2018. március 3., szombat

Így készült a hálószobaRégen volt lakberendezős bejegyzés, az is egy sokáig írt verzió volt a konyháról (És azóta már ezt is lehetnek ismét frissíteni:P), aztán egy szösszenet a kertről. Hát akkor most jöjjön a hálószoba, amit szintén írogattam már kb. a kezdetektől, csak hát a képek maradtak el mindig...most sincs sok lévén nem nagy és nem könnyen fotózható a szoba :P Ha esetleg találok képeket a múltból majd megmutatom.
 
Innen indultunk alapvetően....azért volt néha nagyobb rend is :P
Már egy ideje majdnem teljes készültségi állapotban van....amúgy meg nyilván sosincs készen, mert az ember mindig változtat valami, de azok inkább dekorációs apróságok lesznek jelen esetben. Nagyjából azt hittük, hogy nem sok újdonság lesz, simán bepakoljuk, ami a régiben volt, annyival, hogy lesz egy egy mérettel nagyobb gardrób szekrény…de nem így lett.


Ez lett az első adag összeszerlés utáni verzió
Az első nagyjából berendezett szoba a háló volt…hiszen már első éjszaka bent volt az ágyunk (Novetexből még régebben) ;) (Ennek a költöztetése amúgy kalandos volt, mert nem elég, hogy jól összecsavarozták, de még némi enyvet is használtak..ami a költözésnél azt jelentette, hogy lecipeltük, majd miután rájöttünk, hogy esélytelen még a busznál is, hogy egyben beférjen, hát neki estünk egy baromi nagy kalapáccsal :P) Szóval a lényeg, hogy az ágy adott volt. A gardrób szekrényt (hasonló csak más ajtóval és belső elemekkel) már régebben összeszereltük. És betettük a régiből a magasfényű fehér szekrényeket. Aztán ez nem volt praktikus, de azért sokáig használtuk, mire végre sikerült megtalálni a számunkra üdvözítő megoldást. A régi szekrények sem mentek kárba, pont jó helyük lett a konyhában ;)

Most állapot - Kallax oldal
Most állapot - Gardrób
Szóval IKEA Kallax polcokkal (egy ilyen és két ilyen), fiókos kiegészítő elemekkel és fekete dröna dobozokkal operáltunk. (Akkor még létezett a nyír színű, most már nincs a kínálatban). Felszereltük őket a falra, hogy alatta bőven legyen hely takarítani meg ugye a padlófűtés is jobban szereti, ha nincs minden telepakolva.

Most állapot - Ágy a fejtámla felett lesz ismét majd családi fotós szív

Az ágyon a kezdeti feketeség után visszatértünk a pirosra, mármint ágynemű fronton, mert ez valahogy jobban illik hozzánk ;) Az ágynemű lidl, Tesco…de mindig vadászom a szép és kényelmes kétszemélyes piros(as) huzatokat. Az ágytakaró sokáig egy piros mikróplüss nagyméretű takaró volt, amit ezer éve vettük a Kikaban. Aztán lecseréltük egy ezüst szürkére az Auchanból, majd miután ezt viszonylag hamar kinyírta a kisasszony (Jade), vettünk másik ezüst színűt szintén az Auchanban...ez tavaly adventben került fel és ezt nem bántja a makka:P A nagyobb díszpárnákon volt általam varrt fekete selyem párnahuzat egészen múlt hétvégéig. (a fekete ágyneműhuzathoz tartozó párnahuzatokból varrtam anno). Most egy szürke mikroplüss takaróból varrtam az új huzatokat. A fehér alapon szívecskés párna Pepco...tavaly Valentin nap környékén került hozzánk. A szív párnák meg nagyon régiek...ha az igen/nem az szintén tavaly Valentin napkor jött :P

Sokáig tanakodtunk, de végül arra jutottunk, hogy legyen tv és technika a hálóban is, így tavaly előtt karácsonyra megleptük magunkat a tv-vel…jófej Jézuska volt, mert fel is szerelte :P Aztán szülinapunkra érkezett a lejátszó is, így most már este fektetés után itt tudjuk megnézni azt az egy-két részt az éppen aktuálisan nézett sorozatból :D (és itt tudjuk kikapcsolva hagyni, mert sem kedvünk sem időnk nincs bármit is nézni rajta :P)

Az erotikus képek és tartójuk....hát igen van még mit eltűntetni villanyszerelési témában is.


Dekorációban maradt a régi lakásból ismert családi fotókból készült szív..ami mondjuk ezen a festéken finoman szólva sem tapadt, így hát leestek a képek sorban...ami nem, azt meg leszedtem, nehogy éjjel csapjon fejbe minket valamelyik...már készen van az utódötlet, de ahhoz is ki kell festeni, hogy felkerülhessen. Az erotikus rajzok is maradtak, ezeket sem bírta a fal, de a hangprojektoron remekül elvannak. Csináltattam falmatricát ide is, de ez is festés után tud felkerülni majd egyszer. Van természetesen virág…több is, ami időnként cserélődik is, illetve egy-két kedves dísztárgy innen-onnan. És persze hangulatvilágítás több verzióban is, mert anélkül nincs hálószoba. (csillár még nincs....majd egyszer :)) Idővel a nappaliból átköltözött a kis konzol asztal a tv alá, ez kb. megoldás a még nem mosás, de már nem „szekrénytiszta” ruhák helytakarékos tárolására, bár nem a legtetszetősebb verzió.  
A félig használt ruhák tárolása

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése