2018. február 18., vasárnap

2018/7. hét

2018.02.12 Hétfő
Azért fura volt a reggel, hogy csak két csemete jött lefelé a lépcsőn álmos szemekkel. Mondjuk azt nem mondom, hogy gyorsabban készülődtek. És az oviban is volt egy kis műsor természetesen, hogy akkor jaj, de mennyivel jobb a Mazsinak. Persze megint elmondtam, hogy miért nincs ebben igazuk és egyáltalán...abba lehet hagyni a hokizást, nem miattunk csinálják.
Aztán  jó pörgős munkanap, nagyrészt folyamatos kisebb-nagyobb megbeszélések és egyeztetések a főnökasszonnyal, de talán végre összeáll a tavalyi évzárás.
Hazafelé Tesco...a régi lakáshoz közeli, mert ott más a kínálat, mint a mostaniban (mondjuk inkább csak más volt, mert most ott sem volt, amit kerestem), Pepco. Aztán háziorvos, mert még nincsenek online receptek, aztán a fiúkért. Otthon kis játék, mese nézés. Majd már apával start edzésre. Segítettem öltöztetni, aztán indultam a saját edzésemre... Zsírt égettünk Ágival. Edzés után folytatták a mesét (Jégvarázs) és kaptak egy kis szép edzés munka meglepit... Bogyó már elég régóta nyúz a heves jeges göncért, Zsbei Logico Piccolot kapott. Vacsiztunk... Ők müzlit, mi hideget. Mire apa indult pont vége lett a mesének. (Kérték hogy maradhassanak amíg apa indul) gyors zuhany, fogmosás ruha készítés, aztán mese... Már tegnap is hangos könyv ment, ma is azt kértek, csak ma jobban választottam 😂

2018.02.13 Kedd
Elég kényelmesre vettük a reggelt*...a fiús szakaszból Zsebi kelt elsőnek, de ő is fél 7 után jött lett (Mindjárt rá is vetette magát a Logicora), utána KáeM, aztán Bogyi 7 magasságában. Én mondjuk hattól készülődtem. Gyorsan bepakoltuk a hokicuccot a kocsiba és az oviban már igyekeztem pörgetni a dolgokat. Szerencsém volt a forgalommal is, be is értem dolgozni időben. A munkanapom mondjuk azonnal indult (a boss meglepődött, hogy a kocsiban reggelizek...mert szerinte az úgy nem hasznosul jól...visszakérdeztem, hogy excel táblákat buherálva mennyivel hasznosul jobban? :P), és jól el is repült a kimutatások, excel táblák és riportok bűvöletében. Ebédelni azért sikerült eljutni és nagyon finom borsos tokányt ettem :D 3kor ugrottam....mert hogy jó korán volt ma a délután edzés. Edzés után ők játszottak, én indítottam letöltéseket, aztán csináltam vacsorát (rántott sertés karaj, sajt, krumplipüré és tzatziki). Vacsi után gyorsan zuhanyoztak lent és már indult is a mozi este, nekem a vasalás :)
* Én pl. olvasgattam: Ahogy azt mindig pampogom a jó kapcsolat (házasság) nem (csak) szerencse, hanem kemény munka.  Éljen a házasság hete 😍

2018.02.14 Szerda
Apa indult reggel korán, de azért köszöntöttem évfordulón (igen nekünk ilyen ez a Valentin dolog). Mi nem indultunk korán, de sikerült jó iramban bejutni. Mindjárt be is készítettem a ki nem hagyható poén ajándékot 😂 (Kolléganő múlt héten kapott virágot a párjától és mesélte, hogy megtárgyalták, hogy így nem lesz Valentin napon szívecskés plüss mackó...idén sem:P) A nap gyorsan elrepült. Hazafelé tankoltam, majd itthon várt KáeM a rocksztár (Pinatubo) virággal 😍 Kicsit ünnepeltük kettesben, meg lehúztuk az ágyunkat, aztán mentünk pékségbe, gyógyszertárba meg Tescoba és utána az angolra a fiúkért. Onnan nem haza....De ezt gyorsan levették. A helyszín új volt nekik, de nagyon élvezték cukik voltak. 1,5 órát töltöttünk az Oriental spa-ban. Aztán itthon vacsi (hideg nekünk, műzli nekik....mondjuk a kocsiban már ettek sós négyest), Nyomás utána, aztán fogmosás és mese (ma is hangos könyv: Pompom meséiből a Benziszívó szúnyog...Pogány Judit rulez 😍).

2018.02.15 Csütörtök 
Hogy biztosan ne zuhanjanak depibe kis tesójuk hiányától mára szabadságot vettünk ki. És bőven kényelmesre véve a reggelt elmentünk az ovi mellett...mondjuk annyira bele voltak merülve a mini gumicukor csomagolásának olvasásába, hogy jó sokára vették csak észre. Lidlben kezdtünk, aztán mentünk be a városba. Apa munkahelyénél letettük az autót és onnan sétálva mentünk a Minipoliszhoz. Kicsit korán érkeztünk, így mondjuk Zsebinek nyitásra már nagyon kellett pisilnie, de szerencsére kibírta. 10kor pontban beestünk és onnantól egészen negyed kettőig tolták....mondjuk a végén már csak két játék között ingáztak és nagyon nem volt nyüsszögés, hogy akkor kéne indulni haza. Mazsinak is kaptak ajándékot a végén és még pluszban is kértek. 😍 A kocsihoz menet vettünk Kürtőskalácsot, aztán hazafelé még beugrottam KFC-be is ebédért (mondjuk jól így jártam - most éppen náluk - a húsnak csak a felét kaptam meg :S) Otthon még ettek a fiúk...mondjuk nem volt szerencséjük, mert most marha csípős volt a csík, aztán aludtak egyet....csak kis pihenést kértünk, de azért látszott, hogy elfáradtak, mert majdnem 4 óra volt mikor felkeltek. Amíg mi pakoltunk, meg előkészítettük az edzésre indulást néztek mesét, aztán már mentünk is edzésre. Edzés alatt én elmentem a kicsi keresztanyukájával vásárolni kicsit, aztán hazaérve gyorsan főztem vacsorát (cukkinikrémleves, mogyorókrémesgombóc), ők nézték kicsit a megkezdett mesét, aztán felvonultak játszani, majd le Nyomás után nézést folytatni. :) Vacsi után kádas pancsi, búcsú apától, összeköltözés (Bogyi hívta meg Zsebit) aztán hangos könyves mese. Én még befejeztem a csomagolást holnapra, aztán zuhi és alvás....semmi képválogatás és társai. (Múlt csütörtök óta változó intenzitással, de folyamatosan fáj a torkom :()

2018.02.16 Péntek
Újabb kényelmes reggel. Az oviban többen érkeztünk egyszerre, a fiuk mindenkit beelőztek és így elsőként csaphattak le az élménybeszámolóval Julika nénire. Én nagyon jó ütemében értem be a melóba, ahol is kiderült hogy a boss bizony kidőlt, így ma nem lesz. Azért volt mivel elfoglaljam magam. Hazafelé beugrottam a pékségbe, aztán itthon lepakoltam, indítottam letöltéseket és már indultunk is a fiúkért immár együtt. Az Auchanba vettük az irányt, bementünk CCC-be, mert elszakadt a szaladgálós cipőm...ezért a fiúk kaptak pókemberes sportcipőt tavaszra, aztán az Auchan részben jót nézelődtek  és kértek vacsit (Zsebi halat, Bogyó KFC csípős csíkokat) meg persze csomó édességet. (Az aktuális csajoknak is) Zsebi nagyon szépen viselkedett, Bogyó teljesen megzakkant az extra kényeztető napoktól. Hazaérve mesét nézték, én elkészítettem a halat. Játszottak, elpakoltam a konyhát. Aztán apa elköszönt. Fiuk játszottak tovább, én pakoltam vasalt ruhát, készítettem ki holnapra szettet. Aztán mondtam, hogy öltözzenek, csináltam egy adag popcornt, aztán irány a Megyeri út jégpálya, ahol apának edzőmeccse volt. Majdnem végig maradtunk. Igy 10re értünk haza, és fél11kor indultunk mi felnőttek zuhizni. (éppen lement a macska felügyeletes mese mire apa hazaért)

2018.02.17 Szombat
Kellemes reggelként Bogyó negyed8kor jött megsimogatni, hogy ugyan kapcsoljak már mesét, utána aludhatok tovább  (Zsebi kicsit korábban érkezett, de ő el volt az iPad-jával) ha már akkor felkeltem és átpakoltam az iPadra a fagyott luvnyás meséket... Hátha jó lesz valamikor egy nyugis reggelhez 🤣 Meg persze a holnapi úthoz. Kávéztunk, elindítottuk a frissüléseket, aztán mentünk Lidlbe (fontos, hogy megfelelő méretű legyen a virágcserép:P), meg CCC-be Bogyó cipőjét kicserélni (Auchanban nem volt csere darab) aztán Dm, Marczi skatenél voltunk nyitásra..tipikus hokis gyerekek módjára rá is feszültek a még zárva lévő ajtóra :P aztán meg persze a hokis csocsóra is, zárásként Újpest stopshop.. Itt már volt cipő 👍 Hazaérve főztem ebédet - használatba vettem végre a főninénitől kapott fakanáltartót, teregettem, apa intézte a friss hoki cuccot. Aztán ebéd (nekünk a tokány... Jó sokat ettek, apa a tegnapi maradék halat ette) aztán altatás (megint Für Anikó mesélt Mazsola és Tádét) . Többet aludtak, mint gondoltuk, így kicsit elkéstünk a délutáni vendégségből. KáeM keresztlányáékat látogattuk meg. A fiúk édesen játszottak Ninával...mondjuk bőven rendetlenkedtek is és jó sokat kellett rájuk szólni. Palacsinta vacsit kaptunk, meg hoztunk is el és végre megünnepeltük az elmaradt születésnapokat, meg karácsonyt. Hazaérve a fiúk még összerakták a legot (ott helyben csak a playmobilt engedtük nekik), ettek az elhozott palacsintából. Aztán zuhi és fekvés (persze ismét volt hangoskönyves mese).

2018.02.18 Vasárnap
Ma kétfelé ment a család hokikapus része. Bogyót én vittem Tátra, Zsebit pedig apa a KMH-ba. Mi C meccsen voltunk...az első meccsen nem volt kiemelkedő, de önmagához képest ügyes volt, a második meccsen egészen bravúrosakat védett egészen addig, amíg meg nem lőtték a térdét...akkor megállt a meccs kicsit, amíg Adri néni összeszedte a fekve maradt és síró kapust. Utána volt egy kis figyelem vesztés, de aztán magára talált. A harmadik meccsen már fáradt volt, meg a térdét (és főleg a lelkét) is fájlalta (egy meglehetősen nagy fiú lőtte meg a térdét), de azért nagyon igyekezett. Zsebi A meccsen volt és többek állítása szerint ő volt a legügyesebb a csapatban...pedig azért volt benne izgulás a feladat miatt. :) Mi odafelé KáeM tanácsára a 10esen mentünk...többször felülbírálva a navigációt...de a megérkezésnél volt egy cukker pillanat....nézem, hogy hát kb. ott balra az kell legyen a Táti jégpálya, navi csak mondja, hogy tartsak jobbra, hát tartottam...gondoltam máshol van a lejárat, erre éppen mikor elhagyom a kanyarodó lehetőséget közli, hogy megérkezett a célhoz...hát anyád :P Na mindegy megfordultunk és tökéletesen pontosak voltunk. Hazafelé a többiek által választott (és a navigáció által is ajánlott) jégvarázsos útvonalon jöttünk keresztül a Pilisen/Visegrádi hegységen. Nagyon szép volt, csak baromi kanyargós...Bogyó stílszerűen Frozent nézett egész úton (mondjuk odafelé is). Hazaérve még beugrottam Kikbe és Pepcoba, aztán itthon nekiugrottam a vacsora előkészítésének. a hokicuccok kipakolásának, meg a vasalásnak. Apáék nyilván kicsit később jöttek (eleve később kezdődött a meccs jóval és 4 volt, nem három), hoztak a Mc ebédet, aztán ő evés után indult is Mazsiért Imamához. Én folytattam a vasalást, meg rendeltem a Decathlon webshopjából...mert hogy már a környék összes áruházában kutattunk aláöltözőket a fiúknak és nem találtunk megfelelő mennyiségben, így megoldottam a netről...reméljük a szállításnál is minden rendben lesz. A fiúk játszottak, mesét néztek, néha rendetlenkedtek és folyamatosan kérdezgették, hogy mikor érkezik már a Mazsi, mert már nagyon hiányzik nekik. Már a vacsi asztalnál nézték a mesét, amikor befutott....nagy volt a boldogság mindjárt mutatták neki, hogy milyen meglepik várják, rávetették magukat a játékok (Playmobil és legó) összerakására és nem nagyon ettek a vacsorából. Aztán pancsi...apa lefürdette őket, amíg én elpakoltam Mazsi hazahozott cuccát, után Zsebi és Mazsi összeköltözött és jöhetett a hangoskönyves mese.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése