2018. április 22., vasárnap

2018/16. hét

2018.04.16 Hétfő
Igyekeztem pörgetni a reggelt, hogy a korai beérkezési terveim ellenére is beleférjen egy gyors Lidl...hát a forgalom nem így gondolta. Így Lidl nélkül estem be éppen 8ra, pedig a fiúk egészen együttműködők voltak. A meló nem kicsit pörgött...lejutottam ugyan reggelit venni (nem készültem a kocsiba), de megenni már csak 10 után sikerült. És a továbbiakban sem volt fincsibb a nap. De eltelt és el tudtam indulni fél3kor a fiúkért. 4-re pályára került mindenki, mondjuk nem volt öltöző, így kb. esélyem sem lett volna késedelem nélkül jégre tenni őket, ha KáeM nem fut be segíteni. Én gyorsan elfutottam Lidlbe...de nem volt sikeres a vadászatom. Mire visszaértem, Mazskó le is jött és el is indultunk haza. Mondjuk nem siettünk és rossz felé is indultunk, így csak picivel értünk apáék előtt haza. Otthon Mazskó hisztizett, a nagyok örömködtek a Ninjago kártyákon, mesét néztek...érdekes, mert mikor az ovitól indultunk még készültek rá, hogy edzés után még kint fognak játszani. Aztán vacsi (vegyes hidegek...mosolygós kifli:P), zuhanyzás, utána kis játék, én készítettem ki ruhákat, teregettem, majd persze altatás. KáeM indult edzésre, aztán én még vasaltam, majd még amíg a film nem ért véget (Adaline varázslatos élete), folytattam a Ninjago album számozását :)

2018.04.17 Kedd
Nem pörögtük túl a reggelt, bár Zsebi már felöltözve fogmosást letudva érkezett le, de a tesók még bőven aludtak. Pont egyszerre érkeztünk a csoporthoz Szilvi nénivel, fiúk meg beinvitáltak, hogy nézzem meg a palántáikat :) A forgalom katasztrófa volt, így hát csak negy9re futottam be. És ma sem unatkoztam, ellenben legalább randiebédünk volt egy volt kolléganővel és nagyon jól éreztük magunkat :) Hazafelé intézem egy kis vásárlást, hazaérve pedig elindítottam a vacsorát, majd kitakarítottam a kocsit...nem mondom, hogy nagyon segítettek a fiúk, inkább már csak a végére értek oda. Aztán megkapták a nagyon vágyott fújós filceket...hát nem tudtak vele viselkedni....a kicsit teljesen összefújkodták magukat vele és hát nem éppen könnyen lehet levakarni. (Kisbarát vitte be az oviba, aztán vendégségben is láttuk náluk és teljesen véletlenül megtaláltam az Aldiban....az utolsó kissé szakadt, de hiánytalan csomagot sikerült megvenni...amúgy tényleg tök jópofa a cucc). Miután legalább nagyjából letakarítottuk őket jöhetett a vacsora, aztán a korai zuhanyzás és a mozi este a fiúknak. (Fedinánd) Én nem sokat láttam belőle, mert még pakoltam a házat, hogy legalább nagyjából elő legyen készítve Annának a holnapi takarításra, de a film vége teljesen aranyos volt.

2018.04.18 Szerda
Reggel szólt Anna, hogy mégsem tud jönni :( Délelőtt lehetetlen melók vártak a munkahelyen...avagy hogyan férjen bele egy 8 órás munkanapba 12 órányi tevékenység. De vettem jegyet Vekerdy-re, illetve megkaptam a Netlock kártyámat is...mondjuk ez nem biztos, hogy annyira jó nekem. KáeM gyorsan szerzett a Jégkorong VB-re kiadott 50 forintosból.    Délután kihagytam a tankolást, mert KáeM várt rám itthon. Aztán együtt posta, Pepco, angolra a fiúkért. Tesco, mirelitekből gyors vacsi (egy kis rántott sajttal kiegészítve) filmezésessel egybekötve (Nicsak ki beszél). Zuhi, teregetés, kis altatás...amiközben kiderült az ovis házi feladat, így nekem kép vadászattal zárult a napom.


2018.04.19 Csütörtök
Reggel nagyon szédült voltam, beszállítottam a fiúkat, ezalatt a kocsi tetejére tettem a nasit, amit szántam nekik az ovifelé....majd két kanyarral később jutott eszembe, hogy hoppá...az egyik még fent volt a háromból :P Az oviban vadásztuk kicsit a tegnap ott hagyott cuccokat...félsikerrel. Aztán elköszöntünk. Én suhantam tankolni...mert bár kicsit csillog a kép, de 67,77...szóval ráfért :P Bent még utolsó pörgések az off-site előtt. Meg hozzám költözött az egyik kolléganő tegnapi orchidea vásáros virága, mert az ő asztalánál nem volt neki megfelelő hely.  Hazafelé Lidl, aztán ovi, itthon játék nekik, spagetti főzés nekem. Később pakolás, magamnak és Bogyinak. Mert én ugye Kóspallagra, ő meg a kisbaráthoz :) Még délután megmostam a hajamat, hogy nagyjából magától tudjon száradni. Míg a fiúk játszottak, addig gyorsan meg is szárítottam még altatás előtt, amennyire muszáj volt. Altatás után KáeM ment edzeni, én meg olvastam kicsit és akkor most megyek a műkörmöshöz kilakkozom a körmöm.  

2018.04.20 Péntek
Reggel kitárgyaltuk KáeMmel, hogy akkor mégis én viszem a fiúkat. De azért igyekeztem minél több tartalommal megtölteni az időt. Például még gyorsan megsütöttem a pogácsát, csak utána vittem el a fiúkat. Visszaérve éppen elpakoltam és már érkezett is értem a kolléganő. Egész jó ütemben érkeztünk meg Kóspallagra....az off-site első napja izgalmas és színes volt. :) A kollegina pólója kb. mindent vitt :P Finomakat ettünk és este jót bowlingoztunk, beszélgettünk. KáeM intézte délután a fiúkat. Nem maradtak ott az oviban a föld napjához kapcsolódó kert szépítésen, ellenben Bogyit vitte Ádi barátjához vendégségbe, a szélsőket meg fagyizni.2018.04.21 Szombat
Nem aludtam túl jól és akkor finoman fogalmaztam. KáeM írt rám reggel, hogy már nincs a fiúknak Dédipapája :( Még reggeli előtt tettünk egy nagyobb sétát az erdőben, aztán jött a második nap...hát ez már nem volt olyan jó, mint az első, meg a végén sikerült is egy olyat bedobnom, amiről rögtön sejthető volt, hogy hétfőn reggel mehetek raportra :P Jól megcsúsztunk a programmal és az egy órai ebéd helyett majdnem fél3 volt mire ebédeltünk. Ennek megfelelően jó későn is értem haza, éppen csak lepakoltam, aztán már indultunk is Bogyiért. Ott még játszottak egy nagyot a fiúk, vacsiztunk finom melegszendvicset, aztán otthon a fiúk még ettek kicsit, majd pancsi és alvás...nekem is :P Apa amúgy Ilkába vitte a szélsőket ebédelni, Bogyi pedig a várban volt kirándulni Ádiékkal. Elég jól elfáradt mindenki :) És persze itt is köszönjük szépen még egyszer a vendéglátást. 

2018.04.22 Vasárnap
A túl korai nagyjából fél6os ébredés után nem sokkal keltünk is. Indult a utazós pakkok kipakolása. Pénteki ovis cuccok elpakolása, mosás indítás. Kávé, aztán már nyitás előtt oda is értünk az Auchanba. Vettünk reggelit, ebédet, vacsorát. Hazaérve elindítottam az ebédet, kitakarítottam a grillt,  teregettem, segítettem KáeMnek kiszedni és a földtől megszabadítani a zsalu köveket... avagy rajta vagyunk a kis pince újraépítésén.  Mikor kész lettünk folytattam a konyhai életét, elpakoltam a pénteki-szombati romokat. KáeM elment száraz betonért.  Kint kerestünk helyet a szélfogóknak... Az egyik hátsó kertszomszédnál láttuk és ők is szerezték be nekünk. (Köszi Viki😘) mikor apa megérkezett grillezett aztán ebéd (gyümölcskrémleves és grillek röstivel, illetve fetás paradicsom salátával) a teraszon és szieszta. Délután KáeM keverte a betont, én igyekeztem némi föld napja játékkal lefoglalni a fiúkat..Mazsit, mondjuk kevéssé sikerült. Viszonylag korán vacsoráztunk, aztán még éppen láttuk a jégkorong meccs végét (benéztük az időpontot). Korai zuhanyzás a fiúknak, majd kaptak popcornt, meg chipszet... gondoltuk megnézzük a következő meccset, de egyetlen csatorna sem közvetítette....a belga foci bajnokságot bezzeg igen....félreértés ne essék nincs bajom a belga focival, csak ha már ilyen rangos jégkorongos sportesemény van kis országunkban, akkor úgy gondolom illene minden meccset közvetíteni. Fiúknak azért engedtünk még egy mesenézést (Állati küldetés lázban égnek éppen...ahogy a pólómon is látszik engem is bevontak a játékba és persze meg is kaptam a rózsaszín unikornis erőt :P - Tudjátok a kedvenc unikornisos duma ;)).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése