2018. március 23., péntek

Csirkemáj baconben

Itthon még sosem készítettem, bár ettem már vendégségben. Eddig itthon, ha egyáltalán készült csirkemáj (KáeM allergiás rá, a nagyfiúk nem kedvelik), akkor pontosan ugyanúgy készítettem mint a libamájat => fokhagymás tejben jól kiáztat, aztán jó kis liba (kacsa) zsírban kisüt, kaláccsal, lilahagymával jól megesz. Most viszont gondoltam elkészítem itthon is a baconos verziót, hát nem teljesen lett olyan elsőre, mint szerettem volna, de kevesebb idő is jutott rá, mint kellett volna. Ma estére már tökéletes lett, de bevallom szerintem hosszabb távon maradok az eredeti egyszerűbb verziónál, mert azon kívül, hogy kissé fűszeresebb, nem ad annyi pluszt, amennyivel - számomra - macerásabb elkészíteni.



Csirkemáj baconben
csirkemáj
szeletelt bacon
mustár
kacsa zsír
majoranna
bors
fokhagyma
A csirkemájat megmossuk, megtisztítjuk. Kis tálkában elkeverünk 2-3 evőkanál mustárt, 1 evőkanál kacsa zsírral (olvasztott, de nem forró), borssal és majorannával. Ebbe beleforgatjuk a májat és picit állni hagyjuk. Majd mind darabka májat betekerünk egy-egy bacon szelettel. Lapos tűzálló tálba sorakoztajuk őket, mellé dobunk néhány szelet fokhagymát és egy-két kanál kacsazsírt. Sütőbe rakjuk, és addig sütjük, amíg a bacon megpirul.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése