2018. május 12., szombat

Szemészet 2018 - Optikalász optika

Tekinttel a versenysportra és Zsebi iskolakezédésre nem volt kérdés, hogy idén is menni kell szemészetre. Ezúttal gondoltam megnézzük a volt szomszédasszony által ajánlott Optikalász optikát (hátha olvashatóbb lesz a lelet :P). 

Március 5-én foglaltam a mai időpontot. (Akkor még nem volt fix, hogy ma lesz a lakodalom is, de végülis úgy voltam vele, hogy a reggeli időponttól még nyugodtan oda fogunk érni időben az esküvőre is, ha véglegesedik az időpont)

Picivel korábban érkeztünk, kint az utcán tudtunk parkolni, bent a fiúk mindjárt rávetették magukat a játékokra, mi pedig az adminisztrációra, illetve közben néztük a tv-ben az érdekes videókat...jót viccelődtek velünk, hogy mennyire rácsodálkoztunk ezekre. Lényegében mire az adatrögzítéssel végeztünk indult is a menet...bár a kocsiban Mazskó előadta magát, hogy bizony ő lesz az első, nyilván helyben már Zsebi ment be elsőként. Gyors anamnézis felvétel, aztán vizsgálat...merre állnak a villák távolra, közelre, aztán a hologrammos kép. Utána kapott szemcseppet (erre nem készítettem fel őket, mert magam sem tudtam, hogy lesz pupillatágítás), nem értékelte túlzottan, de nem is spilázta túl a dolgot. Mazskó volt a következő ő apával ment be, majd Bogyó ismét velem (hármuk közül ő rinyált legjobban a szemcsepp miatt, de ez sem volt katasztrófa). Vele kapcsolatban rárkérdeztem a jégen jelentkező szemfájásra is, azt mondta a doktornő, hogy van így jelentkező hideg allergia, műkönnyet használjunk, van spray válozat is....eddig is ezt tettük :P Mivel még volt idő Zsebinek is a további vizsgálati részig (30 perc kell a pupillatágítónak), az optika dolgozóinak ajánlására átmentünk a szomszédos cukrászdába, fiúk ettek egy-egy fagyit, Anyósom sajtos rolót, én pedig pár szem pogit. Mire a fagyik elfogytak pont mehetett is Zsebi. A gépes vizsgálatok következtek, majd a játékválasztás. Sorban lement ismét mindenki. S már kaptuk is a leleteket. Még visszaléptem a Doktornőhöz rákérdezni a pupillatágitóra, azt mondta, hogy kicsit nehezített lesz a térérzékelés, tankönyvileg 3 óra, inkább egyenes terepen játszanak és ne napon, vagy ha ott, akkor napszemüvegben. Délutánra már nem lesz jele a dolognak. Megkaptam a leleteket, fizettünk (bár már köszöntek el, mikor szóltam, hogy még azért fizetnék :D) kártyával és távoztunk. 10 óra magasságában szálltunk be az autóba. 

Mindenkinek rendben találtatott a látása, senkinek nincs szükséges szemüvegre. A két nagynál van némi életkori eltérés, de ez nem igényel korrekciót. (Ha jól emlékszem mind a ketten a bal szemükkel nem látták távolra az utolsó villát). Sőt azt is ráírta a doktornő, hogy szemüveg nélkül sportolhatnak. (Mazsnak azért kézzel, mert nála későn mondtuk, hogy ő is jégkorongozik)Maga az optika nem nagy, legalábbis ami az ügyfélteret illeti, de kényelmesen elfértünk, tudtak játszani a fiúk. Hátul a vizsgáló rész az bőven hatalmas és technikailag jól felszereltnek tűnt nekem. Nagyon kedvesek voltak a fiúkkal, kiemelném, hogy nagyon értékelték a gyerekek az ajándékot, ez tényleg jól esett nekik, hogy kaptak valamit ők is (szokott lenni ugye matrica, vagy ilyen-olyan kinden tojásos apróság, de itt teljesen új játékokból lehetett választani). Nagyon szimpatikus volt, hogy szombaton kaptunk időpontot, mert így nem kell szabadsággal operálni. Mindenki kedves volt. A lelet maxinálisan olvasható, ahogy fentebb is látszik :) Kártyával tudtam rendezni a vizsgálatok árát. 6000 pénz/gyerek, de kaptunk kupont mindegyikről, amit felnőtt szemüveg vásárlásánál tudunk felhasználni.Tavaly itt, 2014-ben pedig itt jártunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése