2017. szeptember 19., kedd

Fokhagymás szezámmagos ceruzabab

Amikor a Buffaloban járunk biztosan kérünk ilyen köretet. Most végre itthon is elkészítettem...mondjuk éppen nem kaptam hosszú ceruzababot, csak aprítottat, de az ízélményen ez nem változtatott semmit. 


Fokhagymás szezámmagos ceruzabab
1 kg ceruzabab (zöld hüvelyű zöldbab)
2 evőkanál olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
2 tk szezámmag
2 tk mandulaforgács
1 tk pirított hagyma
frissen őrölt bors
A wokban forró olajon átforgattam a még fagyott babot, sóztam, majd mikor levet eresztett, akkor kicsit lejebb vettem a erőt és puhára pároltam. (Addig kevergettem-rázogattam néha, amíg el nem főtt a leve). Ezután rádobtam a zúzott fokhagymát, a szezámmagot és átpirítottam. Megszórtam frissen őrölt borssal, illetve a tálaláshoz még adtam hozzá mandulaforgácsot és pirított hagymát is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése