2018. január 9., kedd

#20180109

Fél6kor szólt M :) Még éppen visszaaludt mellettünk, amikor B is kiabált, mert kakilnia kellett....szar ébredés az ilyen. Innen már nem volt értelme visszafeküdni, így nekiálltam készülődni. B még volt egyszer kakilni így a reggelben, de nem éreztem súlyosnak a helyzetet, vittem oviba. Óvónénivel nem találkoztunk, meg később érkezett csak, de simán bementek az összevontba a két kicsi kb. rám sem nézett. Vittünk szeretet csomagot is, így azt csak betettem a csoportba az asztalra. Ma megint jó volt a forgalom, így ismét 8 előtt értem a garázsba és 8ra a helyemre. Reggel gyorsan kipörgettem több feladatot is, amik így az év elejéhez kapcsolódnak, már csak egy oktatás van, amit meg kell csinálnom, de arra nem tudtam még magam rávenni. Lassan végzek az irányító pult összehangolásával, így meg tudok szabadulni hét végére már a két gépes léttől. (Mit kettő...három ez a saját laptoppal kiegészítve).
Hazafelé bementem Tescoba, mert át kellett vennem egy csomagot (A hétvégi szülinapokhoz kapcsolódót), ha már ott jártam körülnéztem abban a Pepcoban is ;),  aztán gyorsan vettem nasit a fiúknak, meg ihletődtem vacsi ügyben és már suhantam is a fiúkért, hogy viszonylag időben legyünk otthon és legyen idejük játszani.


Gyorsan összeszedtem őket, aztán itthon kipakoltam a szajrét, kutatkodtam még kicsit vacsi témban, aztán készítettem a finomságot (Tepsis-sajtos karaj és krumplipüré, illetve cékla), teregettem, pakoltam ki a mosogatógépet. Fiúk játszottak, rendetlenkedtek, mesét néztek. Leszámítva, hogy már megint nem ment a szófogadás (kettős front....hogy legyen mire fogni :P) tök cukik voltak, ahogy minikanapét építettek, vagy megágyaztak maguknak. KáeM ma délután elment szemüveget csináltatni magának és amíg várt rá, hogy elkészüljön vett a fiúknak edzőcipőt, hogy legyen normális a száraz edzésekre.
Mikor hazaért éppen terítettem vacsorához. Nekünk nagyon bejött a vacsi, a fiúk mondjuk eléggé jóllaktak előtte a nasikkal. 
Vacsi után már nem volt sok idő játszani, így KáeM csinált nekik egy kád vizet és abban nyomultak, mokáztak. Mikor már nagyon nem bírtak magukkal, akkor lefürdettem őket és kiszedtem a kádból. Mazsinál apa olvasott mesét (APG), Zsebinél én (Még az Örökké óvodás maradok megy, illetve a Nap születésnapja)...Bogyó az előbbi csapathoz csatlakozott. Utána altatás Bogyinál, Mazsinál....jó nehezen ment a kicsivel. Aztán Zsebit levittük magunkkal...már elég régóta kérte, hogy megint aludjunk nála, hogy kitaláltuk ma inkább ő aludjon nálunk. Míg mi lezuhanyoztunk ő már előkészítette a solo partyt, aztán kicsit néztünk mesét (két Toy Story rövid szotrit), aztán aludtunk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése