2018. március 6., kedd

0. Szülői értekezlet - Bárdos Lajos Általános Iskola

Kemény nap volt, mert egyszerre kellett edzésre vinni a fiúkat és nulladik szülői értekezletre menni a leendő iskolába. Én voltam a gitt egyletben. Szépen kialakították a szülői helyét a felsős épület egyik aulájában. Volt prezentáció is a szóbeli tájékoztató mellé. Az igazgatónő beszélt első körben általánosságban. Aztán az alsó tagozatos igazgató helyettes mesélt az induló osztályokról, aztán ő válaszolt a kérdésekre is. A 2018/19-es tanév 4 induló osztályának tanító nénijeit nyilván bemutatták, de amúgy csak ott ültek. (Volt is erre észrevétel egy szülőtől, hogy ugyan már miért nem válaszolhatnak ők a hozzájuk intézett kérdésre....aztán próbálták ezt megmagyarázni, de bevallom nem értettem meg teljesen, hogy legalább a saját induló osztályukat miért nem mutathatták be ők, hogy tényleg egy kicsit jobban meg tudjunk ismerkedni velük. De segáz lesz még program.)

"Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát, és megtalálja azt a munkát, amit szeretni fog."
/Szent-Györgyi Albert/
Voltak érdekességek amúgy, de azért a szülői sötétség mindig meg tud döbbenteni újra és újra (nem én vagyok ufó...beszélgettem ismerősökkel és más is ezt tapasztalta). Lesz még rendezvény az iskolába készülő ovisoknak, és persze beiratkozás is....aminek az időpontja állítólag pont ma reggel derült ki.


A kinézett osztály és a tanító néni


Volt sok kedvenc mondatom, nyelvoktatással kapcsolatosan pl, de az eleje is mindjárt jól indult: Köszöntöm a leendő szülőket....nyilván elszólás, de attól még aranyosan jött ki:P Maga az iskola Akkreditált kiváló tehetség pont bármit is jelentsen ez :P És persze az ének-zenei vonal mellett ököiskola is.

Miután sikerült a kérdések végére érni, még tudtam pár szót beszélni Kati nénivel. Aztán rohantam haza.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése