2018. január 9., kedd

Tepsis - sajtos karaj

Nézegettem pár karajos receptet, aztán megnéztem mi van a hűtőben és ez lett belőle...nagyon finom lett.



Tepsis - sajtos karaj
70 dkg sertés karaj
10 szelet bacon
5 dkg tk tönköly liszt
15 dkg görög joghurt
2 ek olívaolaj
1 dl tejszín
20 dkg reszelt sajt (nálam most többnyire trappista, és kevesebb füstölt)
só, bors, fűszer paprika, oregánó
A karajszeleteket mossuk, sózzuk, és klopfoljuk szép vékonyra. Egy megfelelő tálban összekeverjük a lisztet a fűszerekkel, majd megforgatjuk ebben a szeleteket. A tepsi alját kibéleljük a bacon szeletekkel, én nem tettem túl szorosan, mert a fiúk nem kedvelik. Erre fektetjük a lisztes hús szeleteket. Minden szelet tetejére teszünkegy nagy kanál görög joghurtot, és eloszlatjuk rajtuk egyenletesen, majd meglocsoljuk kevés olívaolajjal. Tetejére jön a reszelt sajt, illetve arra a tejszín. 200 fokra tekert légkeveréses sütőbe tettem, majd mikor már szépen megpirult a teteje (úgy 20 perc után), letakartam és készre sütöttem. Az előmelegítéssel együtt bő 45 percet sült. Köretnek sajtos krumplipürét készítettem hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése