2017. október 22., vasárnap

Zabpelyhes csirkemell

Jó régen jött szembe a recept Krisztánál, de csak most készítettem el. Igazán finom lett (csak a klopfolásban tértem el az eredeti recepttől), bár a gyerekek lelkesebben nyúltak a feles verzió felé (zabpehellyel kevert zsemlemorzsa).



Zabpelyhes csirkemell
60 dkg csirkemell
2 tojás
3 dkg zabpehelyliszt (zabpelyhet daráltam finomra!)
8 dkg zabpehely
olaj a sütéshez
A csirkemelleket vágjuk szeletekre, sózzuk és enyhén kiklopfoljuk. Hagyjuk állni 30 percet a sóban, majd forgassuk meg zabpehelylisztben, a felvert tojásban, végül zabpehelyben. Közepesen forró olajban süssük ropogósra a csirkecsíkokat. A felesleges olajat papírtörlőn itassuk le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése