2018. március 18., vasárnap

2018/11. hét

2018.03.12. Hétfő
Szokott reggel (de nem maradt el a lencse áztatás), útközben jót mosolyogtunk a macskazebra táblán. Aztán az oviban megvártuk Szilvi nénit. Majd még szinte be sem értem már pörgött a nap és utána sem volt kb. meghalni sem időm, de fekete pink szerkónak sikere volta. Az idézet az általános iskolai kedvenc tanáromtól származik. Aztán Cipi beszervezett a nagyoknak egy magán száraz edzést. Hazafelé gyors Auchan (mondjuk a lényeget - szerdára a kokárdát a fiúknak- elfelejtettem. Aztán Lidl, mert onnan kértek nasit. Haza (a parkolás jelölést még tegnap csinálta KáeM, csak akkor nem fotóztam le :D), ki pakolás és szendvics Mazsinak, meg egy kis örömködés a befutott húsvéti szaggatókon. Aztán ovihoz, aztán Apa a Jégpalotánál átvette a nagyokat, mi mentünk Mazzsal még egy kör Auchant. Aztán haza csörgedeztünk a durva dugóban. Vacsi főzés, pakolás, Mazsnak tánc. Mire a nagyok hazaértek éppen találtam. Vacsi, zuhi, kis iPad itt, egy kis mese ott. Apa edzésre el, én csomagoltam ebédet, elrámoltam a konyhát, nappalit valamennyire, kiteregettem, de többre bevallom nem volt erőm. Így zuhi, gyors körömlakkozás aztán agy.

2018.03.13. Kedd
Mazskó a Miki egérrel táncolt be a csoportba (ami szegény akkora, hogy a szekrény tetején landolt a csoportban és ezzel délután ott is maradt). Én kék-feketében nyomultam ma...általános sikert aratva, mondjuk a cipőm az a nagyon szép, de szuper kényelmetlen kategória, így hát igyekeztem keveset mászkálni benne és a cicitartóm is valahogy nem volt az igazi (mint másnap reggel kiderült eltört a halcsont benne és az nyomta egész nap :( ) Délután nem mentem be sehová, hogy bőven legyen idejük játszani otthon a fogorvos előtt. Zsebi persze hisztizett rajta, hogy miért kell menni, próbáltam lenyugtatni. Aztán éppen hazaért apa így csak az érintettel mentünk. Nagyon pontosak voltunk, és szerencsére a doktor néni is. Nagyon kedves volt. Egyik fogán tudta megcsinálni a barázda zárást, a másikon gyengébb a zománc, azon nem lehetett. És még majd kell visszatérnünk hozzá. Reméljük hosszabb távon is fennmarad a fizika, mert jó lenne egy olyan dokit találni, akihez végig tudnak járni és nem kell váltogatni. Nekem sajnos, hogy csak gyerekeket vállal a doktornő. Zsebi megkapta az oklevelet, matricát, fizettünk (csak kp, 8000), aztán hazafelé beléptünk a Pepcoba, hogy legyen egy kis fájdalom díj (kis helikoptert választott, illetve a tesóknak is hoztunk egy-egy Miki egeres pólót). Hazaérve vacsiztunk, aztán már ment is az esti rutin. Mazskóhoz beköltözött a cica, de aztán kilakoltattuk, meg Mazs átköltözött Zsebihez :D

2018.03.14. Szerda
Kis hazafias fiúkat hagytam az oviban...Volt vendégük az egyik óvónéni hagyományőrző apukája, illetve jártak természetesen a viadalon is. Nekem nem volt főnököm, munkám mondjuk akadt. Ebédre viszont a cseh kolléganőm hívott meg házi készítésű cseh knédlire... Hú de jót ettem. 😍 Köszi Sabina 😘 Délután picit nyugisabb volt az élet, le is léptem kettőkor, hogy még az Armageddon előtt elintézzem a dolgomat (voltam cirkusz jegyet venni, mentem egy kis kört a Pólusban, office depot, Aldi és Lidl) a végén azért már éreztem hogy jönnek az Apokalipszis lovasai (igen ezalatt pont azt értem, hogy egy (!!!) napig zárva lesznek a boltok). Itthon le pakoltam, aztán irány a kuckó... Eléggé többségben volt a családunk az angolon... Rajtuk kívül egy kislány volt 🤣 Itthon a kicsik kint játszottak Zsebi bent hisztizett, aztán lenyugtattam egy írás tanuló app-al. Apa még elugrott Bogyónak egy újabb kapusütőért vasárnapra. (Én szerveztem a felügyeletét Mazsnak/Zsebinek) aztán vacsi, zuhi, mese... Kérésre huszárosak (ez és ez... Egyik botrányosabb mint a másik). Aztán szunya.
És nem lehet elmenni a nap szomorú eseménye mellett: RIP Steven Hawking alább a kedvenc idézetem tőle:
"A civilizáció hajnala óta, az ember arra vágyik, hogy megértse a világ alapjául szolgáló rendet. Kell hogy legyen valami nagyon különleges az univerzum határainak természetében. És mi lehetne különlegesebb annál, mint hogy nincsen határ. És nem lehetnek határai az emberi törekvésnek sem. Mindannyian mások vagyunk. Akármilyen rossznak tűnik is az élet, mindig lehet tenni valamit, célba lehet érni. Amig van élet, van remény."
Szívem szerint megnéztem volna a filmet, de a fiúknak még korai, estére meg annyira fáradt voltam már, hogy elmaradt.

2018.03.15. Csütörtök
Mazskó simogatására ébredtem, éppen tájékoztatott, hogy bepisilt (átázott a pelusa), mondtam, hogy intézze el és jöhet mellénk....megoldotta és picit bebújt, de folyamatosan járt a szája és mikor feltűnt neki, hogy Zsebi is ébren van már ment is hozzá a nappaliba. Jött Bogyó és ő bújt be helyette. Kártyázós kávézást tartottunk, aztán indultunk edzésre. A kicsik 8tól voltak jégen, Zsebi 8:50től. Én hazajöttem a kicsikkel és elindítottam az ebédet (borsos tokány tésztával). Bogyó mesét nézett, majd csatlakozott a kint játszó Mazsihoz. Zsebi is csatlakozott mikor hazaért, kicsit homokoztak, ahol persze jól össze is vesztek, így Zs. elvonult, a kicsik meg bicajoztak. Mazsi is kérte, hogy akkor segédkerék le, de mire sikerült mindent lecsavarozni pont eleredt az eső, így csak két kört mentek apával...még nem tud bicajozni :P Korán ebédeltünk, aztán pihi. A szieszta után szarul indult a délután 💩💩💩 Mazsi jött suttogva, hogy "Apáék kakilt a Bogyó".... Apa intézte, majd miután vissza bújt, újra felcsendült a fojtott hang "Apa kakiltam" 😂 Aztán néztünk együtt mesét, én kicsit írtam blogot, kérésre kívánságára gyúrtam pizza tésztát. Majd nekiugrottam a hegymászásnak :P Utána elkészítettük és jól megettük a pizzát (Zs. ebéd maradékot kért), zuhi, altatás. Huu de nehéz nap volt velük... Hideg front én így szeretlek. Aztán készítettem teát a hokira induló KáeMnek.
Távol tartva a politikát de március 15 margójára.

2018.03.16. Péntek
Nos igen...kissé úgy érzem, hogy az elmúlt napok teljes mértékben a szelektív hallóknak szóló motivációs beszédek jegyében teltek. A fiúk nem jöttek le miután felébredtek, hanem cukin motoszkálva játszottak odafent Zsebinél. Gyorsan megfőztem ebédre a bablevest, illetve csak főztem volna, mert nem volt itthon kellő mennyiségű leveszöldség, így KáeM a kávé után elugrott a Tescoba. Reggeliztünk, aztán amíg megfőtt a leves gyorsan összekészülődtünk és a délelőtt a jégpályán telt...édesen karikáztak középen...nagy szerencsénk volt, mert nagyon kevesen voltak. Mikor indultunk haza Bogyi letépte a karszalagját annak ellenére, hogy többször is szóltunk, hogy ne tegye (bizonygatta, hogy ő már tutira nem akar majd visszamenni). Hazafelé apa még beugrott a kicsik keresztapukájához bőröndökért, aztán itthon gyorsan készre csináltam az ebédet. (Mogyorókrémes gombóc készült még a leveshez). Ebéd után szieszta, aztán elmentünk boltba, apa és Zsebi Bauhausba, én a kicsikkel Aldiba (A Barbie magazinhoz csomagolt mikrofont első körben nem kicsit néztem másnak :P) és Lidlbe. Aztán itthon megvolt a szezon első fagyija jégkréme is....az időjárásra tekintettel sajnos nem a verőfényes napsütésben és langymelegben odakint, hanem bent a konyhasztalnál. Aztán apa és Zsebi visszamentek a jégre (ebédnél Mazskó is leszedte a karszalagot), Bogyó nyilván nyomott egy kis hisztit, de nem volt durva, csak kétszer előadta, hogy dehát ő nem úgy gondolta. De alapvetően elvoltak itthon, mesét néztek, vacsoráztak, játszottak. Én takarítottam egy kört, csak azért is tavasz jeligére bevákumoztam a téli cuccaikat (igen tudom, hogy jön még a hó, hagytam elöl tartalékból cuccot), aztán mikor apáék hazaértek vacsiztunk rendesen is. :)


2018.03.17. Szombat
Edzés reggel, aztán MC reggeli, majd nekem gyors játékbolt. Itthon szét kaptuk Bogyi ágyát. Aztán pont mikorra készen lettem és álltam neki az ebédnek (tekintettel a megcsúszára revidiált álláspontként a maradék bableves és hozzá túrós tészta) pont telefonált a vevő, hogy gond-e ha korábban jönnek....dehogy direkt örültem neki. Gyorsan ebédeltettünk és letettük őket aludni (Bogyinál a varázságyat helyeztük üzembe), teregettem és már meg is érkeztek a vevők. Nagyon kedvesek voltak, gyorsan bepakoltak, fizettek és már dőltünk is le sziesztázni. Részemről nem aludtam és hallottam, hogy Mazsi sem sokat. Kettőre már a kocsiban voltunk és indultunk is. Mazskó bealudt útközben, de mikor odaértünk iziben felverték a tesók. Nem mondom, hogy közel parkoltunk és a hőmérsékletet sem sikerült jól felmérni, így kissé alulöltözöttek voltunk, de remélem azért nem fáztak meg. (pirul) A cirkuszi előadás (Magyar Nemzeti Cirkusz - Richter) nagyon színvonalas volt. Mindenki nagyon élvezte, és kimondottan örültünk, hogy helyre szólt a jegyünk. By the way Gálvölgyi János művész úr és családja a felettünk lévő részben ült :) Természetesen nem hagytuk ki a elefántos dolgot sem, így apa immár három fiúval nyomult :) Kifelé menet kaptak a fiúk vattacukrot, aztán volt kis kaland a visszajutásnál...mert hát olyan nép ez a magyar, hogy semmi sem számít alapon simán megáll kocsival a kijáratnál, de úgy, hogy onnan senki semmilyen irányba nem tud mozdulni. Hazafelé amint elfogyott a vattacukor ezerrel mesélték az élményeket. Itthon gyorsan készítettem vacsit (az eredeti ebédterv: rántott csirkemell, krumplipüré...lehetett rá reszelt füstölt sajtot is szórni ;) vacsi után zuhi, kis játék az ágyakban és alvás...Mazsi nyilván kb. még a mesék alatt bealudt. Mi leérve összepakoltuk KáeM böröndjeit, aztán zuhi és pihi...kemény hét lesz nélküle.


2018.03.18. Vasárnap
Éjfél magasságában jött Mazskó, bekúszott a takaró alá és onnantól velünk aludt. Mikor bevettük kettőnk közé, akkor már elég nyugodtan ahhoz, hogy mi is aludjunk. A reggeli kávé után KáeM elugrott Tescoba még pár apróságért az utazáshoz, aztán reggeli. Fiúk fent játszottak, én teregettem az első adag mosást, meg előpakoltam nekik ismét a téli-havazós cuccokat :P Mikor jött a taxi felöltöztek, szépen elbúcsúztunk apától, aztán kicsit kint maradtak játszani...reméltem, hogy egész délelőtt és akkor jól elfáradnak, de 20 percet bírtak és után jöttek be. Maradt a fenti játék, de jól elvoltak. Én takarítottam, mostam továbbra is. Aztán korai ebéd...a gyorsaság és egyszerűség jegyében virsli, majd altatás...első körben kérésükre együtt a három, de aztán persze így nem ment, mentek hát külön, majd még úgyis elég sokat kellett velük küzdeni, és a két kicsivel nem is jártam sikerrel. Nem volt hosszú amúgy sem az alvásidő. Fél2kor már ébresztettem Zsebit is és indultunk. A szélsőket vendégségbe vittem, Bogyót meg meccsre. S egészen este negyed7ig ott is nyomultunk....azért általában is kiszúrás az ilyen késői meccs, de ilyenkor meg pláne. Sajátos technikával ugyan de ügyesen védett...a 4 meccs alatt 3 gólt kapott összesen, ami azért nem rossz teljesítmény. Az UTE teljesítménye mondjuk botrányos...nem volt a szokásos ellátmány sehol, gyümölcs, tea és ugye zsíros, nutellás, májkrémes kenyér a megszokott ellátmány....jól élt a büfés csávó. És nem volt érem sem, csak oklevél...lila korong bezzeg volt :S Azért Bogyó jól érezte magát, és csak kicsit szomorkodott az érem hiányán. Siettünk haza, a szélsőket pedig Zoli fuvarozta. (Itt is még egyszer nagyon szépen köszönöm az egész délutánt 😘) Készítettem melegszendvicset vacsira, Bogyó mondjuk virslit kért, Zsebi csokibetűt tejjel, Mazsi meg jóllakott a pizzával természetesen :) Amíg én bevasaltam és összekészítettem az ovis cuccot, addig hagytam őket mesét nézni (Oroszlánkirály), meg rajzolni (Nikinek rajzoltak mind a hárman kedveskedős képet). Aztán gyors zuhanyoztatás és altatás. Mazsi és Bogyi nyilván elég könnyen kidőltek. Zsebi pedig az én hálótársam lett (már korábban megígértem neki). Altatás közben mindenkivel megnéztük a képeket, amiket apa készített eddig...cukik voltak. És adtak le igényeket újabb képekre :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése