2017. szeptember 2., szombat

Fokhagymás sertés karaj

Natúr jellegű húst képzeltem el ma ebédre, olyat, ami kb magától elkészül a sütőben egy kis előkészítés után.




Fokhagymás sertés karaj
6 szelet sertés karaj (nem kell klopfolni)
só, bors, kevés őrölt kömény (tényleg nagyon kevés, meg igazából nem vagyunk barátok)
6 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
sertés zsír
0,5 dl víz
A tepsit kikentem zsírral és az aljában szétterítettem a szeletelt hagymát. A karaj szeleteket fűszereztem, majd ráfeketettem a hagymaágyra. Rádobáltam a megtisztított szeletelt fokhagymát, minden karad szeletre került egy vékony szeletke zsír, majd az egész alá löttyintettem a vizet. 200 fokos (légkeveréses) sütőbe toltam az alufóliával letakart tepsi. Mikor késznek és elég puhának nyilvánítottam, akkor a pirítás funkcióval kicsit megpirongattam. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése