2018. április 1., vasárnap

2018/13. hét

2018.03.26 Hétfő
Szokatlan hétfő reggel :) Legalábbis abból a szempontból, hogy nincsenek itthon a csattogó talpak. Azért volt kávé, meg mosás programozás, meg szemét és szelektív gyűjtés intézés, aztán persze némi dugóban ülés. Meg befutottam Lidlbe, hogy legyen reggelim. Aztán meg munka-munka-munka....sokkal több, mint amennyire számítottam, viszont amiről tudtam, hogy lesz ma, az elég gyorsan ki és átpörgött :) A fiúk csavarogni voltak Imamával. Nekem meg a telefonom dobta timehopban, hogy volt olyan év, hogy még a mostaninál is tavasziatlanabb volt az időjárás :P Hazafelé tankoltam,  futottam egy Pepco, Dm kört. Aztán kicsit válogattam képeket, amíg vártam KáeM-re...és egyszer csak megjelent egy egér a teraszon, hát még zárt ajtó mellett is páráztam tőle(igen, egér fóbiám van), de szerencsére jött a hős macska és miután párszor felhívtam rá a figyelmét, hogy mi van odakint végre észre is vette, hogy ottan bizony préda van...így hát onnantól lesben állt és bizonyára meg is védett volna, ha a zárt ajtón keresztül mégis bejut az vad :P (aki amúgy nagyon bátran szembenézett a vadásszal...így ablakon keresztül). Miután KáeM hazaért elmentünk vacsizni (PizzaHut), aztán a Bauhausba festéket nézni és színt választani.

2018.03.27 Kedd
Még nem volt 8 mikor már a helyemen voltam (pedig bogaras lifttel mentem:))... Ellenben borzalmas napom volt. Már egy ideje kapom az ívet a kollegáktól (értsd minden kakával engem találnak meg), de ma betelt és ki is borult a bili 😢...amióta itt dolgozom  negyedszer (GYES előtt - vetélés után -  a bunkó kollegina miatt, GYES után a bunkó kollegina... Nem ugyanaz aki, mint aki a GYES előtt, tavaly az éves értékelés, és most a nem tudsz jót csinálni című dolog miatt az utolsó csepp), de a pillangós felsőnek és az új farmer nadrágnak nagy sikere volt és a munkatársi étteremben is finomat ebédeltem. Hazafelé beugrottam a régi szomszédasszonyhoz egy kis csavarosfűzért, meg Tescoba pár apróságért, illetve ha már, akkor találtam kölnit a fiúknak.  Aztán már KáeMmel kiegészülve elmentünk megvenni a festéket és pakoltunk össze Mazsinál. KáeM keverte a színt és már indult is a festés. Én pedig készítettem vacsira grillezett csirkemellet, szivárvány zöldséggel, mogyoró burgonyával és sajt mártással. Fiúk ma ügyesen kertészkedtek Imamánál :)

2018.03.28 Szerda
A szokottnál sokkal korábban mentünk dolgozni, hogy még a kollégáim többségének érkezése előtt meg tudjam ejteni a tavaszi nagytakarítást a szekrényeimben, fiókokban és persze oda tudjam csempészni a kis húsvéti ajándékomat a célszemélyek asztalára. Mondjuk amúgy elég kripta hangulat volt ma bent.  Hazaérve gyors nasi sütés (sajtos csiga...hogy a viszonylag késői vacsiig se haljunk éhen a festésben), hal etetés, teregetés. Majd mivel KáeMet a kocsiból visszarendelték, amíg vártam elkészítettem a beltéri kincsvadászatot húsvétra a fiúknak. Mire hazaért, már nem volt időnk festésre, nasizásra, rögtön indultunk is vacsizni a Buffalo Steak Housba. Utána  hazaérve olvasás, összebújás alvás. Fiúk Árkádban jártak ma csavarogni  ;)

2018.03.29 Csütörtök
 Jó korán felébredtem, pedig ma már hivatalosan szabadáson vagyok. Így olvastam...például a láthatatlan munkáról,meg az ő láttamozásáról. Amúgy a  nap mindjárt ügyintézéssel is indult. Auchanban kezdtem (már amúgy is kinéztük a stiga hoki pályát....hát ez élőben nagyon vagány, mondjuk ilyen hazai ligásat nem lehet boltban kapni), aztán nyitáskor találkoztunk az IKEAban, gyorsan megvettük a két ágyat, meg az egy kallax-ot, aztán KáeM vissza a munkába, én még reggeliztem és vásároltam némi apróságot. Aztán irány az Asia center....mondjuk Waze ismerd meg fővárosod mozgalmat indított, mert olyan helyeken vitt, hogy húúú...de odaértem, sajnos a játékboltban lyukra futottam, semmi olyan playmobil nem volt, amit a fiúk kértek :( De legalább sikerült végre leveses tálkákat venni. Hazafelé még két játékboltban voltam de ott is egyetlen kérést sikerült teljesíteni. Még gyors Turkáló és találtam olyan estélyit, amibe beleszerettem és még jó is volt méretben, így végülis már majdnem jó vagyok a májusi lagzira, aztán posta, aztán itthon kipakoltam és nekiálltam átnézni, hogy mi hiányzik esetlegesen a húsvéti ajándékok közül. Mikor KáeM hazaért (mellesleg nem sokkal utánam), akkor folytattuk a festést. Vacsira megettük a tegnapi maradék steaket, meg még elfutottunk egy kör Bauhausba, nehogy holnap fogyjon el a festék, aztán még egy kis esti ágyszerelés, és végül pihi.

2018.03.30 Péntek
Csendesen festős napot tartottunk. Hideg reggelivel indítottunk, aztán KáeM  folytatta a festetést én készítettem ebédet (pikáns csirkefalatok krumpliágyon) meg vacsorát (főtt sonka, tojás és kalács). Kicsit mókoltam egy csillagszabásmintával (régi ígéretem egy-egy csillagpárna a fiúknak), aztán festés és takarítás, ahol lehetett visszarendezés is, polcok visszaszerelése, vagy éppen új helyre fúrása...persze szigorú minőség ellenőrzés mellett.:P (Itt már egyébként szerintem elég jól látszik a szín...egy nem túl sötét, de azért markáns taupe lett a kevergetés eredménye). Ebéd, majd kis szieszta utána, még mindig festés-takarítás-pakolás. Elmentünk egy kis autózásra...najó pokémonozásra, hogy ez sem maradjon ki ma.  Vacsira kicsit előrehozva idén a húsvétot: főtt sonka, tojás és kalács, aztán elkészítettem a tojásfát, néztünk filmet, összebújtunk, elfáradtunk :)


2018.03.31 Szombat
Sonkás reggelivel indítottunk, aztán örömködtem kicsit a végre tavaszodó kerten, majd irány az Auchan (második kör apokalipszis előtt). Utána végleges visszarendezés, takarítás, dekorációk a szobákba, meg gyorsan el kellett szaladni henteshez, mert kiderült, hogy vasárnapra mi visszük a húst a közös grillezésre. Ebédre tegnapi maradékot ettünk kiegészítve kevés kukorica salátával. Mikor a szobákkal készen lettünk fent, akkor nem álltunk már neki a lenti takarításnak, hanem inkább elmentünk csatangolni kicsit (még egy kör Auchan), aztán jó korán érkeztünk Wanghoz, ami nem volt baj, mert már nagyon éhesek voltunk és a szokásosnál kicsit többet is kellett várnunk. Hazafelé még beugrottunk Tescoba fűszerekért, meg vettünk virágot (csak itthon vettük észre a benne lévő kis dekort). Hazaérve KáeM még újrafóliázta a telefonokat,  még néztünk filmet (elkezdtük a WonderWomant...de nem néztük végig egyenlőre), aztán alvás.


2018.04.01 Vasárnap
Itthon még gyors pakolás, reggeli hús pácolás saláta készítés, aztán indulás Győrbe: ott nyúlazás a mamánál aztán átmentünk a Gyöngyvérékhez ott koprodukciós ebéd. Mert amiket mi vittünk húst azt a Feri grillezte és utána még úgy ettük, hogy a Gyöngyvér is csinált mindenféle köreteket, meg úgy mi is vittünk egy salátát.  Sajnos elmulasztottam a koprodukciós asztalt lefotózni, pedig jól nézett ki dugig tömve. Aztán ebéd után még volt Ikea torta desszertnek,  és nem sokkal utána még kicsit játszottak a gyerekek, meglocsoltuk a csajokat és indultunk haza. Hazafelé aludtak egy kicsit itthon indult a húsvéti tojás és kincsvadászat. Édesek voltak, örültek az ajándékoknak, bár volt némi nem kedves csalódott kifakadás, ezúttal Zsebi részéről, hogy nem kapott semmi olyat, amit kért....hát bakker az egyik oldalon nagyon kiakadtunk, a másik oldalon meg persze meg tudtam érteni, mert tényleg nem kértek nagy dolgot, csak hát 6 játékboltot jártam végig és nem volt sehol sem az a playmobil, amit kértek. Azért eljátszottak azzal amit kaptak. Örömködtek nagyon az új verziós szobákon. A rollereket ki sem bontatták....szerintem el is felejtették, hogy az is volt az ajándékok között. És persze megkapták a hokis teljesítmény pontokért járó Ninjago legokat is...KáeM neki is ugrott Bogyóénak, Zsebiére nem került sor ma. (Bogyóéval sem végzett). Én futottam a szokásos köröket....mikor hazajönnek, akkor nyilván van mindig egy csomó elpakolnivaló, mosást is kell indítani, meg eleve ment is a gép (ezt KáeM teregette, amíg én már pakoltam a következőt), aztán főztem rizst és tálaltam a kínait...nagy siker volt, a Gong bao csirkét Bogyi imádta (ahogy szokta), a csülköt Zsebi (ahogy szokta), Mazsi meg a gombás csirkét szerette (de evett mindenből - ahogy szokta:P). Pancsi és alvás....Mazsi mesét kért apától, Bogyó meg meghívta Zsebit az első új ágyas éjszakára, aztán nekik meg én olvastam az új mesekönyvekből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése