2017. szeptember 23., szombat

Almás-zabpelyhes muffin

Miután a tesók megtudták, hogy a Bogyi muffint kapott reggelire, mindenképpen szerettej volna ők is enni. De hát már ebéd idő közeledett és egyébként is édes ebéd volt a mai terv, így megcsináltam (Mazsival megcsináltuk) a muffint, hogy akkor majd uzsonnára lehet pont enni. ;) És pont lehetett, igazán jól sikerült....ez volt a kiinduló recept, de nyilván változott. 



Almás-zabpelyhes muffin
18 dkg tk tönkölyliszt
8 dkg zabpehely
2 kk sütőpor
0.5 kk szódabikarbóna
pici só
1 db tojás
2 dl tej
8 dkg cukor
0.6 dl napraforgó olaj
1,5 alma apró kockára vágva
kevés fahéj
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A lisztet, a zabpelyhet keverjük össze a sütőporral, szódabikarbónával és a sóval. Egy másik tálban keverjük össze a tojást a cukorral, a tejjel, az olajjal és fokozatosan adagolva, keverve dolgozzuk össze a lisztes keverékkel. Forgassuk bele az almát. Töltsük a mufiinsütőbe (nekem szilikonos van, akinek nem, az kenje ki, vagy tegyen bele kapszlikat). Előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt süssük aranybarnára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése