2018. június 5., kedd

Székes evolúció második állomás - Avagy iskolai szülői értekezlet


Ma 5től volt meghirdetve, úgy volt, hogy a  saját leendő osztály teremben lesz, de nem ott volt...ott másik induló osztálynak volt...ne kérdezzétek én sem értem, hogy miért.


Szóval 30 fős osztály lett...ha jól értelmeztem, akkor ez az osztály lett a legnagyobb. Meglepődve tapasztaltam, hogy lesz osztálytárs az oviból...ennek azért picit örültem, mert jóban vannak a fiúk, még ha nem is legjobb barátok.


Lényegében pontosan kezdtünk, több megszakítással, mert ugye úgy oldották meg, hogy mind a 4 osztályba ment turnézni az igazgató, a helyettes, az étkezéses hölgy és a sportos témák, ez talán praktikusabb lett volna egy kezdő közös részben, de mindegy. Meglepődve tapasztaltam, hogy nem rugóztak annyit az étkezésen, mint szoktak...mondjuk lehet, hogy az segített, hogy közben már volt mit töltögetni. :P (Az étkezésest nem töltöttem ki azonnal, maradtam az eddig remekül bevált e-mailben küldöm módszernél)Megismerkedtünk a napközis Emi nénivel...egy tündérnek tűnik így elsőre. Kati néni...hát nekem/nekünk továbbra is vannak furaságai, de amiket a gyerekekkel kapcsolatosan mondott az szimpatikus volt...alább majd beírom a fontosabbakat, hogy meg legyenek itt is. (Az egyik nagy "furaság" a tegeződés dolga, azokkal a szülőkkel, akiket ott már ismert - volt bőven - tegeződtek, a többivel magázódott, mivel ez elég hülyén jött ki, hát rákérdeztem, erre nem kedvesen - inkább bunkón - közölte, hogy egyenlőre magázódunk, aztán majd később lesz olyan pont, ahol alakul...hát szerintem akkor ezt talán illett volna az elején elmondani)Nyilván elvállaltam SZMK szerepet és ha már, akkor mindjárt el is készült a FB csoport (KáeM csinálta meg gyorsan), illetve szedtem is pénzt rögtön, mert hogy spéci füzetet kért Kati néni az első időszakra :P (És persze Kati néni elérhetőségeit is megkaptuk, illetve kérte, hogy jelöljük meg FB-on is)Tetszett ez a 21. századi hozzáállás, egyetlen anyukának (SZMK társ) nincs FB-ja, de ígérte, hogy akkor visszaregisztrál.


És akkor az okosságok...teljesen ömlesztve, ahogy és amilyen sorrendben kaptuk:
 - Ebéd után udvari játék, utána tanuló idő 14:30-15:30. Utána uzsonna, érdemes pluszt csomagolni és alaposan végiggondolni, hogy teljes ellátást kérünk-e, de majd ők is figyelik a gyereket és szólnak, ha rendszeresen nem eszi meg, amit ott kap. Uzsonnás kendő legyen! 4, fél5 vagy 5kor kellene elvinni a gyerekeket, ezt majd az üzenőfüzetben előre egyzetetjük...az extra dolgokat is ott kommunikáljuk (nyilván esetünkben ez egy jó vastag füzet lesz :P).
-  Reggel 6:40től van ügyelet. Jó időben kint gyülekező. 7:30 de legkésőbb 7:45re be kell érni reggel, mert akkor sorakoznak és indulnak fel a termekbe.
- Átbeszéltük, hogy mi kell benne legyen üzenőfüzetben: (Elejében a gyerek és szülő adatai. Gyermek neve, Címe, TAJ szám, Születési adatok, Anya apa neve telefonszáma, Betegség allergia, Kivel mikor mehet haza, Szakkör és foglalkozások is legyenek feltüntetve. Illetve hátul lesz egy rész, ahol a pénzátvételeket kezelik.
- Megkaptuk a tanszer listát természetesen.


 - Otthon reggelizzenek!!!
- Ne hasonlítgassunk és méregessünk, Kati néni nem fog bezzegelni. 4.-re fognak a gyerekek kb. azonos szintre jutni. Ne hajszoljuk a gyereket millió szakkörre. Az első évben valójában még ovisok, év végre szokták meg ezt a fajta rendszert. De senkit nem fognak sürgetni.
 - Órarendi testnevelésként lehet járni Futsal Focira. És/vagy modern táncra. Illetve kéthetente lesz tenisz nekik (viszik hozzák, 2 óra kb. egy alkalom, várhatóan októbertől). (Az egyesületben sportoló gyerekeknek járthat két tesi óra alól felmentés, ha az első vagy utolsó órában van)
 - Lesz klasszikus normál papír alapú ellenőrző, de idéntől a KRÉTA rendszerben fog menni az enapló is.
 - Az első héten lehet az osztályig kísérni a gyerekeket. Után lent van már elköszönés.
- Szeptember 3-án 7:45kor találkozunk az iskolában ünneplő ruhában (legyen náluk táska, íróeszköz és enni- innivaló). Már van nekik ebéd, de délután haza lehet vinni őket. (Ha kell van ügyelet már első napon).
- A tankönyveket az első napon kapják meg, ami pecsétes, azt év végén vissza kell adni, de azt is beköthetjük. Az átlátszó borító az ajánlott, arra a vignetta.
- Meixner-módszerrel fognak tanulni olvasni...ehhez a szülőknek lesz egy jó adag vagdosási és borítékolási feladata :)
- Szeretettel ajánlotta olvasgatásra a honlapon megtalálható házi rendet....még egy röpdolgozatot is beígért az első napra :P
 - Az ingyenes oktatás margójára megállapodtunk havi 1000 forint osztálypénzben, kell fizetni évi 1000 forintot diáksport egyesületi tagságra. (és a Futsalnak is van tagdíja)
 - Szeptemberben együtt rendelünk iskolai pólót, meg még ki tudja miket :)
- Nem család látogatás lesz, hanem közös családi kirándulás, ismerkedés.
- Ha jó a program viszik őket színházba, múzeumba, cirkuszba. Év végén egy napos kirándulásra majd.
- 8 magyar, 5 matek, 1 etika, 1 környezetismeret, 2 ének (lehet, hogy kell C szoprán furulya), 2 vizuális kultúra (gondolom ez a rajz), 1 Technika, életvitel és gyakorlat, 5 testnevelés és sport és akkor szakkör szinten lesz 1 angol.
- Állítólag fent vannak az ügyeletes napok a honlapom, illetve az iskola titkár elérhetősége...hát én ezt most nem találtam meg.
- Még be kell vinnem a NEK adatlapot, ami éppen ma este vált átvehetővé (befutott az utolsó szig is az okmányirodába), illetve a melyik sportot szeretné papírokat is. (Eddigi beszélgetéseink alapján a focit és a táncot is...avagy várhatóan nem lesz felmentés kérés tornából)Eddigi iskolával kapcsolatos bejegyzések:
A beiratkozásról ezen a héten pénteken írtam.
Pipitérről pedig ezen a héten csütörtökön.
A Bocsodáról ezen a héten pénteken


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése