2018. április 8., vasárnap

2018/14. hét

2018.04.02 Hétfő
Mozgalmas éjszaka után (Bogyi jött éjfélkor, hogy össze szeretne bújni velünk), 6kor érkeztek a szélsők. Aztán Zsebi jófej módon elcsalta Mazsit játszani, így Bogy még aludt kicsit, aztán ő is ment játszani és mi még egy kicsit igyekeztünk nyugalmasan pihenni, anélkül, hogy bárki feküdne a nyakunkon, vagy rugdosná a vesénket. 7kor azért mi is felkeltünk, apa mindjárt izzította a fiúkat a locsolásra (Zs. és M. már fel is voltak öltözve csinibe....Bogyi még pizsiben)...édesek voltak, hogy tanakodták, hogy miként is kell a vízzel locsolni :D De azért csak belejöttek a löttyintésbe...mindjárt ismételtek volna :P Apa folytatta a legozást, én csináltam kávét, etettem Mollit, meg kivittem a kukákat. Reggel már ment: az akkor most azonnal menjünk rollerezni dolog, de inkább reggeliztünk (nyomott melegszendvics), aztán kis játék után indultunk locsolni. Niki volt az első, gyorsan csak befutottunk, aztán mentünk Szonjáékhoz, ott kicsit játszottak, mi beszélgettünk is. Hazaérve én az ebédet intéztem (maradék grill csirkéből csináltam modenai tésztát, apának ment a tarja és a krumplisaláta....ő járt jobban:P), apa még befejezte Bogyi legoját, Zsebi meg közben nekiállt a sajátjának. Aztán gyorsan alvás, mert kettőkor már készülődtünk és indultunk a jégpalotába, bő egy óra korizás...mi még maradtunk volna, de Nikiéknek menni kellett, ezért a fiúk sem akartak maradni. Irány tehát a kicsik keresztszülei, ott kis játék, nasi, húsvétozás, aztán haza, mert apának készülődnie kellett a hokira, gyorsan kibontottuk és üzembe helyeztük hát a rollereket és még elmentem velük egy körre. A szomszéd utcában jót beszélgettünk az anyukákkal, apukákkal...tök aranyos volt mindenki. Itthon aztán vacsi, kis veszekedés a zuhanyzásnál, de aztán nyugodt altatások. Terveztem még vasalni, de nőiségem kissé fájdalmasan talált rám éppen, így inkább ágyba dőltem egy kis pakolás és zuhanyozás után.

2018.04.03 Kedd
Jégen indult a reggel. Mivel Mazsi éjszakája nem volt éppen fincsi, így hát úgy gondoltuk, hogy ő nem megy jégre, nem bánta :P KáeM még segített öltöztetni, de ő aztán elment dolgozni. Én jégre tettem a nagyokat, aztán sétálgattunk Mazsival....haverkodott a takarító nénivel, a rolbás bácsival, segített, ahol tudott :) Aztán kicsit be-be lestünk az edzésre....sokat most nem láttam mondjuk. Aztán öltöztetés alatt mesét nézett. Hazafelé nem volt kedvük boltba menni. S mivel Mazsi nem tűnt tökéletes állapotúnak a rollerezést délutánra halasztottam. Délelőtt így pakoltunk, takarítottunk, Mazsi kint játszott, vagy segített nekem. Bogyó játszott, mesét nézett, segített. Zsebi legot rakott. Aztán ebédeltünk (milyen jól jött a lefagyasztott gyors kaja...Mc nuggets és csípős strips a KFC-ből), észrevettem, hogy szétugrott a mosogató szifonja, így azt is takarítottam és szereltem, amennyire tudtam. Miután elaludtak nekiálltam a vasalásnak, aztán mikor mindenki felébredt mentünk rollerezni. Néztünk építkezést, aztán hazagurultunk innivalóért, majd még egy kis kör, bandázás a szomszédsággal, végül apával ismét hazagurulás. Én nekiálltam befejezni a konyhát, apa Zsebi legoját, majd játszott velük kint. Mazskónak sikerült leesnie a hintáról, amit éppen -többszöri kérésünk ellenére is - mászókának használt. :( Vacsira hot-dog készült, utána pancsi és altatás...apa családunkra költötte át APG-t....amit elsőre nem értékeltek a fiúk, aztán mikor befejezte meg rinyáltak érte, hogy miért is nem úgy meséli :P Miután elaludtak befejeztem a maradék vasalást. Még kicsit olvasgattunk az ágyban (Nem ismertem eddig Sándor Györgyöt...legalábbis úgy tudom, de sírva röhögtem), aztán szunya.

2018.04.04 Szerda
Ma már pörgetni kellett a reggelt. Éjjel jött Bogyi....azt hittem Mazsi, így nem kísértem vissza....Bogyi mellett lehetetlen aludni. Mazsi éjszakája ma sem volt még hibátlan, még mindig volt egy kis kakilási problémája. Zsebi kelt elsőnek. KáeM gyorsan lekapta lent a függönyöket, aztán én indítottam mosást (Ablakpucolós szeánszot találtunk ki Annának), meg beágyaztam a fiúknál. Nem voltak nagyon felpörögve, de sikerült időben indulni. Mc-ben vettem reggelit (pirul), aztán 8 után pár perccel már toltam is az ipart :) Kaptam mindenféle meglepiket az asztalomra, meg lent is osztogattak csipszet illetve tollat hozzá.  Elég pörgős nap volt, de számítottam is rá. A helyi étkezőből vettem ebédet, ami nem volt jó, de legalább rossz volt :P  Hazafelé Háda, Pepco, Kik,  Lidl, aztán otthon elpakolás, vacsi előkészítés ,majd irány a kuckó az angolozó fiúkért. Hazaérve ők kint maradtak játszani, én örültem a még jobban virágba borult kertnek, aztán odatettem főni a vacsorát, és rájöttem, hogy ez mára esélytelen, így akkor sütöttem bucit és készítettem ki hideget. Kerestem zászlókat a homokvárakba, aztán vacsi, pancsi, altatás :)

2018.04.05 Csütörtök
Hajnal a jégen. Aztán irány az ovi, utána meló. Ma sem késtem el :) Mire a boss beért már csomó mindent elintéztem. Aztán ebédszünetben kiszaladtam Duna Plázába...csatlakozott egyik kolleganőm (mert szerette volna kicsit kiszellőztetni a fejét). Gyorsan végeztünk mindössze 20 percet voltunk ott...de ebbe belefért a gyógyszertár, meg a KIK, és még szelet pizza is ebédre. :) Hazafelé gyors KIK, Lidl, aztán összekaptam a fiúkat, és már indultunk is edzésre. Egész jól bírták, mondjuk a vége előtt nem sokkal a pisiléseket kihagytam volna. Itthon még játszottak kint egy kicsit, míg én készre főztem a vacsorát (borsos tokány és főtt tészta), megkapták a meglepiket (Mancs őrjáratos vékony sapka, rongyi (így hívják a multifunkciós kendőt, amit hokinál a fejükre használunk), és simogatós póló (ez a most nagyon menő flitteres cucc, amit két mintára lehet simogatni). Még vacsi előtt lefürdettünk mindenkit, így utána már csak az altatás volt, azt is gyorsan, mert egyrészt késő volt már, másrészt nagyon fáradtak voltak. Apa ment hokizni, én meg nekiálltam megcsinálni a hajamat....már nagyon ráfért a mosás :P
Napi Zsebi duma: nem hipermarket hitelmarket... És milyen találó :)

2018.04.06 Péntek
Nem kapkodtunk a készülődéssel....Fiúk talpig Mancsőrjáratban mentek ma (ahogy várható volt siker volt a tegnapi meglepi), s az ovinál is volt becsatlakozó kispajtás, így 4 fiúval toltam az átöltözést :) Cukik együtt. A forgalom mondjuk nagyobb volt, mint pénteken szokásos, de azért befutottam a Lidlbe, hogy kicseréljem a papucsot, ami tegnap kicsit lett. Már csak Mazskó kis piskóta lábára kell idén nyárra papucsot szereznem. A munkanap vicces volt, főni néni végre adott instrukciókat egy két nappal ezelőtt átküldött táblázathoz, azzal, hogy könnyű lesz....végülis az volt, csak éppen 4 teljes órát dolgoztam vele, mire összenéztem mindennel, amivel kellett:P A munkanap másik "mókás" pillanata, hogy nem tudtunk a megfelelő helyen enni...mert hogy rendezvény volt 14:15-től, ezért 11:30kor már egyetlen asztal nem volt, és a mikróhoz, tányérokhoz, evőeszközökhöz sem lehetett odaférni:S Még hét elején vettem egy bringát egy munkatárstól, mára be is hozta, így át is tudtam venni...mondjuk így kicsit újra kellett terveznem a délután programot, mert hogy a gyerekek helyén a bringa ült :P Otthon gyors kipakolás, aztán posta és Bőgér már KáeMmel kiegészülve és csak utána irány a fiúkért. Én a pokémonos születésnap kellékeknek örültem. Mivel megérkezett a csajhaj Bogyi örömködött kicsit rajta és így ebben játszottak kint. Aztán persze levetkőzött és ismét ment a foci, meg a bicajozás...mert persze az új bicaj sláger lett. Amíg vártuk Annát teregettem, elpakoltam kicsit. Aztán balra el....esőbe és szivárványba autóztunk kicsit. Aldiban kezdtünk, itt végre lett a piskóta talpúnak is papucsa, aztán vacsi a PizzaHutban, majd Auchan shopping, végül egy kis pokémonozás erre-arra. Még nem volt 9 mikor otthon voltunk.

2018.04.07 Szombat
Mivel tegnap este nem volt kifli már az Auchanban, így ma kifli sütéssel indult a nap. Meg feltettem a marhahús levest (velős csonttal) is főni. Aztán a délelőtt kint telt, apa kipakolta a leendő szerszámos házikó helyét, a fiúk játszottak, hátráltatták. Én pakoltam, ebédet készítettem elő. Ebéd (marhahúsleves, velős pirítós (csak KáeM evett), palacsinta) után szieszta, majd délután ismét kint ténykedtünk. KáeM ásott...a fiúk hol segítették-hol hátráltatták. Én meg összepakoltam Zsebivel a szelektívhez a papírokat, majd még kivittük a babzsákot és a régi székeket is. Zsebi a babzsáktól kicsit nehezen akart megválni, de azért sikerült elköszönnie. (A kipakolás után kb. 5 perccel már nézegette valaki a székeket...de végülis később tűntek el csak....vasárnap reggelre mindenesetre nem volt semmi már.) Vacsorára mi sonkakrémes pirítós ettünk a fiúk nutellával, lekvárral kérték inkább. Kemény nap volt velük, így hogy semerre nem mentünk, így nagyon nem bántuk amikor végre kidőltek :P

2018.04.08 Vasárnap
Kávé után rögtön megejtettük a Duna parti sétával egybekötött választást. Cukik voltak a fiúk, ahogy kérdezgettek, hogy miről is szól ez...nyilván főleg Zsebit érdekelte. Avagy állampolgári jogokról és kötelezettségekről ovisoknak :P Amíg én tálaltam reggelit (paninit nekünk, velős piritóst apának), addig még ment az ásás, aztán Bogyi cukker módon szeretgetett az asztalnál :) Miután kimentek ismét, én nekiálltam elpakolni és kissé feltakarítani, a durván összesározott lakást, meg persze megfőztem az ebédet is (rántott csirkemell, krumplipüré és célka a tegnapi maradék leves kíséreteként). Apa továbbra is ásott, a fiúk játszottak, bandáztak a kertszomszéd kis fiúval. Az ebéd után szieszta, majd indulás a születésnapi buliba. Mi voltunk az első érkezők és az utolsó távozók és talán végre Zsebi pizsi-partyját is sikerül leszervezni. Hazaérve még ettek egy kis gabonapelyhet, aztán KáeM zuhanyoztatott, míg én teregettem. Majd mese apával APG Mazsinak és Bogyinak, nekem meg a Hisztizős húsvéti könyvből Zsebinek. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése