2017. szeptember 28., csütörtök

Elise Lebkuchen - Gluténmentes sütemény

A holnap esedékes ovis Mihály napi vásárra vártak sütiket és hát felmerült, hogy legyen gluténmentes is. Mivel emlékeztem, hogy egyszer régen már sütöttem ilyet, mert akkor volt egy gluténérzékeny kollégám, arra jutottam, hogy ezt biztosan jó lesz. És ha már, akkor előkaptam Brigicét és megkérdeztem, hogy van-e tuti gm pogi receptje (ők is gm életmódot folytatnak) és volt....ez is mindjárt jön ;) 





Elise lebkuchen
4 tojás
10 dkg porcukor
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 evőkanál őrölt fahéj
1 csipet só
30 dkg darált mandula
10 dkg kandírozott citromhéj
10 dkg kandírozott narancshéj
A tojásokat porcukorral (az eredeti recept 18 dkg-t ír, de még így is bőven elég édes lett) egy tálban habosra keverjük. A fűszereket, a mandulát, hozzákeverjük, végül a finomra aprított kandírozott citrom és narancshéjat (én a késes robottal aprítottam össze, pici víz hozzáadásával) is hozzáadjuk. A tésztát két teáskanál segítségével kb. 1 cm magasan a margarinnal lekent sütőlemezre halmozzuk, úgy, hogy kb. ½ cm-es rész üresen maradjon. Előmelegített sütőben a középső részre toljuk. 200 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése