2018. február 11., vasárnap

2018/6. hét


2018.02.05 Hétfő
Nem sürgettem nagyon a reggelt, bár igyekeztem haladni a dolgokkal. Aztán kérésre még olvastam nekik két mesét. Mazsival ketten kísértük a Miki egeret az ovi felé. :) (Ezt most nem is hagyta kint, csak a pluszban hozott madzagok költöztek a szekrénye tetejére) Mikor odaértünk az ovihoz az óvónéni éppen kifelé futott...hát nem voltam boldog, de gondoltam csak behoz valamit. Hozott is, és még futott plusz egy kört, így Zsebi nyüsszögött kicsit, hogy várjuk meg, de mondtam, hogy most már tényleg sietnem kéne, de végül mire mindent bepakoltunk, Mazsi is bevitte a "tortáját" már jött is. Anyósom is jött velem a metroállomásig, aztán utána még pár kanyar és már bent is volt. Egész jó ütemben sikerült jönni, a garázsba fél9 előtt bent voltam a helyemre mondjuk nem értem fel csak 8:36ra :) Mazsi szülinapos köszöntése kapcsán nosztalgiáztunk kicsit...igen a középső képekre gondolok.  Meló után rohantam a fiúkért, hogy még a kézműves móka előtt odaérjek értük. Így tudtak 3/4 órát játszani itthon (kicsit játszottak, aztán mesét kértek). Én addig halakat etettem, teregettem, meg Mazsihoz ugráltam (mindig kitalált valamit). Az indulás egész flottul ment betartották az ígéretet amit a mese bekapcsolásakor tettek (első szóra indulnak, hiszti nélkül). Picivel apa előtt értünk a Jég centrumhoz. Megvártuk és együtt mentünk be. Várni kellett az öltözőre, de így is sikerült mindenkit időre jégre pakolni. Kicsit néztük őket, aztán én indultam is a saját edzésemre. Ágival égettem a zsírt, jó kemény órát tartott...kissé meg is szédültem egyszer, már éppen aggódott, de mondtam neki, hogy semmi gáz. Utána még jó fél órát vártunk a fiúkra a száraz edzés miatt. Jó későn értünk haza, apa gyorsan kipakolt, én meg tálaltam vacsit (maradék krumplileves szombatról, meg a kencék tegnapról, meg persze Bogyi kért virslit). Aztán apa zuhanyoztatta a fiúkat, én készítettem ki a ruhákat, meg visszacsináltam az ágyakat normál állapotra. Apa is olvasott egy mesét, majd elköszönt, aztán még én is olvastam egyet, s végül szépen sorba altattam mindenkit. Háromnegyed tízre mindenki aludt. (9 körül zuhanyoztak egyáltalán) Még elpakoltam a konyhát, visszarendeztem, készítettem ki ruhát, aztán zuhi és képválogatás, mert egyszerűen úgy érzem sosem fogom utolérni magam.

2018.02.06 Kedd
Nyilván a fotóválogatásból inkább nem sok minden valósult meg, mert fél11től 5-10 percenként mászkáltam Mazsihoz. Apa még fél kettőkor volt fent, után mondjuk béke volt. Mikor hatkor felkeltem, akkor is nyöszörgött, de még visszaaludt kicsit. Én már készülődtem, igyekeztem csendesen, hogy a fiúk tudjanak még pihenni. Jó későn is keltek, így nem is indultunk túl korán, az oviban ma már egy kis teknős hagytam Mazsi helyett, bár a hivatalos farsangi nap csütörtök lesz majd, ő meg hagyott nekem a kocsiban egy Miki egeret, hogy ne unatkozzak...nem volt baj, mert  a forgalom  eléggé durva volt, így éppen csak beesetem időre és már pörgött is a nap. Volt mindenféle móka sok-sok kedvenc excel táblázás, de még sharepoint oktatás is. Ma is siettem hazafelé, mert ismét edzés, de ezúttal azért berohantam Lidlbe, hogy tudjak valami gyors vacsit összedobni edzés után, mert a munkahelyi éttermi ebéd sokkoló volt. Otthon villám tempóban mosás indítás, macska kiengedés, teafőzés a kulacsokba, hal etetés és átöltözés (ma egész nap fáztam). Aztán start az oviba. Fél5kor indultunk az ovitól és szerencsére kaptunk segítséget a sok cucc becipeléséhez (Köszi Helga). Aztán öltöztettem őket, már Mazsi is majdnem teljesen készen volt, mikor apa befutott. A jégnél továbbra is hideg volt, így hiába az átöltözés fáztam tovább :P Mazsi tolt egy hiszti kört, de utána visszament és nyomta végig. Zsebi végig kapus volt (most már nem is öltöztetjük másnak), Bogyó meg csak a játékhoz...de szegényem rettentően unatkozott a kapuban. Hazaérve nem volt sem idő, sem kedv főzni, így a fiúk gabonapelyhet vacsoráztak. Mi meg fektetés/altatás után virslit. Terveztem vasalni, meg elpakolni, de nem volt rá energia és mivel még mindig fáztam, hát inkább forró zuhany és ágy.

2018.02.07 Szerda
Sikerült reggel időben felkelni, így össze tudtunk pakolni kicsit, hogy Anna tudjon hatékonyan dolgozni. A fiúk nem keltek túl korán, a két szélső egész ügyesen készülődött, ma Bogyi volt a kerékkötő. Mazsi jelmezben ment..ma már itthon felvette, de ezúttal az oroszlánt választotta...vicces volt a kocsiban is (Miki egér természetesen megint maradt, hogy anya ne legyen egyedül), aztán ahogy sétált be az oviba szintén. Viszonylag korán beértem és viszonylag sok melóm volt ma. Ellenben ismét munkatársi étkezdéből volt az ebéd (fokhagymakrémleves és szicíliai pestos tészta...egész jó volt)... Aztán meg kettőkor mennem kellett, hogy odaéjek velük a gyerekorvoshoz. Bakker miért kellett azt a magánrendelést megszűntetni :S Beugrottam Lidlbe, mert éreztem hogy így nem lesz uzsonnázás az oviban. Közben írt KáeM, hogy már ő is úton van. Itthon pár pillanatra összefutottunk, de csak lepakoltunk mind a ketten. Én az oviba mentem a fiúkért, ő a postára. Jóval előbb ért a Dokihoz mint mi, de a Doki is előttünk kanyarodott be, így végülis nem volt gáz az 5 perc késés. A statuszolás a szokásos volt, megvizsgálta a nézését, meg a járását a látását, hallását, mozgását... Stb. Mind a két kisebbnek. Aztán negyed 5kor már a kocsinál voltunk, így mondjuk angolra már nem értünk vissza, de legalább időben lett vacsi (görögös csirkemell) és játszottunk is. KáeM elkészítette Zsebi jelmezéhez a rendes kalapot (amit én csináltam az kicsi is, meg színben sem tökéletes). Zsebivel tökéletesítettük a botot, illetve mindenkivel tanulgattuk a bemutatkozó verset. Vacsi után apa zuhiztatott, én ruhákat pakoltam, majd felügyeltem a fogmosást. Altatás és 3/48ra alvás...holnap mozgalmas hajnal vár ránk. Még gyorsan előkészítettem a reggelt, meg összepakoltam a jelmezeket, mielőtt mi is ágyba zuhantunk.

2018.02.08 Csütörtök
Nyilván jégen indult a hajnal (nem csak nekünk de az egyik plüss macskánknak is:P), nem öltöztettünk otthon, mert nem vált be igazán. By the way... Óriásit ugrott a reggeli indulás autós része mióta nagyfiúsítottuk Zs és B ülését, mert így csak Mazsit kell nekem bekötni a többiek intézik egyedül. Edzés után vissza az ovihoz, befutottunk az esőben...így kicsit megázott Zsebi kalapja :( Jelmezbe öltöztettem mindenkit, addigra pont meg is érkezett a focistának öltözött óvó nénink. És még én is tudtam egy képet lőni a kis csapatomról. Julika néni nagyon értékelte a bemutatkozó verseket :) A munkahelyen ugrott egyet a komfort érzetünk, mert ismét van víz automata minden emeleten, ráadásul nem csak tisztított vizet kaphatunk, hanem forró vizet is :) Mivel a fiúk angol pótláson voltak, így pontosnak kellett lennem, de azért egy gyors Aldi és Pepco belefért...tavaszi dekorálás on. Tök pontosan érkeztem értük és szuper helyen lett parkolóm is. Hazaérve mindjárt ugrottam neki a főzésnek. Apa meg hozott Mazsinak új korcsolyát...nagy boldog volt vele, reméljük, hogy a jégen is ekkora siker lesz a dolog. Vacsiztunk (fokhagymakrémleves, nutellás gombóc...szerűség), aztán Mazsi segített elpakolni maradékot holnapra. Fent pancsi, majd Mazskónak születésnapos kérdőív.  Miután mindenki elaludt és apa elment edzésre nekiálltam vasalni, meg filmet nézni. Meglepően hamar végeztem, így még körmészkedtem is egyet és csak utána mentem aludni. Mondjuk még nem aludtam mikor KáeM hazaért a bagoly hokiról.


2018.02.09 Péntek

Szokásos reggel, annyiban másként, hogy az oviba sétálásnál csatlakozott még egy kis pajtás. Amúgy rezgett a léc, hogy a főnök asszony betegsége miatt elmarad a mai workshop, de jött és hozott sütit és a bulit is megtartotta. Mondjuk rövidítve, így nem kellett ráhúznom, időben tudtam lépni. Hazafelé Bőgér a holnapi vendégségre (itt mondjuk pont elbuktam, ami előnyöm volt), aztán Tesco a mai ünnep okán. Apa közben elment a fiúkért. Én itthon előkészítettem az Alex napi asztalt. Mikor hazaértek köszöntöttük 😍💐 aztán pakoltunk, teregettem, indítottam új mosást, vidám rózsaszínbe öltöztettem a lakás két pontját is. Fiuk playmobiloztak, Mazsi kábelezett, Zsebi mesét nézett. Aztán tálaltam vacsit, néztünk Bűn vadászokat. Kádas pancsi, persze rendetlenkedés és hiszti a végére 🙁 Utána még játszottak kicsit (ezt választották a mese helyett), aztán altatás.

2018.02.10 Szombat
Negyed5kor feltiporkáztam Mazsihoz és csak 6kor jöttem le, de már 3 ébren lévő fiúval. Mesét nézték, mi készülődtünk. 8:00-9:20ig edzés, nekünk reggeli kilátással, Mazsi is végig tolta. Sokkal ügyesebb az új koriban. Haza érve el és ki pakolás, KáeM elment ügyintézni Decathlon, Biotech meg ebéd (PizzaHut) ügyben. Fél12kor már ebédeltünk is. Utána, én futottam egy Pepco+fehér bor kört. Annak ellennére, hogy már kétszer....jól esett a kérdés 😂🥂 25 perc múlva már itthon is voltam. Pakolás, kicsit még toltam a rózsaszín világba. Fektetés szieszta. Utána pakoltam még kicsit, meg készítettem elő a vendégségre. KáeM indult Imamáért, mi meg vártuk a vendégeket. Régen kaptunk ilyen csodás ajándékokat, mint ezek a szép és nagyon finom fánkok Helgától. Köszönjük még egyszer.  Mire mindenkit megkínáltam, meg a gyerekek belemerültek a játékba meg is érkezett Imama is. Nagyon kellemesen telt a délután, a gyerekek tök jól eljátszottak, nem mondom, hogy nem voltak hangosak, de nem kellett túl sok felügyelet nekik és rájuk szólni is ritkábban kellett. Mi persze ettünk fánkot, meg rágcsákat, aztán vacsoráztunk is (kence party még mindig/már megint). Nagyon udvarias vendégeink voltak a távozás szempontjából is, mert 7kor már indultak is...hiába a holnap reggelük erősen hasonló a miénkhez. Gyorsan összepakoltam Mazsinak az utazáshoz, meg a fiúknak holnapra, ami még nem volt, aztán elugrottunk Auchanba. Hazaérve vacsi...valahogy a vendégekkel kimaradt az evés. Aztán ágyba is dőltünk.

2018.02.11 Vasárnap
Igeeen vasárnap is imádok 6kor kelni :P Gyors reggeli készülődés, fiúknak még a reggeli is belefért, aztán irány Ádámék, hogy őt is felvegyük (szülők elutaztak és kérésük ellenére is betette meccsre az edző, viszont a nagymama egyedül nem tudta a szállítást megoldani). Árpád-hídnál kitettük Imamát és Mazsit, aztán irány a Gepárd csarnok. Felkészült voltam ruha ügyben, de a fiúk versenymeze sajna otthon maradt. Segáz, tegnapi vendégeink ismét a segítségünkre siettek és kaptunk kölcsönmezt. Kapuban mind a két fiú....Zsebi nagyon ügyes volt. Bogyó meg...hát Bogyó. Szerintem mindent elmond, amikor már az ellenfél is neki szurkol és rajta röhög, hogy nincs még egy ilyen mázlista kapus a világon...mondjuk biztos nem fog stresszbetegségben szenvedni. Miután Ádámékat kitettük és náluk megdögönyöztük a kutyikat, beugrottunk MC-ba ebéd ügyben, aztán otthon ettünk és szieszta. Délután elmentünk Móka kacagásba (gyerekek ragasztották rá a nevet), én mentem egy kört ott az Auchan környékén...mondjuk nem találtam, amiket kerestem. Aztán én is csatlakoztam hozzájuk. Nem igazán találták a helyüket egyébként, nem vonultak el egyedül játszani, folyton hívtak minket is, és nem is maradtak zárásig...maguk kérték, hogy induljunk egy jó 10 perccel a zárás előtt. Hazaérve vacsi és folytattuk a Bűnvadászokat. Végig nézhették, utána még kádas pancsi viszonylag hosszan. Aztán youtube-ról egy esti mese és csak akkor alvás...de akkor meg ment a hiszti, hogy jaj mert nekik holnap oviban kell rohadni (duma by Mazsi...hokiedzéses morcosságból származik eredetileg tőlünk) és jaj nekik milyen szörnyű...na itt azért kissé elborult az agyunk, hogy hogyan is kéne jót/jól csinálni, mert hát a csillagokat is lehoztuk nekik ma kb. az égről :S De azért csak elaludtak viszonylag gyorsan.
Amíg ők pancsoltak és KáeM zuhanyozott lent (aztán én mentem zuhanyozni), én olvastam és hát igen, megint Bouvet/Petra és a bólogatás  (de a történeti hűségnek azért része, hogy az én szüleim azért elképzelték, hogy én szépen otthon maradok, odaviszek egy általuk jóváhagyott férjét és majd szépen élünk együtt sokan... Szóval voltak elvárások, még ha nem is anyagi jellegűek... Nos ez ugye nem jött be, de ez már egy másik és hosszú történet.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése