2017. október 26., csütörtök

Parmezános csirkemell burgonyágyon sütve

Megláttam és megszerettem...már tegnapra tervbe került, de aztán másként alakult az este, de ma már nem tartott vissza semmi. Isteni :) Tejfölös uborkasalátával kínáltam.




Parmezános csirkemell burgonyágyon sütve

1 csirkemell filé
2 burgonya
3 dkg vaj
3 gerezd fokhagyma
5 dkg parmezán
ízlés szerint só, frissen őrölt tarka bors
némi olívaolaj a tepsit kikenni
A burgonyát alaposan megmossuk, felkarikázzuk. Egy tepsit kikenünk olívaolajjal és rásorakoztatjuk a szeleteket. A csirkemellet szintén megmossuk, papírtörlővel szárazra törüljük, sózzuk, borsozzuk, megkenjünk felolvasztott vajban elkevert reszelt fokhagymával és megszórjuk reszelt parmezánnal és a burgonya halmokra tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben légkeverésen letakarás nélkül sütjük készre. Aprított petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk. Nálunk kísérte még az említett uborkasaláta, illetve szórtunk még rá pluszban parmezánt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése