2017. december 24., vasárnap

Harcsapaprikás

Úgy gondoltuk, hogy idén nálunk sem marad ki a karácsonyi menüvől a hal. Ami azért nem egyszerű, mert én ugye nem vagyok oda érte, Bogyi meg kb. egyáltalán nem eszi. Na a paprikást nokedlivel meg igen...így számára ez kegyes hazugsággal ment ;) De így jól fogyott, szerette mindenki. Néztem pár receptet, aztán végül a saját fejem után mentem. És nem sztrapacskával, csak juhtúrós galuskával tálaltam.


Harcsapaprikás juhtúrós galuskával
35 dkg afrikai harcsafilé
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
Piros Arany
Paradicsompüré
só, bors
kevés olaj
5 dkg liszt
10-15 dkg tejföl
A hagymát. fokhagymát meghámozzuk, ledaráljuk, és olajon megfuttatjuk, majd rádobjuk az apró kockára vágott harcsát. Átforgatjuk kicsit, majd mehet rá a paradicsompüré és a Piros arany. Összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és készre főzzük...hal, szóval nem kell neki sok idő és nem kell kevergetni, mert teljesen összetörik, elég rázogatni néha. Mikor teljesen puha, akkor a tejfölös liszttel behabarjuk. Juhtúrós galuskával tálaljuk (sima nokedli forrón juhtúróval összekeverve).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése