2018. május 1., kedd

Zöldborsóleves vajgaluskával

Ezúttal nem az imádott, de szokásos verziót készítettem, hanem a klasszikus magyaros vajgaluskásra jött az inspiráció Suz'ntől, a recept pedig Fördős Zétől...úgy kb, mert persze magunkra szabtam.




Zöldborsóleves vajgaluskával
A leveshez:
3 dkg fehérrépa
15 dkg sárgarépa
olaj
1 kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg fagyasztott zöldborsó
1 csapott ek liszt
1 csapott tk pirospaprika
1 csokor petrezselyem
A galuskához:
3 ek liszt
1 tojás
1 tk puha vaj
víz
A fehérrépát és a sárgarépát felkarikázzuk és egy felhevített lábasban olajon elkezdjük kicsit pirítani. Egy gerezd fokhagymát apróra vágunk és azt is rászórjuk. Ezután jöhet a fagyasztott zöldborsó, majd a liszt és a pirospaprika. Kicsit pirítjuk, majd felöntjük vízzel és fűszertojásban hozzáadjuk a kis fej vöröshagymát félbevágva, illetve egy csokor petrezselyemzöldet. Sózzuk, borsozzuk és rotyogtatni kezdjük, közben elkészítjük a galuskát.
A lisztet, a tojást, a puha vajat kikeverjük annyi vízzel, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. A keverőtálból kiskanállal a levesbe szaggatjuk és kb. 5 percig főzzük. Kevés tejföllel megbolondítva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése