2018. március 12., hétfő

Lencsefőzelék

Igen tényleg most főztem életemben első ízben lencsefőzeléket. Ami igazán kár, mert hát nagyon jól sikerült, olvastam több receptet, aztán ezekből összejött a saját. A szélsők lelkesen fogyasztották...Mazsinak ugye öröm főzni, ette sült kolbásszal, ahogy kell. Zsebi csak a főzeléket, Bogyó csak a kolbászt :P KáeMnek nagyon ízlett, ezért is írom le gyorsan hogyan készült, hogy ne felejtsem el. Most nincs hozzávalós kép, de majd ezt később pótlom, mert lesz legközelebb egészen biztosan.

Lencsefőzelék
25 dkg lencse
2 db babérlevél
1 közepes fej vöröshagyma

5 dkg liszt finomliszt
2 gerezd fokhagyma
15 dkg tejföl (vagy kicsit több, nem mértem le pontosan)
1 ek barnacukor
A lencsét megmossuk, és egy fél napra beáztatjuk. Leszűrjük és feltesszük főni a vöröshagymával és a babérlevéllel, annyi vízben, hogy ellepje. Figyelünk rá, rendszeresen kevergetjük, mert könnyen odakap. Mikor a lencse puhára főtt, akkor kiszedjük a hagymát és a fokhagymákkal, illetve némi tejföllel robotgéppel krémesre dolgozzuk. Visszatesszük, majd a liszttel elkevert tejfölt megfelelő hőmérsékletre hozzuk és ezzel besűrítjük a főzeléket. Kiforraljuk, kevés barna cukorral ízesítjük, esetlegesen után sózzuk. Sült kolbásszal tálaljuk. Aki savanyúbban szereti, annak érdemes esetlegesen ecetet is adnia hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése