2017. augusztus 20., vasárnap

Szódás kenyér

Nincs augusztus 20. kenyérsütés nélkül. Mondjuk erre idén nem készültem rá túlzottan. Így egy gyors kenyeret sütöttem csak. De pont jó lett reggelire. 



Ír szódás kenyér
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
1 kk só
1 kk cukor
1 kk szódabikarbóna
1 pohár natúr joghurt (150 g-os)
1dl víz 
A sütőt 200 fokra kapcsoljuk! A száraz hozzávalókat egy keverőtálba szórjuk, majd a közepébe beleöntjük a joghurtot és a vizet. Lágy tésztává keverjük...nem kell nagyon kidolgozni. Szilikonos formába tettem, majd vizes kézzel elsimogattam a tetejét, késsel bevágtam keresztalakban. És 30 perc múlva már tettem is a rácsra hűlni a kenyérkét. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése