2018. január 2., kedd

Krémsajtos csirkemell


Nem egészen úgy alakult a nap főzős része ahogy terveztem, de kellett valami vacsora, már csak azért is, mert holnap már munka, jó lenne, ha lenne mit elvinni. Szóval ez készült nagyon gyorsan. Ennek ellenére nem lett rossz, de messze nem veri a füstölt sajtos csirkét.



Krémsajtos csirkemell
1 csirkemell filé
12,5 dkg natúr krémsajt
2 ek olívaolaj 
3 gerezd fokhagyma
5 dkg ementáli sajt
3 dkg parmezán sajt
1 teáskanál tárkony (friss...enyhe telünk van, simán tudtam kint szedni)
só, chili
kevés liszt
1 dl tej
A csirkemellfilét kockára vágjuk, a felforrósított serpenyőben, olívaolajon fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott, friss tárkonyt, a zúzott fokhagymát, tekerünk rá chilit, sózzuk. Majd a krémsajtot és a reszelt sajtokat is, felöntjük némi tejjel és a hús puhulásáig főzzük. (Ha nagyon sűrű lenne, adhatunk hozzá vizet). A végén esetlegesen kevés liszttel besűrítjük. Bolti krokettel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése