2018. április 15., vasárnap

2018/15. hét


2018.04.09 Hétfő
Napi nyitókép innen. Szokásos hétfő, így pakoltam ki csomó szelektív szemetet (még maradt, amit szombaton nem vittünk ki). Fiúk kicsit nehézkesen zökkentek bele a hétfőbe, s nem nagyon értékelték, hogy ők voltak az elsők a csoportból és nem vártam meg velük az óvó nénit sem. Mondjuk ha tudom, hogy utána a ovitól kikanyarodva jó 5 percet ücsörgök a kocsiban a kukásautó mögött, akkor akár még várhattam is volna velük. Sikerül időben érkeznem és reggel még folytattam kicsit a pénteken megkezdett sziszifuszi munkát, aztán utána is akadt tennivaló bőven. Délután fél órával korábban léptem, hogy 3ra ott legyek az ovinál és onnan mindjárt start edzésre. 4re jégre került a kis csapat, én meg indultam vissza az ovihoz gitt egyleti ülésre szülői értekezletre. Jól elhúzott, a fiúk előbb hazaértek, mint én. Zsebivel megnyitottuk a limonádé szezont ;) Vacsira csak hideget ettünk. Este KáeM szokásosan ment edzésre, én meg szokásosan vasaltam.
Napi poén rovatba azért feljegyzem, hogy “ifjú” (4 évvel fiatalabb nálam) kollegina ma ebédnél megkérdezte, hogy ez a nyakamban olyan bagoly....néztem bután, aztán elmagyarázta: hogy az ő korosztályában (WTF???) ez olyan poén féle, hogy ahány baglyod van, annyi hónapja nem szexeltél. Hát ezen a ponton tényleg úgy éreztem, hogy az a 4 év köztünk konkrétan egy generációs szakadék :P (A nevezett kolleginát egyébként bizonyos okokból csicsergő néven szoktam emlegetni)

2018.04.10 Kedd
Amolyan semmi extra reggel. Fiúk kissé nehezen szakadtak el a technikától, így eléggé nehézkesen indultunk el itthonról. A forgalom is borzasztó volt :( Beérve mindjárt azzal fogadott a főni (8:26!), hogy de jó, hogy beestem. Aztán lediktálta a napi feladatokat, majd elment, hogy délben jön, akkor nyomtatunk... nem voltam boldog, mert terveztem kimenni, de hát mindegy, akkor majd kicsit később megyek ki, de hát annyit kellett rá várni, hogy már nem volt értelme kimenni :( De legalább a Miki egeres bodym siker volt kb. mindenkinél. Végül hazafelé ugrottam be a Duna Plázába, hogx beszerezzem a fiúknak a Nijagos simogatós pólókat, meg ha már ott jártam velem jött egy adag Pokémonos is....már Zsebi szülinapjára készülve. A lidlben meg magamnak találtam tök jó ruhákat. Vacsira készítettem tárkonyos ragulevest és túrógombócot, mondjuk kissé kihűltek, mert hogy átpakoltuk a szomszédból, ami náluk már nem kell, de nálunk meg pont igen (épül a szerszámosház jeligére). És ha már, akkor fiúk bandáztak itt is ott is egy kicsit. A pancsolásra meg teljesen vicces módon lett Zsebinek ez a kis kecske szakálla, mert annyira belemerült a szilvaszósz tunkolásba, hogy ilyet alkotott magának vele :P

2018.04.11 Szerda
Zsebi az éjjel bekutyázott, így kettőtől lehozta KáeM. Én nagyon nehezen tudtam csak visszaaludni. Reggel Mazsi érkezett, de én akkor már a kávét csináltam, aztán Bogyi már felöltözve, de még cimkékkel...lám mire nem jó egy új póló (fogmosáshoz levetettem vele ), aztán Zsebi. Mivel ma bábszínházi előadás van az oviban, nem akartam otthon tartani, meg hát a krupp általában este szar, és a közérzete is jó volt, így hát mentek oviba. Édesek voltak Bogyi pakolta a játékot, s mivel darabszámát tekintve elég sok volt (kettő lehet elvileg per gyerek), megosztoztak, hogy akkor közösen viszik. Az ovi felé már magyaráztam nekik, hogy nem biztos, hogy a saját csoportba mehetnek be, mert ott lesz a bábelőadás, de oda tudtak bemenni...Mazsi mindjárt foglalt is egy helyet magának, hogy akkor ő onnan nézi az előadást. (A fotóhoz azért kellett egy kis trükközős duma Julika nénitől és tőle, mert persze rögtön felugrott, mikor fotózni akartam:P). Részemről ma is siker volt a göncöm :) Mikor odaértem értük az oviba (mert elmaradt ma az angol) még nagyon játszottak, mire leértem a cuccal már egy szökött papagájt próbáltak lecsalni a fáról. Mivel nagyon éhesen voltunk KáeMmel, így hazaérve mindjárt csináltam egy adag melegszendvicset uzsonna gyanánt. Aztán elkészítettem a hivatalos vacsorát (tejszínes csirke, chipsz burgonya) is, amíg a fiúk kint játszottak....meg átöltöztettük a technikát is, mert hogy végre befutottak a megrendelt tokok.

2018.04.12 Csütörtök
Hajnali edzéssel indult a nap. Kaptak hokis kártyákat, Bogyi meg hisztizett, hogy az egyik kisfiú kitépte a kezéből, amit ő választott, mindjárt mondtuk neki, hogy az kizárt, mert nem olyan fajta a kisfiú. De mikor a kocsiba beszálltunk, már jött is, hogy akkor elcseréli Bogyival. (mondtam erre, hogy jön neki egy csokival) Aztán az oviban - amíg én osztottam ki a titkos kis leveleket - nem az átöltözéssel voltak elfoglalva és a nagyon vágyott hoki kártya beleesett a radiátorba....tudta, hogy bele tud esni, mert a fésűket már korábban beleejtették. Próbáltam kiszedni, de megrekedt középen, így sehonnan sem fértem hozzá. Megbeszéltük Julika nénivel, hogy a karbantartó bácsi megnézi majd mit tud tenni. A gyerek persze sírt, nyilván részben a kártya miatt, részben meg bűntudata volt....de húúú de nagyon kikattintott. Aztán meg ültem egy csomót a dugóban, és hívott a boss, hogy akkor mikor érek be (7:45kor, úgy hogy tegnap felmerült, hogy esetleg home officeban lennék ma), mert hogy defektet kapott (két napja próbáljuk elintézni, hogy a helyi gépkocsi ügyintézők megnézzék a kocsiján a keréknyomás visszajelzőt)...mindegy ezt is megoldottuk és végülis eljutott a konferenciára. Én beugrottam Aldiba, mert mindenképpen szerettem volna szerezni ebből a Rododendronbokorból mikor odaértem nem volt...de valahogy éreztem, hogy nem elfogyott, így mire kitaláltam, hogy mit reggelizek és milyen tésztát főzök a fiúknak vacsira, addigra pont ki is tették :D Mondjuk kissé megcsúsztam így, de nem egészen fél órás késéssel csak beértem. Kezd kissé unalmas lenni ez az ahogy beérek (és mindegy mennyivel korábban/később) máris támadnak a feladatok. És mint egy másfél órát támadhattak is, mert akkor telefonáltak az oviból, hogy Mazsi belázasodott. Mindjárt indultam is és akkor persze már mindenki jött velem haza 11kor. Itthon persze nem mutatott a hőmérő semmiféle lázat, de azért bágyadt volt, el is feküdt és eléggé étvágytalan volt. Viszonylag könnyen elaludtak, Bogyó mondjuk csak egy órát aludt. A szélsők kicsit többet. Mire felébredtek már elkezdett tényleg felmenni a láza. Délután már nem is volt annyira aktív, csak később mikor már a tesók edzésen voltak és hatott a lázcsillapító. El is mentünk vásárolni, még Szilvi nénivel is találkoztunk. Semmi nyoma nem volt rajta egyéb betegségnek a lázon kívül. Aztán negyed 8kor magától bejött az udvarról és kezdett elfeküdni. Többféle vacsorával is kínáltam, semmit nem kért. A zuhanyzás alatt meg már üvöltött a fájdalomtól. Olvastam neki mesét, és megnéztem a torkát...amiben hólyagok voltak :( Mikor apáék hazaértek az edzésről kapott cataflamot, meg elkezdtük az antibiotikumot is. A nagyok ettek....mondjuk mint említettem kicsit eltoltam a vacsijukat. Aztán gyorsan zuhanyoztattam és altattam. Apa már közben elindult az edzésére.

2018.04.13 Péntek
Hajnali egyig egész nyugalmas volt az éjszaka, akkor kapott Mazskó egy újabb adag lázcsillapítót. Ez reggelig kitartott. Aztán apa elment dolgozni. Mazsi kapott újabb lázcsillapítót és utána elvittük a tesókat az oviba. Addigra már elég élénk volt...na nem a szokásos zsivány, de nem feküdt mint a lőtt nyúl. Ha már ott jártunk az eső ellenére benéztünk a suliba, hátha és egyetlen lélek sem várakozott, így mint egy 5 perc alatt elintéztük a beiratkozást. (Mondták, hogy tegnap lement a dömping, kis papíron volt 8-10 név kiírva...köztük Zsebi is, azok a körzetes gyerekek, akik csütörtökön nem jelentkeztek) Kicsit megpróbáltak lebeszélni a sportosztályról, mondván a sport már jelen van a gyerek életében a hoki miatt, itt is csak ugyanazt kapja....hát nem hagytam magam. Utána elrongyoltunk a receptekért, aztán sikerült végre elérni a gyerekorvost is...délelőtt be is futott. Mikor nálunk járt, egészen élénk volt Mazskó. Nem ítélte súlyosnak a helyzetet és még nem volt biztos a tüszős mandulagyulladásban sem, csak a biztonság kedvéért hagyott antibiotikumot, de azért mellé egészséges igazolást is hétfőtől. Távozása után nem sokkal eldőlt Mazsi, és aludt is közel egy óráig, így nem mentünk délben a tesóiért. Közben megint kellett adnom egy lázcsillapítót (nála nem merek kockáztatni, de bevallom ez a sokféle csodalázmérő sem biztos, hogy jó, kb egyik sem mért azonos, vagy legalább közel azonos értéket, így simán a kezemre, a gyerek közérzetére és a szülői ösztöneimre hagyatkoztam inkább). Mikor felébredt kis borogatás után egészen felélénkült, így miután apával videózott egyet el is mentünk fagyizni. Aztán meg boltba :) Tök élénk és huncut volt...mint szokott általában. Aztán a tesókért. Apa hazaért, mire mi az oviból, de aztán fél5 után elment, mert órája volt az egyetemen. Hazaérve Mazskó még pörgött kicsit, de aztán háromnegyed 5re megint elaludt, de már előtte bújt a kanapén. Annyira melegedett megint a teste, hogy kapott megint lázcsillapítót, aztán aludt egy órát, utána meg félálomban.... még pihengetett. A tesók közben kint játszottak, meg szórakoztatták a kertszomszédot, aki átkéretőzött, hogy méretre szabjon egy-egy részt a kerti kiülő tetején (van ennek valami jobb neve???) Én meg rohangáltam kint és bent között, hogy itt is legyek, meg ott is. Mikor Mazskónak sikerült végre levinni a lázát, nekiálltunk vacsorázni. A tesók nem voltak túl lelkesek a brióssal, ellenben Mazskó nagyon jól vacsorázott ő fokhagymás csirkemájat, kalácsot és lilahagymát evett, mint én :) Kicsit néztük Harry Potter első részét (már több napja nézzük részletekben). Aztán mentünk pancsolni, míg ők elmerültek a habokban én kiteregettem, közben pedig hazaért apa is. Vacsizott, aztán segített a fürdetés végén. Mazskó és Bogyó apás mesét választott. Zsebivel meg macskáztunk. Viszonylag könnyen elaludtak a kicsik, Zsebinek próbáltam segíteni a köhögésén, mikor kicsit sikerült, akkor végre ő is el tudott aludni.

2018.04.14 Szombat
Az éjszaka viszont nem volt nyugodt...sokat járkáltunk Mazsihoz, kapott kétszer is lázcsillapítót az éjszaka folyamán, nekem meg egy Zsebi mellett fekvős órám is....mert hogy szegényem sírt hogy már nem akar köhögni. :( Aztán reggel a szélsők ébredtek elsőnek...Mazskó többször is jött, hogy felébredt a nap és keljünk fel, de tájékoztattuk, hogy mivel mi nem nagyon aludtunk, amikor a nap aludt, hagyjon szépen pihenni még. Én fél7 után valamivel csatlakoztam hozzájuk apa pedig fél8ig maradt még ágyban..aludni nyilván nem lehet mellettük. Én neteztem kicsit mellettük, KáeM indította a kávét, aztán tálaltam reggelit, majd öltözés és családi Bauhaus... Apa csöveket hozott az épülő szerszámos házhoz... Pontosabban a jelenlegi eső vízelvezetőhöz, én meg virágföldet, palántákat, magokat. Így meg is volt a program. Hazaérve feltettem főni a levest (brokkolikrém), aztán kertészkedés és alapásás on. Mikor Mazskó kezdett eldőlni, akkor ebéd a teraszon (még nutellás gombóc készült a leves kíséreteként), majd szieszta. Én nem tudtam elaludni, pedig frissen húztuk az ágyat is, és le is zuhiztunk. Délután apa Mazzsal elment Bauhausba, én meg a nagyokkal bicajjal a Pepcoba :) Nagyon boldogok voltak a bicajozással és nagyon ügyesen fegyelmezetten tették meg az utat, kicsit a tempót kellett hajtanom, mert abban voltak bátortalanságok, de visszafelé már az is jobban ment...tényleg élmény volt velük bicajozni :) A Pepcoban meg találkoztunk Andi nénivel, ettől is teljesen feldobódtak. Éppen picivel apáék előtt értünk haza :) Aztán a bejárati ajtóra is került függöny (délelőtt került a terasz ajtóra egy ugyanilyen, mert a spagettis, ami tavaly volt fent jól nézett ki, csak nem volt praktikus), fagyiztunk is, aztán folytattuk a kertészkedést/ásást. Vacsira melegszendvics készült, aztán zuhi, és altatás....részemről szintén viszonylag korán kidőlés, mert azért a nyugtalan éjszakából volt egy kis deficitem. Mazskó a délutáni alváshoz ugye még kapott lázcsillapítót, de már határeset volt, hogy szüksége van-e rá, és délután már teljesen jól volt, végig pörgött, huncutkodott, így estére már nem volt rá szüksége :)

2018.04.15 Vasárnap
Éjszaka még volt jövés-menés, Zsebi még mindig köhög szegénykém, Mazskó is többször nyöszörgött és mi sem aludtunk jól :( Mazskó 6 előtt két perccel érkezett, hogy akkor reggel van. Tájékoztattuk, hogy vonuljon csendben szépen a nappaliba. Hát csend az nem volt, de legalább nem jöttek több körre. Én mentem, amikor már nagyon sikítoztak. Kávéfőzés, reggeli (bundás kenyér), ebéd főzés, süti sütés...szóval konyházás úgy általában. Fiúk bent játszottak. Apa iskolai beadandót írt. Kicsit kimentünk még ebéd előtt, így későbbre tolódott az ebéd. Én még folytattam a kertezést a fiúk örömködtek a kis rigón. Aztán ebéd után szieszta, délután nasi (pogi és gyümölcskenyér). KáeM nekiállt az öntözőrendszeres pincét szétszedni, hogy később ki tudjuk betonozni. Én befejeztem a fiúkkal a kiskertet. Aztán jött Anita pár eper palántáért (kicsit beszélgettünk, ezen kicsit morcogtunk egymásra, mert elvileg már KáeMnek segítettem volna a pince dolognál), majd már mentünk is be a fiúk hajvágását intézni...Zsebinek már frizurát kellett vágjon apa, a többiek még simán egyformán rövidre kérték. Később vacsoráztunk...mindenki amit kért alapon volt itt mindenféle, amit találtunk a hűtőben. Aztán amíg apa elkezdte az altatást és gyorsan összeraktam az ovis cuccokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése