2018. január 28., vasárnap

2018/4. hét

Írok én naponta, csak nem jutok oda a postoláshoz, szerkesztéshez....na talán heti egyszer legalább sikerül :)2018.01.22. - Hétfő
Egy két apróságtól eltekintve teljesen szokásos hétfőnk volt.
Reggel pl. nem készültünk Anna érkezésére, mert átkértük szerdára.
Megérkezett a pólós csomagom...zseniális lett, köszönet érte a pólókirály keresztapukának és csapatának ;)
Hazafelé intézem egy villám Lidlt, majd egy villámlátogatást itthon (etettem halakat, kiengedtem a macskát, előkészítettem a vacsit és főztem teát a fiúknak).
Miután jégre tettük a fiúkat elrohantam a gyerekorvosi rendelőbe, hogy átvegyem a nekem leadott táppénzes papírt...itt azért nagy az isten állatkertje jeligére sikerült kifognom egy szuper bunkó apukát :( De még így is megvoltam a papír átvétellel 10 perc alatt.
Mazzsal eljöttünk korábban, amíg a nagyok még száraz edzésen voltak...kétséges volt, hogy mennek-e, mert Zsebit hátba lőtték, de szerencsére nem lett súlyos a sérülése.
Itthon sütöttük a vacsit, terítettünk, elpakoltam a szárítót, készítettem ki ruhákat, teregettem, Mazsi egy képeslapot olvasott fel/énekelt el több verzióban...zabálnivaló volt.
Mikor mindenki hazaért vacsiztunk, aztán zuhi, mesék mindenhol külön, altatás...apa meg közben már indult edzére. De fél10re én is lent voltam, hogy elpakoljam a konyhát, előkészítsem a holnapot, amennyire lehet, meg csináljak egy neocitránt magamnak.
Hokis családba hokis bolond macska?!?!?!

2018.01.23. - Kedd
Szokásos reggel, azzal hogy az ovis érdekességgel, hogy bár mind a két óvónénink és a dadusunk is ott volt, mégis másik csoportba mentek a fiúk, mert hogy mese olvasó délelőtt volt a saját csoportszobájukban. Szokásos munkanap, jó sok melóval...mikor hazafelé mentem a lifttel... jól fogalmazott egy kolléganő...az a jó a hat órás melóban, hogy 6 óra alatt végezheted el, amit 8 alatt is alig tudsz :P Hazafelé bevittem a kocsit a szervízbe és fél órával később két friss izzóval kaptam vissza...mondjuk ketten szerelték és másik kettő nézte...minden alkalommal lenyűgöz ez az izzócsere dolog és sok van, mert Ford betegség a gyakran kiégő izzó. Aztán Lidl nasi és vacsi ügyben, majd irány a fiúkért, közben fogtam egy új Pokémont is. Itthon mindjárt nekiugrottam a vacsinak, a fiúk pedig a hokizásnak (Bogyi tegnap kapott egy floorball-t Cipi bácsitól...nem mintha nem lett volna már nekik amúgy is). Aztán mikor apa hazaért lepakolt és már állt is neki edzeni a két kapusunkat. Én igyekeztem lefoglalni Mazsit...nem voltam túl sikeres. Vacsi után még néztek kicsit mesét, aztán zuhi és mese apától, addig én gyorsan kiteregettem. Aztán altatás...Pokémonozás még egy kicsit :D Mi pedig néztünk filmet, ha már viszonylag időben sikerült elaltatni őket. (Angyalok és Démonok)


2018.01.24 - Szerda
Sima reggelünk volt, Mazsi osztott meghívókat, én a Marsonál kicsit vártam KáeM-re, de éppen csak annyit, hogy a szerelős fiúk csodáló tekintete mellett kissé ki tudtam takarítani a kocsit. A Duna Plázáig vittem, onnan tömegközlekedett :)Tegnap este óta tudom, hogy nem lesz angol a fiúknak, de ettől függetlenül volt pár munka utáni elinteznivalom. Tankoltam. Aztán Dm-ben próbáltam képet elő hivatni a holnap búcsúzó kolléganőnek, de lyukra futottam, mert elromlott a gép. Útba eső másik DM-ben nem is volt ilyen lehetőség, de a vele szomszédos Rossmannban igen. Hurrá (ha már ott jártam vettem pár tusfürdőt is....tudom mániákus vagyok a témában, meg egy nagyon akciós társasjátékot a fiúknak). Fél5re már az oviban voltam és 5 előtt haza is értünk. El pakoltam a Lidl vásárlást (ott vettem kaját az elkövetkező három napra, meg sütit/rágcsát, a búcsúztatóra) aztán játszottunk az új társassal, mikor Apa éppen befutott. Csináltam vacsit (papiruszos csirkemell, halrudacska, mexikói párolt zöldség), ettünk, elpakoltam, apa gyakorolt a két kapussal, mi meg felmentünk Mazsival, hogy elpakoljuk, amit Anna vasalt, meg készítsünk ruhákat holnapra. Kádban pancsolhattak egyet, majd mesék (két helyen is), altatás és szunya...mondjuk Mazsihoz még vissza kellett térnem kicsit, de fél9re mindenki aludt.


2018.01.25 - Csütörtök
Jeges csütörtök reggelünk volt természetesen. Mondjuk kicsit változatattunk rajta, hogy hagytuk őket tovább aludni és otthon felöltöztettük őket amennyire lehet. Ezt azért még gyakorolni kell, meg kihagyni Mazsi hisztijét a történetből, mert így kicsit elkéstünk. A nevezett hisztis mondjuk már a Jégcentrumban öltözött és nem sok időt töltött jégen :( Gyors leadás az oviban, aztán irány a meló. A reggel lényegében a búcsúztató szervezésével telt, még virágért is elrongyoltam egy kolléganővel. A búcsúztatás amúgy jól sikerült, utána ebédeltünk, aztán még délután egy kis pörgés, aztán kettőkor léptem, hogy időben ott legyek az oviban és tudjam vinni a korai edzésre a fiúkat....akikért végülis apa ment, mert ő előbb odaért, így a Jégcentrumban találkoztunk, mire ők odaértek már kikészítettem a cuccot, illetve vettem nekik nasit is. A nagyok 3ra jégen voltak, Mazsi kicsit később, de hivatalosan csak fél4től volt edzésük amúgy is. Mazskó bírta a legrosszbbul, de érezhetően fáradt volt mind a három. Megbeszéltük Gáborral, hogy a hétvégén lehessen Zsebi cserekapusa Bogyinak, hogy ne egyedül kelljen végig tolnia az egy órás edzőmérkőzést. Bogyinak volt egy kis születésnapi köszöntés is..mert volt vendégünk aki betegség miatt nem tudott eljönni és nem akarták a pótlásra hagyni a köszöntést. Hazaérve (két nagy velem, a kicsi apával...elöl ülhetett :P) összeraktuk az ajándék Legot, aztán készítettem vacsorát (csevap, franciasaláta szerűség, meg frissen sült buci), ettünk, fiúk még néztek kicsit mesét. KáeM próbált pihenni...ez nyilván lehetetlen három ébren lévő gyerek mellett. Én elpakoltam, készítettem ruhákat holnapra, aztán a fiúk kitalálták, hogy lent zuhanyoznak és mind velem...élmény volt :P Utána meg kérték, hogy legyen mozi este....hát ezzel elkéstek, mert már eleve beterveztem, meg be is készítettem a hálóba a takaróikat, meg a teát, poharakat, így míg ők bekuckóztak készült a pattogatott kukorica és már mentem is melléjük. Emoji filmet néztünk, apa 9ig még pihent a nappaliban, aztán elköszönt. Mi negyed tízre végeztünk a filmmel...a teljes stáblistával is :P És akkor mentünk fel aludni. Mazsinál kezdtem, addig a két nagy még nézegethetett könyvet, de mire Mazsi bealudt, Bogyi már magától lekapcsolta a lámpáját és ő is elaludt (ez azért szörnyen nehéz érzés, hogy mellé nem tudtam odabújni (pirul), persze körbepuszilgattam, elpakoltam a könyvet beigazítottam a takarótját. Aztán Zsebivel még kicsit beszéltünk, küldtünk apának emojifilmes emojit, de fél után kicsivel már jöttem is lefelé.2018.01.26. - Péntek
A tegnapi késői elalváshoz képest elég korán keltek, már fél6kor tolták fent az ipart és játszottak. Nyilván nem lehetett már mellettük aludni. Ezúttal nem sikerült a meglepetésem, mert elég pontosan tudták, hogy ma nincs ovi (gondolom jó sokszor elmondták nekik), de azért nem bánták a programot. Reggel időben indultunk így is, hogy korán ott legyünk az auchanban, egy óra alatt elintéztük a bevásárlást (és ebben benne volt jó 20 perc, amikor ők nézelődtek, keresgéltek). Aztán játszóházaztak ott helyben kicsit, döbbenetemre elég hamar megunták....a végére ígértem nekik egy körhintát (pont egy háromszemélyes van ott), utána simán indultak is. Bogyi csak meggyőzte magát, így következő utunk az autómosóba vezetett, nem volt sírás, de még ijedtség sem, mindenki nagyon élvezte. Aztán hazaérve a fiúk bevonultak játszani, én meg nekiálltam belülről is kitakarítani a kocsit....aztán persze lett ehhez társaságom, így a délelőtt további részét kint töltötték.(Zsebi azért műsorozott kicsit) Mikor készen lettünk és bevonultunk, kérdeztem, hogy szeretnének-e étterembe menni (mert hát főzni már kissé késő volt), és szerettek volna, így elugrottunk a Bőgérhez és hoztunk ebédet...mert akkor inkább hozzuk el és együnk itthon. Nem tipikus gyerekek módjára választottak...rá se néztek a palacsintára pl. Zsebi lebbencslevest kért (meg hozzá egy fasírtot), a kicsik finomfőzeléket és fasírtot, én krumplis tésztát választottam. Nyilván mindenből bőven elég lett volna kis adag is, de elmulasztottam szólni, hogy kis adag legyen, a főzeléknél meg kérték, hogy legyen külön doboza mindenkinek, hát legyen, ne ezen múljon a boldogság. Itthon szépen ebédeltek, aztán irány az ágy. Három mese (megint Zsebi műsorozott), aztán alvás...szerencsére nem kellett sokat könyörögnöm. Én pakoltam kicsit, amit csendesen tudtam. Aztán 50 perc után megérkezett Bogyi és segített ajándékot csomagolni a bulira. A többiek kicsit jobban aludtak . Miután apa hazaért, öltöztünk, aztán irány a hokis bolt, Bogyónak új kapus mellvertet venni. Aztán Pólus játszóház és buli. Pepcoba gyorsan elszöktünk, de utána ott voltunk velük. Hazaérve vacsi, zuhi, alvás. Aztán Zsebi sírva megébredt: Zs: rosszat álmodtam. Anya: el szeretnéd mesélni? Zs: igen, azt álmodtam, hogy a Bogyó nem szeret. 😍 És ezen a ponton megnéztük a Bogyót, megsimogattuk, megbeszéltük, hogy holnap rajzol neki reggel,meg írunk bocsánatkérést és csak utána volt hajlandó visszaaludni. (Volt egy kis összezörrenésük a játszóházban)

2018.01.27 - Szombat
Korána reggel rajzolással és bocsánatkérés átadással indult a nap természetesen, mert nem felejtette el. Aztán Dunakeszi edző mérkőzés. Szomorúság, hogy csak egy kis pajtás lány és Julika óvónéni jött ki megnézni őket a plakátolást ellenére (FB-ra is ment a plakát). Zsebi és Bogyó váltogatták egymást a kapuban, egész ügyesek voltak, nyilván Zs inkább. Aztán apa és Zsebi elmentek a Marcziba, én begyúrtam a pogácsát, aztán el a két kicsivel jelmez beszerző körútra. Szerncsére sikeresek voltunk (mondjuk Mazsika választásában voltak kétségeim, de cuki és korrekt áron volt a jelmez). Itthon ebéd főzés (najó gulyás melegítés és pogácsa sütés), közben befutottak Zsebiék is, kicsit későn, így alvás is későn lett.  Bogyónak direkt szóltunk  hogy a nappaliba menjen ha felébred és hagyjon minket aludni... Így egy óra után hiába tetettem magam hullának addig tepert, amíg be tudott bújni mellénk. Délután apa elment Zsebinek is jelemzért, én megszereltem Mazsinak a tavalyi a teknős jelmezt, mert jogosak voltak a kételyek és kitalálta, hogy akkor mégis teknős lesz. Aztán Zsebinek csináltam kalapot. Gyorsan beöltözött mindenki, én csináltam fotót.  Majd Mazsinak elkezdtem összerakni egy Miki egér jelmezt is... Kissé döntésképtelen. Aztán müzli vacsi a fiúknak zuhi, mesék, altatás.2018.01.28 - Vasárnap
Friss bucis hideg reggeli után apa indult Zsebivel a KMH-ba meccsezni. Mi pedig egy kis shopping turára. Bauhausban kezdtünk..Zsebi jelmezéhez kellett "bot"...puha verziós, így polifoam csőszigetelést vettünk persze (mostanában mestere vagyok a legkisebb végösszegeknek...98 forint volt a cucc és nem vettünk mást). Utána Auchan, mert volt ami pénteken lemaradt, meg vettünk mirelit ebédet is. Hazaérve játszottak, mesét néztek, én takarítottam. Aztán ebédet készítettem, ettünk és innen jött némi idegzsába. Első körben mesék, itt még nem volt gond, aztán altatás, előbb Mazsit bő fél órát, majd Bogyit is még egyszer ennyit...és éppen leértem, pisiltem egyet már jött is le a Bogyó (aki nyilván semmit nem aludt), mire neki bekapcsoltam a mesét a Mazsi is...aki így kevesebbet aludt, mint amennyit altattam. Nem kicsit kattantam ki. Ők mesét néztek én meg főztem a vacsit a konyhában....jobb volt, hogy nem voltunk együtt :P Aztán hazaértek apáék...Zsebi szuperül védett. Cuki volt nem számított semmire, de kapott gumicukrot (tesói is kaptak az Auchanban), aztán házi kupát is. (Ezen nyilván a két szurkoló, najó Bogyi kissé kiakadt). Korán vacsoráztunk (indiai vajas csirke és naan), aztán jött a hajvágás, után kindertojás, majd altatás és alvás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése