2017. szeptember 2., szombat

Sajtos brokkoli

Főzőcskézni szerető csicsergő kolléganőm ajánlotta a receptet (nem ez volt az első), hogy ezt még az amúgy nem annyira zöldségrajongó férje is kiválónak minősítette. Gondoltam jó körete lesz a fokhagymás karajnak....hát hárman ettük...a két nagy meg sem volt hajlandó kóstolni. :( Így attól tartok a brokkoli marad levesként a étrendünkben :P



Sajtos brokkoli
40 dkg brokkoli
1,5 dl főzőtejszín
1 gerezd fokhagyma
10 dkg krémsajt
10 dkg reszelt sajt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
1 ek vaj (a tál kikenéséhez)  
A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira szedjük, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és egy vajjal vékonyan kikent tűzálló tálba rakjuk. A tejszínt felfőzzük a zúzott fokhagymával, a tűzről levesszük. Belekeverjük a krémsajtot, reszelt sajt felét. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Majd ráöntjük a brokkolira. Tetejére szórjuk a megmaradt sajtot. 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése