2018. június 10., vasárnap

2018/23. hét


2018.06.04 Hétfő
Mazsi már előkészítette a kávé főzést mire oda értem... Bogyra meg a nappaliban találtunk rá reggel. A képen látható módon 😂 programoztam mosás, intéztem a szemeteket, megbeszéltük KáeMmel az ovis csomagot aztán indultam is. Majd persze bosszankodtam a város kedvenc kereszteződésében... Őszintén nem értem ezek a nagy dögök miért jöhetnek be a városba. A fiúk köszöntötték Szilvi nénit pedagógus nap alkalmából (illetve később Éva nénit és Adrit is). Nem felejtettem el az árnyékolás feltenni a kocsira :)  A meló aztán zubogó vízesésként szakadt rám (jaj ez nagyon költői lett). Szivárványos pokémonnal  siettem haza KáeMhez 😉 aztán együtt Auchan majd a fiúkért itthon pont végig tudták nézni a Szabadítsátok ki Willit, aztán irány a ködös jég. A fiúk edzése után rolba szünet és már kezdtek is apáék... Kicsit néztük őket, aztán irány haza. Itthon a kocsiban evett palacsinta desszertjeként még toltak müzlit, én kipakoltam a hoki cuccot, aztán jött egy nagyon veszekedős kiabálós és nehéz zuhiztatás... Csak Mazsko volt normális. Aztán ágy, puszi és altató zene. Nekem teregetés, vasalás.... Ja és enni is jó lett volna... Mindegy így fogyókúrás volt az este... A fejfájást mondjuk kihagytam volna.

2018.06.05 Kedd
Mivel reggel fixáltuk a holnapi akvárium költöztetést, így lemondtam Anna holnapi jelenését. Mivel vasárnap este nem fogyott el a mintára vágott sajt, így ma kerültek a kis autók az én szendvicsembe :P  KáeM indult korábban...nem sokkal, aztán mi. Mire Mazskóval felértünk Bogyó már elintézte Julika néni pedagógusnapi köszöntését (ő tegnap nem volt, így csak a többieket tudták köszönteni). Aztán irány a meló...főnök nélküli mérsékelten dolgos nap. Ebéd a kantinban, aztán fagyi a fragolából és egy kis séta a rózsás kertben (sajnos most nem annyira szép, mert elég sok már elvirágzott). Hazafelé felszedtem Anyósomat, amíg vártam Lidl villám tempóban, aztán irány a fiúkért, majd haza és onnan vissza a székes evolució második állomására ;) Bár pörgősre vette Kati néni a figurát, azért nem érkeztünk korán Wang mesterhez, de jót vacsoráztunk :) Otthon még Anyósom is megkóstolta, hogy mennyire jókat sikerült ma választani, aztán netezgettem kicsit....D. Tóth Kriszta eddigi haikui közül ez a kedvencem (Valamiért lebutította a kollázs: cinkos bétervet/szőni ketten úgy menni/a világ ellen), Bouvetnél meg nem titok, hogy imádom a teszteket :D 

2018.06.06 Szerda
KM nem tudott aludni, így én is többször megébredtem, aztán 3/44kor teljesen magamhoz is tértem. Mire sikerült érdemben visszaaludni már csörgött is az óra. A Vízöntős kép, annyira, de annyira Mazsi...jaj de nem lesz ez még könnyű vele :P  Nem kapkodtuk el a reggelt. Anyósommal vittük a fiúkat. KM már reggel kezdte intézni az akvárium költöztetést (igyekeztem neki segíteni dobozokat/fóliát előkészíteni). Az ovitól vissza kellett mennünk, mert nálam maradt KM pénztárcája, aztán Auchan, mert elhagytam a headsetet...onnan rossz felé kanyarodtam, aztán a városban elfelejtettem kitenni Anyósomat, szóval ez nem az én napom volt navigációs témában legalábbis. Nyilván el is késtem a melóból, de alapvetően nem vészesen. Egész nyugis volt a munkanap Mondjuk a végére jutott egy kis zizegés picit később is tudtam csak elindulni, de sokáig nem voltam hajlandó pluszban maradni mert dolgom volt. Okmányirodába robogtam, hogy átvegyem az elkészült személyiket, illetve Zsebike NEK adatlapját. Nos mire sorra kerültem, éppen a második igazolványt vettem volna át, volt egy pici áramszünet és innen 20 percig tartott mire sikerült újraindulni a rendszernek....minek a szünetmentes :S Na mindegy meglettek, ez a lényeg. Összeszedtem a fiúkat és igyekeztem őket fent lefoglalni, mert ugyan az életet elszállította apa az akáváriumból napközben, de még nem volt készen a mocsarat a nappaliból projekttel szegény (nyilván rengeteg vizet kellett kiszedni egy ekkora akváriumból). Mi matricáztunk, aztán főztem rizst a tegnapi kínaihoz, az lett a vacsoránk.

2018.06.07 Csütörtök
Érdekes cikk hogy miért nem vállal gyereket valaki.... Többnyire egyébként egyetértek, de szoktam mondani, hogy ha tehetném korábban kezdtem volna a gyerekvállalást (és mi még alapvetően nem kezdtük későn), de mindezt a mai eszemmel és tudásommal tenném, nyilván megvolt az oka, hogy az akkorival nem tettem/tettük. Nem kapkodva indultunk, az oviban még kiosztottam a kis borítékokat is ;), s aztán a liftek sem voltak a barátaim így picit késtem. Viszont cég jogi ügyek miatt ma csak 1ig voltam bent. Cserébe zúdult a munka és még csak nem is a főnitől. :(  De azért tudtam segíteni az egyik kolléganőnek a kreatív ajándék elkészítésével. Mivel szakadt az eső mikor indultam, nem vállaltam be a séta - metrópótló - metró - séta dolgot hanem inkább taxiztam. Visszafelé KM ledobott a kocsihoz utána itthon tali. Nekem egy kis virsli mert kimaradt az ebéd. Kuckózás kicsit aztán irány a fiúkért. Nekik kis játék, én már kezdtem a takarítást. KM egyedül vitte ma őket edzésre. Takarítás fent, utána vacsi ügyben Tesco, vacsi élőkészítés aztán takarítás lent... Tegnap csak a nagyját szedtük össze az akvárium költöztetés dolognak. Mikor hazaértek vacsi (rántott sajt, sült krumpli, kukorica saláta), desszert, aztán zuhany. Itt KM edzésre el, én altattam, aztán 10től újra takarítás. A konyhában csak részben pakoltam el és az előszóba is holnapra maradt, de már nagyon hívogató volt a vízszintes a szuper szar éjszaka után.

2018.06.08 Péntek
Reggel úgy volt, hogy apa viszi a fiúkat, én meg az akvárium homokjában talált túlélőt, de sajnos már nem érte meg a reggelt 😢 Így végül én vittem a vb szurkolókat az oviba. Éppen be is estem dolgozni, volt is mit csinálni. Hazafelé Lidl... Aztán itthon kipakolás, aztán megjelentek a riasztó szerelők (múlt hétre vártuk őket). Meg szólt a klímaszerelő hogy ő is jönne... És alvós vendégeket is vártunk mára. Gyorsan ugrottam a fiúkért, aztán próbáltam vigyázni rájuk és figyelni, hogy ne bosszantsák és tartsák fel a szerelőket. A klímaszerelő csak felmért nem állt neki ma... Ezt mondjuk kicsit sajnáltuk. Én nem takarítottam tovább, mert nem láttam értelmét. Felkutattuk a  vbs foci labdát, aztán elmentünk a Lidlbe focis mezt venni nekik 🙂 jó hogy ott voltak bár a szélsők minősíthetetlenül viselkedtek, de teljesen furán volt méretezve a cucc, szóval így legalább passzol (és nem csak két hétre, hanem talán még őszre is jó lesz rájuk:P). Hazaérve beterítették Bogyó szobáját és játszottak... Mondjuk legalább megkínálták a szerelőket a kapott édességekből. Ők még játszottak később kint is egy adagot, én megcsináltam Bogyinál a vendégágyakat. Aztán vacsoráztattam (hideget ettünk), zuhanyoztattam őket és fél9re indult is a mozieste...jól jött ki, hogy terveztük mára, mert a szerelők még nagy erőkkel dolgoztak. Közben befutottak Tégyéék is és hoztak a fiúknak cukker sárga versenyautókat (mindenki azzal aludt:P), aztán még elszaladtak Tescoba (elfelejtettem az alkoholos kínálatot). Mire visszaértek levonultak a szerelők. Aztán Mazskó indult aludni, őt elaltattam, majd végig néztem a fiúkkal a mesét (nekik tetszett....én nem éreztem nagy durranásnak az alapján, amennyit láttam belőle) és őket is elaltattam. Utána kicsit még beszélgettünk, aztán mindenki ágyba zuhant.

2018.06.09 Szombat
6kor állt meg Zsebi az ágyunk mellett, hogy sikerült kihúzza az 5. fogát. Majd felment felverte Bogyót és jöttek, hogy akkor kapcsoljak tv-t... Meglepő kérés. Mire visszaaludtam jött a szőke hogy bepisilt. Nem voltak csendesek, de talán még kicsit azért tudtak aludni Tégyéék. Amúgy közös reggelivel indult a nap. Utána vendégeink elköszöntek és mentek izzadós programjukra, KáeM indult Bauhausba, Decathlonba (fiúk kaptak kapuskesztyűt, illetve egy gyerek focilabdát). Én igyekeztem elpakolni, mosni, ebédet indítani...nem voltam valahogy nagyon hatékony. De azért lement 3 kör mosás, lett ebédre indiai vajas csirke és naan (ha tényleg annyira puffad fel a naan sülés közben, mint amennyire éhesek a fogyasztók, akkor mi ma nagyon éhesek voltunk). Viszonylag korán mentek szunyálni (még előtte össze kellett pakolni a szobákat is, mert teljesen beterítették játékkal), mert 3ra már születésnapi buliba volt hivatalos Zsebi, a másik kettő meg simán ment ugyanoda játszóházazni (egyeztettem az ünnepelt anyukájával, hogy gond-e ez így). Negyed nyolcig ott voltunk...hát KO lettem attól a hangzavartól (pedig egy fél órára kis is szöktem a szomszédos üzletben körül nézni). De a fiúk jól érezték magukat. Vacsira készült egy kis nyomott melegszendvics, fektetés után még maradt teregetnivaló, de aztán mi is ágyba dőltünk.

2018.06.10 Vasárnap
7 magasságban érkeztek le a kicsik. Kávé kis szöszmötölés aztán start a Vasas évzáróra. A rendezvény pont olyan királyul volt megszervezve, mint tavaly (tehát semennyire), nem mentek jégre, ahogy tavaly sem, bár ez idén elég szar ötletnek bizonyult... Mert ugye engem felkérték koordinátornak, ezért KáeM koordinátor lett (anno kiakadt, hogy engem kértek fel, így úgy vállaltam el, hogy ketten... Tehát ő csinálja... Én besegítek a háttérben) nyilván akkor még hokicuccot is kell hurcolni, de legalább egy időre van fix elfoglaltság, mert így gyakorlatilag folyamatosan rendetlenkedtek... De hát mit is várunk tőlük, ha nincs program... A foci nem érdekelte őket... Ami érdekes, mert itthon most elég sokat fociznak. Mindegy... Valahogy túléltem és ők is... És végülis csak szolidan lettem idegbeteg (KáeM szerint persze indokolatlanul, de hát nem ő rohangált a gyerekek után). Hogy lekössem őket kicsit, nekiálltunk játszóteret vadászni: Az első közeli játszótér sajnos zárt volt, de a kicsik keresztapja tudott olyat mondani ami nem... Így el sétáltunk első körben a piciknek való részhez, aztán ott a kedves anyukák mondták hogy kicsit arrébb van a nagyoknak is. Így mivel az évzáró "buli" maga csak déltől kezdődött jó másfél órát játszótereztek. Nekem olyan szempontból kicsit bánatomra, hogy nem volt WC 😳  Végül Zsebi kérésére visszatértünk a focis részre, a kicsik addig ettek egy fagyit. Utána felmarkoltuk a hot-dogot és már indult is az évértékelő/évzáró rész. Szerencsére Szuper Levi nem húzta sokáig, bő fél óra alatt végeztünk is. Kaptak jégkorong vb-s 50 forintost (ezt csak azért volt kicsit bosszantó, mert mi is ezzel készültünk nekik évzáró ajándékként...mondjuk tőlünk nem csak egy sima érme, hanem a két féle díszcsomagolásos), volt Levivel fotó (és persze ölelgetés is...ez már Bogyón ragad:P), és a végén székpakolásban segítség. Utána hazaindultunk, aztán leesett, hogy Zsebi fagyija elmaradt, de szerencsére útba esett még egy Chili cuki. Itthon is megkapták az évzárós ajándékot...örültek neki és nagyon tetszett nekik, még így is, hogy lelőtték előttünk a poént. Nem volt már ebéd, csak alvás. Ébredés után én főztem (ezt a diszkrét kis cukkinit a saját kertből, meg rántott csirkemellet is, krumplipüré és tartármártás is persze), KáeM kis házzal foglalkozott, a fiúk elkezdték festeni. Aztán beszálltam én is a festésbe kicsit, majd estebéd. Utána még festés, kis kert rendezés, ültetés, fiúk fociztak. Aztán zuhany, esti mesék és altatás. Majd holnapra az ovis cucc összekészítése, és Szilvi néni kérésére Zsebiről hokis videó (és fotók) keresése).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése