2018. május 15., kedd

Rozmaringos-paradicsomos csirkemell

Kolleganő pár napja hozott, nagyon jól nézett ki és akkor gyorsan elmondta, hogy miként is készült....na nem úgy, ahogy én készítettem, de nekem így egyszerűbb volt, mint az eredeti verzió (serpenyőben sül előbb a fűszeres hús szelet, majd a visszamaradt zsiradékon a paradicsom a rozmaringgal, és a fokhagyma az öntetként tálalt joghurtba kerül). Jó lett, de sokkal több paradicsommal még jobb lett volna.



Rozmaringos-paradicsomos csirkemell
1 csirkemellfilé
4 közepes paradicsom
2 kisebb ág rozmaring
2 nagyobb gerezd fokhagyma
pici olívaolaj
só, bors
A csirkemellet felszeleteljük, enyhén megklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és az olajjal kikent tepsibe fektetjük. Rászeleteljük a fokhagymát, rászórjuk az apróra vágott rozmaringot, majd a paradicsomszeletekkel betakarjuk. 200 fokos légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Fetás mártogatóssal (vagy simán natúr joghurttal) és rizzsel tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése