2018. január 14., vasárnap

Mancs őrjárat születésnap - Bogyó 5.

Minden évben megfogadom, hogy már karácsony előtt rákészülök Bogyi születésnapjára, mert utána alig van idő és persze ez minden évben elmarad. Így idén sem volt túl sok időm.

Meghívó és dekoráció
A meghívót innen mentettem és KáeM kicsit szerkesztette, hogy teljesen szűz legyen minden előzetes felirat nélkül, így nyomattam rá én a szöveget:


Dekorációban a kék-piros-fehér vonalra szavaztam...lufi, krepp papír Auchanból és a születésnapi felirat innen. A kapura és a konyhába, kicsit testre szabva ezt a képet használtam fel.Ha már találtam és ha már mindig gond a poharak jelölésre, hát felhasználtuk a pohár címkét. A flakonok címkéjét innen töltöttem le és szabtam magunkra. Tálaló címkét pedig  ebből a pakkból szedtem és kis szerkesztés után kerültek rá a feliratok. Köszi csoki csomagolást innen szedtem eredetiben és ezt szerkesztettem kicsit.


Játékok
Játék témában több kört is futottam, mert hogy az ünnepelt keresztanyukája pont tavaly tartott már egy témában azonos szülinapot, így hát volt honnan ihletet szerezni. Illetve úgy kellett dolgoznom, hogy bent leszünk, és ezúttal már nem a szokásos születésnapi dream teammel, mert hogy Kriszti néni elköltözött.
1. Kiről mesélek, illetve kinek a jelmondata: értelemszerűen én meséltem, ők meg kitalálták...igyekeztem pontosan mesélni a szereplőkről, de nem találtam jó magyar szöveget. Így azért kellett fordítani, meg kutatómunkaként mesét nézni :P
2. Skye reptetése: A játékhoz egy hullahopp karikát tartottunk a gyerekeknek és ezen volt mindenkinek két lehetősége átlőni. Nem készítettem annyi Skye-t, ahány gyereket vártunk, csupán kettőt és szívószálat kapott mindenki sajátot. Skye hátoldalára ment egy darabka nagyobb szívószál, aminek az egyik felét beragasztottam, és ebbe passzolt bele a vékonyabb szívószál, aminek a segítségével át lehetett lőni a karikán.
3. Bingó: nem hiszem, hogy még van értelme magyarázni.  ;) Bingót kaptam Csillától is, illetve találtam az alábbi helyen is és persze sajátot alkottam végül. Képeket részben innen, fejléc. A kártyákat magukat itt készítettem el és utána wordben pakoltam össze a fejléccel.
4. Tedd a helyére Marshall jelvényét: szokásos tűzd fel játékunk, ismét egy mágneses jelvénnyel és persze bekötött szemmel.
5. Pingvin mentőakció: az egyik epizódban van pingvin mentés, ezt gondoltam megvalósítani játékként. Került egy plüss pingvin a Playmobil hokipálya jegére (minden más lekerült róla), és ezt kellett kimenteni, úgy hogy előtte és utána akadálypályán mentek át a kis kutyák...négykézláb, szájukban a pingvinnel. Több akadályt terveztem, aztán helyben az összeszerelés hevében kicsit rövidebb lett a pálya, de azért így is jót játszottunk.
6. Labirintus játék: a kinyomtatott labirintusokon kellett a kutyusokat átvezetni, úgy hogy megszámolták az éppen aktuálisan megszámolni valót.
7. Ku-kutyatánc: az egyik részben megjelenik egy táncos videójáték. Ennek ötletén próbáltam én is a táncot belevinni a játékokba. Amúgy egy klasszikus székes játék csak nyomtatott mancsokkal. Mindenki kapott egy-egy mancsot, amit letettünk a földre, ha megállt a zene rá kellett állni egy mancsra...akinek nem jutott kiesett.

Gasztronómiai kínálat
Idén igyekeztem kicsit újítani a kencéken....de azért továbbra is kence party volt: Tatár beefsteak (Bőgér), Kacsateperőkrém (Lidl), Tormás húskrém (sk), Feta krém (sk), Padlizsánkrém (sk),
zöldfűszeres tojásos túrókrém (sk).


A gyerekek asztalán pedig maci fejes chipsz (Aldi), sajtos rúd (Lidl), kutyus formájú linzer (sk), diókrémes mézes szelet (sk), mini hot-dog (sk - a kép után készült el és nagyon gyorsan elfogyott, de majd írok róla külön) volt.


Banános tortát kért az ünnepelt. Ugyanazzal a krémmel operáltam, mint Zsebinél, csak két rétegű tortát készítettem (bolti kakaós piskótából), a tetejét kiraktam banánnal és leöntöttem tortazselével...nos itt hibáztam nagyot, mert hogy az ünnepelt nem szereti ám a zselét, így ő egyetlen falatot sem evett a tortájából. A többieknek ízlett. A figurák még régebbről....MancsŐrjáratos joghurtos tojásból vannak.Összefoglaló
Bár nem tudott mindenki eljönni, így is nagyon sokan voltunk. Sok gyerek, akik meglehetősen hangosak voltak és akiket nehéz volt egyben tartani a játékra. De az ünnepelt véleménye szerint jól sikerült a buli és ez pont elég. Mondjuk volt egy aranyos mondata a buli kezdete után nem sokkal...érdeklődött, hogy hoztak-e ajándékot a vendégek, mondtam neki, hogy gondolom igen...erre közölte, hogy akkor nyugodtan adják oda és mehetnek is haza :P Tipikus Bogyó :D

További játék ötletek, amiket én megtaláltam, de nem használtam fel: Ki vagyok én játék, Pörgetős - táncolós játék, illetve még nagyon jó játékötletek találhatóak itt is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése