2017. december 31., vasárnap

Szilveszter 2017.

Több dolog miatt is készültem az idei szilveszterre. Egyrészt idén mi voltunk a sorosak gyerekes szilveszter terén (felváltva vagyunk Sógornőmékkel...mármint Anyóson és a szilveszteri gyerekfelügyeleten osztozunk), másrészt a tavalyi szilveszterünk annyira botrányosan sikerült, hogy alig vártam, hogy magunk szervezhessük :) 


Már jó előre kerestem ihletet, ötleteket. Jöttek is szembe több helyen. Virágnál pl, illetve a Napfény illata blogon is, illetve külföldi blogon is. 


Végül az óránként bontunk borítékot mókára esett a választásom. Ehhez az órákat innen szedtem és az alábbiak szerint alakultak a tevékenységek. Alapvetően 3 vendég gyereket (és persze a szülőket) vártunk a miénkhez...Nikit és a kereszttesókat Poccot és Lilit. Nem szerettem volna nagyon beosztani az időt, de mindenképpen úgy gondoltam, hogy jó, ha vannak irányított játékok, mert azért ez így egyben hosszú idő. A vendégeket 6ra hívtuk. Így az első irányított "játékot" aka borítékot 7kor nyitották ki.

19:00 Játsszunk szilveszteri bingot :) Messze nem hozta a várt sikert...Mazsi mutogatta a hívó kártyákat, Niki, Anita és én játszottunk...a többieknek nem volt kedve. Mondjuk szerencsétlen is volt a bingó, amit letöltöttem....mert nagyon szép és szines volt, csak éppen 9 hívó kártyához, 9es bingó tartozott...ami azért így nem akkora móka, mint amikor lehet várni, hogy kinek lesz tele elsőnek a táblája..sebaj, majd készítek egy sajátot, ami nincs évhez kötve. 


20:00 Csillagszórózás az udvaron....vettem minden gyereknek egy-egy csomag hosszabb fajta csillagszórót és ezzel lehetett mókázni odakint. Imádták...és az időzítés is tökéletes volt, mert éppen nem messze tőlünk, számunkra tökéletes látványt biztosítva ment egy jó adag tüzijáték is. Imádták :) 


21:00 Activity party...hát ez nagyon klassz volt, imádom, amikor gyerekek játszanak...annyira más, de mégis zseniálisan lenyűgöző a logikájuk. Alig akarták abbahagyni, pedig már elértük a 22.00-t és ezzel a következő borítékot. 


22:00 Let's dance...induljon a tánc. Itt még eleinte Mazsi is pörgött, de aztán ő kidőlt. Ezt is egy teljes órán át nyomták a csemeték...najó ezt mi felnőttek is. Aki nem ismeri ez egy Xbox kinect-es játék, ahol a megadott mozgás formát kell követni....értelmszerűen zenére. :)23:00 Évzáró kérdőívre fel. Mi szülők faggattuk a csemetéket, hogy mit is éreznek az évvel kapcsolatosan. A kérdőívhez az ihletet a google adta, de egyéni gyártás lett a vége. Ez és ez lett a kedvencem, amiket főként felhasználtam. Be fogom majd tenni a fiúkét képként. (Mazsi ebből már kimaradt, de elsején pótoltam vele...mondjuk nem kaptam értékelhető válaszokat)

Itt volt egy kis hatás szünet, mert viszonylag hamar végeztünk a kérdésekkel. Így kapcsoltunk nekik discot, hogy táncolhassanak kicsit. De mivel erre nagyon rápörögtek és a boríték tartalmát is meglesték, kaptam mesét, hogy higgadjanak. 23:55 Készítsük elő a pezsgős poharakat és a pezsgőt...végül kicsit korábban bontottuk ki és KáeMmel intéztük a készülődést, de még így is kissé megcsúsztunk, mert én elszámoltam magam a pezsgős poharakkal, és az invitel meg úgy érezte neki még szüksége van egy óévbúcsúztató újraindulásra, így lényegében a himnuszra sikerült pont belőni a tv-t, nekem meg beesni a hiányzó poharakkal.
Édesek voltak a csemeték a koccintásnál, pusziszkodásnál. És a bajuszkirály beszédén is jól szórakoztak velünk együtt...najó a felnőttebb fiúk inkább Fannin szórakoztak jól :P Még volt egy kis levezető játék, de az induló tűzijáték dömpingből nem láttunk semmit...hiába még mindig ott lakunk, ahol a köd is :DA buli szerintem igazán jól sikerült. Pont annyian voltunk, hogy még élvezhető legyen. Sajnáltam, hogy Mazsi kidőlt....bevallom reménykedtem, hogy nem fog.
Jaaa és hogy a kép gasztro része is értelmezhető legyen: Alapvetően főfogásként klasszikus szendvicsekkel készültem (muzulmán Emin barátunkra nem számítva csupa-csupa sertés feltét...de azért megoldottuk a vaj-sajt-tojás dologgal), illetve volt linzer, mézeskalács, kókuszgolyó és sós keksz az sk verzióból. Továbbá több féle chipsz és vaníliás karika is. Tervben a gyümi saláta...de ez elmaradt. Inni alkoholmentesből rostos és szűr gyümölcslevek, kóla. Alkoholosból pedig - igen, igen ilyen is fogyott idén...vannak még csodák - Johnnie Walker red label, Mojito, Pina colada, Ágyas mézes vilmoskörte (mint kiderült ez likőr és nem pálinka), Citromos sör. És persze pezsgő is volt alkoholos is, de végül a gyerekeknek klasszik kölyökpezsgő ment, a felnőtteknek pedig Törley alkoholmentes. 

Jaj...a dekoráció és a party kellékek Aldi, Lidl, Auchan és Nikiék kedves szállítmánya. Illetve a konyhában lévő feliratot innen nyomtattam. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése