2018. június 3., vasárnap

Cseresznyés lepény

Hát az úgy volt, hogy beszélgettünk KáeMmel még hétközben, hogy kéne valamit kezdeni a sok tojással, ami van otthon. Cseresznyés piskóta volt az ötlet. Nekem hétközben nem volt időm keresgélni, de hát ahogy az már lenni szokott az élet nagy rendező és szombaton tálcán szállította a megoldást. Az egyik kedves hokis anyuka lelkes gasztroblogger is, imádom a sütijeit...nos ma reggel még pontosítottam vele a receptet és délután már el is készült...villám gyorsan, egyszerűen és isteni finoman...mondjuk persze kis változtatással, mert nem találtam a mandula szeleteket, asszem megettük :P



Cseresznyés lepény
2 tojás
45 dkg tejföl
20 dkg cukor
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2-3 csepp vanília aroma
50 dkg magozott cseresznye
A tojásokat BB kikeverte a tejföllel, a cukorral és az aromával, majd hozzáadtam a sütőporos lisztet is. A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem, megszórtam a cseresznyével. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése