2017. szeptember 2., szombat

Zabpelyhes gofri

Az egyik nagy sportember kolléganőm mesélte, hogy ők szinte minden reggel zabpelyhes gofrit reggeliznek a párjával. Nosza el is kértem a receptet....úgy 6 évvel ezelőtt :P De jobb később, mint soha alapon ma végre elkészült. Igazán finom lett...mondjuk még kell szokni az adagolást, meg a mennyi is kell nekünk családilag ebből dolgot is ki kell tapasztalni.





Zabpelyhes gofri

2 tojás
10 púpozott ek zabpehely
1 tk fahéj
kis olivaolaj
kevés tej
A hozzávalókat összekeverjük, tejből annyi kell, amennyivel egy laza, de nem folyós masszává áll össze. Én most ennyit csináltam és gofri sütőben kisütöttem, mindenféle öntetekkel, lekvárokkal ettük. De ez az alap, a többi hozzávaló a fantáziára van bízva, lehet túrót,étcsokit, mazsolát, reszelt almát, darált diót, mandulát stb. stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése