2018. május 6., vasárnap

2018/18. hét


2018.04.30 Hétfő
Nem volt meglepetés senki számára a program, mert az oviban is kint volt a plakát és már ott mondtam nekik, hogy természetesen megyünk a Pest megyei rendőr és tűzoltó napra :) Korán terveztem kiérni, kicsit mondjuk várnunk kellett az indulással egy záport miatt, de így is pont jókor érkeztünk rendezvény nyitásra. Sőt sajnos még több minden volt, ami nem működött (az ugrálók pl. elég sokáig nem, mert ugye a víz nem száradt fel és úgy nem kicsit balesetveszélyes), de ezt a fiúk nem bánták....időként kettéváltunk, mert éppen nem ugyanaz volt az érdekes, de azért mindig összetalálkoztunk. :) Volt kicsit fura rész, amikor éppen mi kerültünk volna sorra a rendőrautóba szállásnál és a rendőrbácsi becsukta az orrunk előtt az ajtót. :( De szerencsére sikerült megbeszélni a fiúkkal a dolgot. A rendőr motoros bemutatót nagyon élvezték (táncoltak a motorosok, ahogy Zsebi fogalmazott), illetve az utána következő roncs mentés is tetszést aratott. Viszont ezen a ponton már kezdtek fáradni, így inkább nem vártuk meg a további programokat, hanem haza sétáltunk. Gyorsan meggrilleztük a húst és készre főztem a krumplipürét, ők még játszottak egy kicsit, aztán ebéd és szieszta. Délután megkapták a Nerf fegyvereket, így mindjárt ment is a családi csata :) Persze felhívtuk a figyelmet a szabályokra, arcra (szemre különösen) nem célzunk/lövünk, akváriumba nem lövünk és igyekszünk a szomszédokat is kímélni a lövedékektől. Ettünk egy kis nasit....volt aki csak fagyit, de volt ilyen brownie-val turbózott verzió is. Utána én elrongyoltam Tescoba....hát durván üres kenyeres pult fogadott. De azért vadásztam vacsira egy kis cibattát. Fiúk közben itthon nekiálltak eljátszani a délelőtti műsorokat, volt roncsból mentés és motoros bemutató is (bicajokkal :P). Miután én hazaértem, apa ugrott el Bauhausba. Fiúk továbbra is bemutatóztak. Én teregettem, visszarendeztem a kukákat (itt is volt egy kis rész, amit betonozni kellett).

2018.05.01 Kedd
Reggelire készült melegszendvics, illetve a fiúk kalácsot ettek. Amúgy házi- és ház körüli munkával ünnepeltük a munka ünnepet. Én mostam, főztem, takarítottam. KáeM füvet nyírt, kertet rendezett. Fiuk játszottak hol kint hol bent. Volt persze ma is Nerf csata... Meg az első szembe lövés is (Zsebi Bogyót)... Mindjárt rendeltünk is védő szemüveget. (Amúgy is terveztük) Ebéd után szieszta. Délután a nagyok nekem segítettek bent lent takarítani, Mazsi meg kint apának. Vacsira készítettem a tegnapi maradék krumplipüréből ilyen buci tortát. Délután volt még egy szembe lövés kör....már a reggelinél is, de a délutáninál ismét jól megkaptuk a beosztásunkat Zsebitől, hogy azt mondtuk sosem lesz fegyver és mégis most miért vettük és ezek mennyire rosszak....magyaráztuk neki, hogy hát ha ennyire rosszak, akkor nem kell vele játszani. 😂 (Nyilván beszélgettünk vele, igyekeztünk a helyes viselkedést elmagyarázni, illetve persze oldani az iszonyatosan nagy bűntudatát is, mert hát persze a legnagyobb baja az volt...jaj de nem könnyű ez.)

2018.05.02 Szerda
Borzalmas forgalmi helyzetben, mintegy másfél óra alatt jutottam be a munkahelyemre, pedig nem is én vittem a fiúkat oviba. Napközben intéztem a postát :) Délután siettem hazafelé. Gyorsan összedobtam a vacsit, aztán még az angol vége előtt beugrottunk DM-be, hogy a következő napégésre kicsit jobban fel legyünk készülve 😂 Angolon végre sikerült a fiúk kérésének eleget tenni és a másik anyuka is belement, hogy csere-béreljünk. Így Zsebi ment a kis baráthoz, mi pedig elhoztuk az ottani középsőt :) Az ottalvós buli ugyan nem jött össze, de legalább volt egy klassz játszós délután. Nálunk kinti és benti játék volt, vacsi (füstölt sajtos csirkemell és krokett), mese nézés, pálcikás jégkrém, aztán apa hazavitte a kisvendéget és hozta Zsebit. Náluk fagyizás volt, vacsi, játék, jól érezte magát, de kíváncsi volt nagyon, hogy mi történt itthon. Mire jöttek a két kicsit már lefürdettem, de gyorsan következett Zsebi is, aztán meg persze altatás :)

2018.05.03 Csütörtök
Reggel kihasználtam a dugót és addig nyomkodtam a játékot, amíg sikerült begyűjteni a Bogyó által annyira vágyott ruhát Angelanak :) (Volt is délután nagy örömködés rajta). KáeM ma Győrben volt, ma volt a temetés :( Hazafelé intéztem Lidlt, összeszedtem a fiúkat, ők játszottak otthon, én csomagoltam sütit (mert, hogy ma volt a ballagása azoknak akik elmúltak 8 évesek), hoki cuccot, aztán indultunk is az edzésre. Aztán ott cseréltünk...vagyis mi haza jöttünk Mazsival, apa maradt a nagyokkal. Mazskó mostanában folyton hintázik....ma éppen full tűzoltó felszerelésben. Aztán magától bejött, kért vacsorát, aztán indult pancsolni. Éppen készen lettünk a mesékkel mikor a tesók hazaértek. Én lementem finishelni a vacsit, KáeM meg mellé bújt (érdekes volt, mert nem akart lejönni, sőt apát is leküldte, hogy majd ő elalszik egyedül). Vacsiztunk, aztán gyors lenti zuhanyozás a nagyoknak majd persze irány az ágy. 


2018.05.04 Péntek
Reggel két kocsival vittük oviba a csipet csapatot, aztán beadtam a kocsimat gumicserére és KáeM szállítmányozott tovább a melóba. Pörgős péntek volt (A képen a Kanban táblánk, amin most éppen kétszínűre cserélgettem pár cetlit:P), elvileg 2ig lennék a legújabb verzió szerint, de negyed 3kor hívtam csak a taxit. Szerencsém volt a forgalommal, meg a szervizben is viszonylag gyorsan végeztem, mert hogy mikor három előtt pár perccel beértem a csoportba éppen végzett az előttem lévő anyuka, de Mazskó még aludt. Megtartottuk az anyák napját, majd itthon nekiálltam vacsorát készíteni (mozzarella rúddal töltött fasírt és sült krumpli), kicsit kertészkedni: leszedtem a paradicsomfáról a feleslegesnek ítélt hajtásokat (avagy a műkedvelő kertész színre lépett:P). Meg készre csináltam az új autós táblákat is...nyomtatás, laminálás és célhelyre pakolás még azért hátra van. 

2018.05.05 Szombat
Bár úgy volt, hogy a héten már nem lesz több edzés, de Cipi tartott egy búcsú lőpadot, így a nagyok mentek oda, mi meg Mazskóval Bőgérhez, Auchanba (itt láttuk a virágautomatát), Deichmannba. Utóbbinál már a nagyok is csatlakoztak, de legalább mindenki fel tudta próbálni a szandált....ugyanaz a design, mint eddig...ez nagyon bevált. Zsebinek mondjuk kellett kicsit vadászni, már úgy volt, hogy nem is tudom megvenni, mert nem találták sehol a párját, de a pénztárnál volt egy páros, így végül neki is lett. Mazsnak még másik Deichmannba kell mennem, mert neki meg méret nem volt. Amióta vannak a Nerf fegyverek, azóta új alapokra helyeztük a gyereknevelés :P De egyébként érdekes, annyira sokszor kérték már a fiúk, hogy had legyen fegyver, hogy azt hittük nagyobb lesz a siker, de valójában nem ájultak annyira le, játszanak vele, de nem akkor szerelem, mint amekkora vágy volt...mi mondjuk jól szórakozunk :P Itthon volt játék, meg kerti rendezkedés folytatás, nekem pakolás, aztán anyák napi virág átültetés, meg persze ebédfőzés (Frédi-Béni szelet és kis kolbászok a grillről, illetve hozzá petrezselymes krumpli és káposzta saláta.....a fiúk is inkább a húst kérték, nem a kolbászkát...abból ma csak Bogyi evett). Szieszta után volt jégkrém, aquaplay, gyümölcstál, meg céltáblázás (mondjuk én a Nerf-hez vettem, de ők a hozzá járó kis tépőzáras cuccokkal játszottak vele). Én végre feltettem nekik a fotós csipeszes mókát (mondjuk a rögzítésen még dolgozni kell, mert estére már csak Zsebié marad a helyén). Míg ők kicsit még kint játszottak, de én már megterítettem a vacsihoz, gyorsan elintéztem a szőrtelenítést is....mert hát bambi nem vicces. Vacsira pirítós volt...nekünk tatárral, nekik fetakrémmel, lekvárokkal...eszméletlen mennyiséget ettek....elfogyott a fél kiló szeletelt kenyér. Zsebi konkrétan többet evett, mint én :D

2018.05.06 Vasárnap
Miután Bogyesz tegnap teljesen magába roskadt, hogy nem kínait főztem (és mára sem terveztem), megdumáltuk a mai ebéd rendelőjével, hogy akkor az indiai helyett, amit ő kért lehet-e kínai....és mivel lehetett, hát Auchanban reggeliztünk. körhintáztak :P Meg ugy mellesleg bevásároltunk a kínai ebédhez (készült: Gong bao csirke, Szárazra sült marha, Yu-Xiang padlizsán, Étvágygerjesztő zeller és persze rizs). Még intéztünk egy kör Bauhaust, meg egy adag virágot a szegélybe, aztán itthon indult a kertészkedés, fűnyírás...a ház melletti első szegély el is készült, levendula, fuchsia került bele növénynek, amúgy meg mulcs. Még két ilyen virágos szegély van folyamatban, ezekhez is hoztam már egy adag növényt, de még biztos kerül bele...a ház előtti védősávon lévő lesz terveim szerint az, ami tavasztól őszig folyamatosan virágzik. Szieszta után folytattuk a tereprendezést/kertészkedést...fiúknak beüzemeltem a locsoló virágot, szóval ma ilyen virágos napunk volt. Összeraktam már a szelektív szemetet, meg kipakoltam, ami olyan volt. S még a postaládába is belenéztünk....láttam ugyanis szombaton olálkodni a postást a környéken. És megérkezett Zsebi felvételi értesítője. Vacsira megint piritós volt (tatár, fetakrém és miegymás). 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése