2018. május 27., vasárnap

2018/21. hét


2018.05.21 Hétfő
Napindító beszélgetésünk: V: éhes vagyok. KM: Menjünk kukázni. 😂
5kor felébredtem, és nem is sikerült visszaaludni. Így netezgettem, aztán beszélgettünk kicsit, majd fenti párbeszéd után elindultunk kukázni....ami annyit jelentette, hogy mind két oldali szomszédunknak mi vittük ki a kukáját :) kávé aztán elugrottunk reggeliért, megettük és már kezdtük is az előkertben a szegélyt... Illetve ezt KáeM kezdte én megmetszettem a Rhododendron bokrokat. Aztán megkapáltam kis kertet, kicsit mókoltam a járdákat, ott véstünk is egy adagot. Kiszedtem a kuka helynek beforgatott szegélyköveket, aztán mikor KáeM készen lett, nyírt füvet, én pakoltam a kertben, akkor tartottunk korai ebédszünetet néztünk filmet és pihiztünk kicsit. Aztán betonoztuk a lerakott szegélyt, én gazoltam glialkáztam egy újabb kört. Szőrtelenítés, kis kuckózás, aztán a Timehop ihletésére elindultunk vacsizni. Fiúk bandáztak az unokatesókkal, mi lehúztuk a kanpáhuzatot is...szegényre már nagyon ráfért. És végre felkerültek a kapura a már régebben vásárolt kis békák is...fiúk választották dekorációnak :)

2018.05.22 Kedd
Egy nehéz időszak margójára...  nálunk talán már elmúlt, részben sosem volt, de mindig arra gondolok mikor egy kemény munkanap után, későig tartó hokiedzésről hazaérve kotta fáradtan tényleg nehéz melléjük bújni kicsit altatni, hogy pár év múlva hogy fog ez hiányozni. :) Avagy ma is netes olvasgatással indult a nap :) Mert, ma sem ébredtünk későn, de ez nem is volt baj, mert anyagbeszerző körútra készültünk. Aztán nem siettünk annyira, mert az internet szerint elég nagy volt a dugó....így mindjárt reggel írtam todo listát, aztán végre rávettem KáeM-et, hogy ne szabotálja tovább a fenti fürdőben a tükörtémát és így felragasztottuk....remélem tényleg tartani fog ez a tükörragasztó dolog. Aztán visszahúztuk a kanapéra a huzatot és mivel már nagyon éhesek voltunk, surranó pályákon nekivágtunk a városnak....az M2 építése óta élhetetlenné vált kis városunk közlekedése. Auchanban kezdtünk, aztán Bauhaus, aztán haza kipakolás, aztán vissza Auchan, mert elfelejtettünk kp-t felvenni, aztán csavarbolt, aztán fatelep, aztán itthon lepakolás és ebéd készítés....illetve megfűztem KáeM-t hogy készítsen a kisházhoz egy tervet, hogy tudjuk még mennyi és milyen faanyagot kell elhoznunk, így ebéd után nekivágtunk a második körnek. Utána KáeM beszabta és bebetonozta kint a maradék szegélyt, én felkapáltam a kész részen a füvet, aztán nekiálltunk kisházat építeni....mikor az akkus csavarhúzó megint beadta a kulcsot, akkor elfutottunk Bauhausba egy új darabért...bő 10 évet szolgált a régi.....szóval ugyanazt a márkát választottuk, csak két aksis modernebb verzióban. Nekem még a kinti részhez is szükségem volt pár apróságra és a délelőtt vett virágládákat is cseréltem, mert mégis a másik szín tűnt nyerőnek. Aldiba is bementünk hogy holnap sehová ne kelljen menni ebéd témában. Aztán hazaérve még építettük kicsit a házikót, utána vacsi, kis film nézés, nasi, aztán pihi. Fiúk ma Győrben voltak csavarogni :)

2018.05.23 Szerda
Ma sem aludtunk délig, mondjuk ma nem 5kor, hanem csak fél6kor ébredtem. Kicsit még mókoltam a telefonomon, aztán irány a konyha....némi elpakolás, kávé, kis papír munka után fél8kor már ismét építtettük a házikót. Reggelire készítettem melegszendvicset (kakaóval, hogy teljes legyen a retro feeling:P), aztán volt virágültetés (egy helyen cserélni kellett az eredetileg választott növényt, mert nem bírta, helyette lett a fehér levendula, illetve a fűszerkertben is volt egy üres hely, oda került a foltos zsálya), valahogy elcsúszott az ebéd sztori, így elmentem Tescoba egy kis mirelit ebédért...ott találkoztam a  szilvalekváros kolbásszal is...nem vettem, bár érdekesen hangzott. Ebéd után véglegesítettem a kinti részen is szegélyt. Vacsira pedig elkészítettem az Aldiban vásárolt steaket...volt hozzá zöldbab, sajtmártás és némi petrezselymes krumpli is. Vacsi után már csak filmnézés és pihi volt a program. A fiúk ma Imamához közeli játszóterén voltak és ott bandáztak Regina ovis csoportjával. :)

2018.05.24 Csütörtök
Kávé, terasz takarítás, kisház szerelés KáeMnek, segítettem ahol csak tudtam...volt spaniferrel kifeszítés, meg tetőfedés is. Aztán fent takarítottam, gyors zuhi aztán irány a melóhely, mert volt egy fontos és halaszthatatlan és persze izgalmas (nem) meetingem. (tegnap a Tescoban vettem direkt erre az alkalomra egy farmerruhát....már régen szerettem volna, ilyen fajtát, de most pont jókor jött szembe...sajnos nincs fotó, de majd ha legközelebb rajtam lesz). Befelé ettem az Mcben. A 2 órás megbeszélés végül kicsit rövidebb lett. Hazafele ovi, hogy beírjam a nyáron ki mikor merre lesz. Itthon kicsit kuckóztunk, amíg tartott a vihar... Megdöbbentő hogy mi mindenhez kell áram (mert az persze nem volt a vihar alatt). Aztán csavarbolt becsúszó szereléssel 5 perccel zárás előtt, aztán pizza, aztán Obi. Leszedtem a megérett epret is, aztán  este egy kis felnőtt mese nézés....még mindig ez a kedvenc jelentem a filmből, a kedvenc szövegemmel: "Mindig október van, november és március. Sok jövő van és mind igazinak tűnik, de amíg az egyik meg nem valósul az összes játszik." - MIB3./Griffin Fiúk már korán reggel mentek eperföldre Imamával :) Nagyon bicajjal, Mazskó hátul Imama csomagtartóján....hogy ezen milyen jót nosztalgiáztunk, én is rengeteget utaztam anyu csomagtartóján, KáeM-et és nővérét pedig a Dédi fuvarozta így :)


2018.05.25 Péntek
Kalácsot reggeliztünk, aztán mivel folyamatosan esett elindultunk egy kis shoppingolásra. Volt Lidl, Bauhaus (eresz a kisházra), Asia Center, meg Decathlon, sőt tankolás is...ott kaptam KáeMtől kapucínert. 😍 Itthon ebédre elkészítettem a másik fajta steaket, hasonló kísérettel, mint szerdán (steak burgonya volt a petrezselymes helyett). Amíg én a konyhában ténykedtem, KáeM felszerelte az ereszt...kb. ennyi időre állt el az eső. Aztán amíg ő vizsgázni volt, én kicsit rámoltam a nappaliban....a gyerekes rumlifiókban, feltettem az új dekorációt az ajtóra (kicsit túl puritán....majd megpróbálom feldobni valamivel). Aztán miután KáeM hazaért indultunk is a Duna Plázába, átvettük a mozijegyet, vacsoráztunk egyet (KFC+Belga koprodukció), aztán nézelődtünk kicsit, majd felszerelkeztünk nasival és kissé késve megérkeztünk a helyünkre...hát bocsi a sorunkban ülőknek, mert hogy mindenki ott volt már minket kivéve. A film nem volt rossz, de kétségtelen, hogy az első jobban sikerült belőle.


2018.05.26 Szombat
Auchanban kezdtünk és ott vettünk reggelit. Aztán KáeM nekiállt lecserélni a gumit a bicajomon. Én pedig kicsit összekaptam a ház alsó szintjét is. Aztán gyors zuhanyzás és irány az étterem...Náncsi néni vendéglője. Kicsit késtek a barátaink, de nem sokat. Finomat ettünk, mondjuk nem olyan kiemelkedőt. A színvonal nem volt jobb, mint az Ilkában, csak árak voltak jóval magasabban. A kiszolgálás az inkább lassú, és hát az egész kerthelyiségben kint voltak a hamutartók, ami azért egy ilyen szinten gyerekbarát (A kert egyik végében elég szép méretű játszó rész volt kialakítva) étteremben minimum gáz. :( Szóval összességében nem voltam nagyon elájulva, ennek ellenére lehet, hogy még visszatérünk egyszer a fiúkkal is. Az ebéd amúgy jobban elhúzódott, mint terveztük, így elég későn értünk Győrbe a fiúkért. Összepakoltuk őket, aztán irány hazafelé....Ilyen és hasonló vicces beszélgetésekkel tarkított úton:
M. Hogy jöttetek ide? - Anya: ugyanezen az útvonalon csak fordítva! - M. Tolattatok? - Anya: 😂 Itthon mindjárt vízbe tettem az Anyósomtól hozott rózsákat, fiúk tesztelték az új nerf-öt (kínai tesztrendelés volt), aztán vacsi (csak hideg), pancsi és mese.


2018.05.27 Vasárnap
Korán reggel már ment a célba lövés a hűtőre rajzolt céltáblába :D Aztán reggeli: kalács. Majd irány a jégpálya, szép hosszú edzés. Hazafelé játékbolt, ott mindenki választhatott valamit, meg volt arcfestés is, a parkolóban pedig ugrálóvár. Már eléggé ebédidőben jártunk, de hagytuk őket ugrálni kicsit :) Jaaa napi poén rovatunkba:  KáeM mondta, hogy bármit választhatnak, csak ne legó legyen...nyilván a nagyok legót választottak (KáeM kísérte őket válogatás közben) :P Mazsi amúgy kerti szerszám készletet (mókás, hogy én is azt néztem neki gyereknapra korábban), és még vettünk pár dolgot, amik már régi vágyak voltak, de nem most kapták meg, csak betáraztam, ha már arra jártunk. Hazafelé Zsebi panaszkodott, hogy nincs jól és fáj a feje. Amíg én az ebédet készítettem (rántott csirkemell, rizs és kukoricasaláta) ő csak feküdt, meg fajanszot ölelgette, s be is aludt mire az ebéd elkészült. :( Délutánra a városi gyereknap volt tervben, de így inkább nem vállaltuk be. Összeszereltem a slagról üzemelő csúszdát...jó móka volt (Zsebi is elég jól volt már hozzá szerencsére), aztán kaptam a szomszédból pumpát (mert a sajátot már megint nem találjuk, meg egy lent is maradt Győrben), így a kisebb pancsoló medencét is üzembe helyeztem. (A szomszédból kapott akkumulátoros pumpa annyira zseniális, hogy kell egy sajátot is venni :P) KáeM szerelte délután is a kisházat, én mikor a gyerekszórakoztató témákkal készen voltam, elpakoltam a konyát, aztán közkívántra vacsorára megismételtem az ebédet :) Szerencsére délután már Zsebinek sem volt semmi baja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése