2017. október 7., szombat

Nyílt nap - Dunakeszi autópálya mérnökség

Egy kedves kollégám hívta fel a figyelmemet facebookon a rendezvényre. Már akkor mondtam KáeMnek, hogy nem bánom, hogy ő suliban van, én egyedül is elviszem erre a fiúkat...pont jó program lesz hoki edzés után a délelőttre. Végülis nem egyedül vittem őket, hanem Anyósommal, s nem sok dolgot próbáltunk még ki, mikor apa is tudunk csatlakozni hozzánk.


Pont jókor érkezünk, még volt egy szupi kis parkolóhely, aztán ahogy sétáltunk be, már kapták is a fiúk az első meglepi ajándékot...a ceruzákat. 


Ahogy beértünk már mentek is a srácok a járművekhez...érdemben sehol nem kellett sorban állni, nem voltak szerencsére sokan, így mindennel tudtak menni (minimum) egy-egy kört, amivel szerettek volna. Volt hókotró-sószoró autó...nyugdíjazott verzió, fűnyíró traktor, útépítő traktor, kaszálógép...meg még nem is tudom micsodák. 

Kipróbálták az ugrálóvárat is, Zsebi vezette a targoncát, Mazsi "utasként" próbálta ki. Bogyinak ez kimaradt. Megnéztük a sótárolót, a parkoló kisebb autókat. Aztán bementünk az arcfestésre is...nagyon klasszakat kaptak a fiúk...Mazsi teknőst, Bogyi sast, Zsebi pedig mormotát. Megnéztük a diszpécseri helyiséget...a videós fal különösen érdekes volt. (Jó kis ismerd meg az autópályaszakaszt játék volt nekünk felnőtteknek :)) Még kaptak további ajándékokat is....nyakba akasztós buborékfújót, meg színes ceruzakészletet.


Aztán mire mindenki arcfestése készen lett, pont időszerű volt a haza indulás.


Tökéletes program volt...csak szuperlativuszokban tudok beszélni róla. Pont annyi és az, amire az ilyen korú gyerekeknek szüksége van. Mindent meg lehetett nézni, fogni, sehol nem kellett sokat várakozni, mindenki nagyon kedves és barátságos volt. Kaptak apróságot a gyerekek. Élvezhető volt a felnőtteknek is. Egyetlen ici-pici kritikai észrevételem van talán, hogy valami ital (mondjuk tea) vételezési lehetőség nagyon jól jött volna még. De enélkül is nagyon élveztük és már most meg kellett ígérnem, hogy megyünk jövőre is...szóval csak így tovább, reméljük jövőre is ott lehetünk.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése