hogy hozzá érnének az ágyúgolyókhoz (labdák, amiket mi dobtunk be….illetve löktünk vissza középre, amikor nagyon a szélére kerül7. Mesteri próba – Sensei Wu szakállát kellett megfelelően feltenni bekötött szemmel. (Idén nem nyomtattam több szakállt, hanem mágneses táblára került a poszter és egy mágneses szakállat készítettem, amit újrahasznosítunk J   Ebből a bejegyzésből indulva érhető el. A posztert kicsit átszabtam....mert a négyzet alak annyira nem volt vicces nyomtatási szempontból, A3ban nyomtattam. A szakállhoz a sablont pedig 10x15 méretben.)

A próbák teljesítése után mindenkit nindzsává avattunk: megkapják az erről szóló oklevelet (Ehhez az oklevél, Wu mester, a csapat, a dobócsillag, a pecsét, banner és matrica - és a letöltések után még sok munka paintben és ppt-ben és wordben, meg amiben még sikerült:P) és ezután teljes joggal viselhetik a kikeresett nindzsa nevüket.


A mindenhez használt nindzsa szemeket innen töltöttem le végülis, mert ami a halegrafixon volt, nem annyira tetszett.  Betűtípusnak a Shanghait használtam. A szülinapos pólókat és úgy egyáltalán minden más segítséget is, ezúton is köszönjük a Pólótransznak ;)

Miután túl voltunk a Nindzsa avatáson, jöhetett a torta, majd az ajándék átadás, végül a durva melegre való tekintettel beengedtük a csapatot a medencébe. :)

A tortát ezúttal én készítettem...nagyon sokáig túró torta volt a terv, de az ünnepelt az utolsó pillanatban átnyargalt az epreset szeretne dologra. Mónitól kértem segítséget és végül erre a tortára esett a választásom, annyival, hogy ne kelljen sütőt kapcsolni, így kész bolti gyümölcstorta lappal dolgoztam, amiből kikapartam még egy adagot, hogy bőven elférjen a krém. A témába illesztést egy egész csapat lego figurával oldottuk meg, amiket Kínából rendeltünk (szóval nem eredeti legó) és amit még a torta átadás előtt egy órával is lázasan kerestünk, mert annyira jól eldugtuk:P Aki kóstolta finomnak minősítette.  A kínáló asztal szokásosan kence téma volt...mondjuk a tatárral megküzdöttünk, mert két helyen sem kaptunk.


Tematikus szülinapi buli dream-teamünk :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése