2018. június 12., kedd

Zsebi ovis ballagás

Nem állítanám, hogy teljes mértékben egyetértek ezzel az ovis ballagás témával. Két dolog miatt sem, az egyik, hogy milyen ballagás az, ahol másnap ugyanúgy megy tovább a célintézménybe??? A másik pedig, hogy azt látom, hogy manapság sokan akkora feneket kerítenek neki, mintha legalábbis diplomázna az gyerek. (Én mondjuk magamnak sem akartam érdemi ballagást anno, sem általános, sem középiskolában - bytheway a középiskolai ballagás az meg tipikusan előre iszunk a medve bőrére dolog - de az őseim nem így gondolták, mindegy is....diplomaosztó buli már nem volt :P) Szóval a kis magánvéleményem után
ténylegesen az eseményről.

Nyilván készültünk....és nyilván nem is kevés meglepetéssel a ballagó számára, mert nem szerettük volna, ha úgy érzi számunkra ez nem fontos, mert a fenti véleménytől függetlenül nagyon is fontos.


Mint már írtam róla bevállaltam az óvó néniknek az ajándék szervezést, készítést, intézést. És persze hozzájárultunk a városi reklámarc funkcióhoz is...avagy könyvet kaptak az ovis ballagók a várostól (a polgármester úrtól személyesen), s erről videófelvétel is készült. Ez volt a ma délelőtt programja, így már délelőtt csiniben mentek. De délutánra készítettem még egy adag csinos ruhát...mert hát mégis fehér cuccról és kis gyerekekről van szó, minden megtörténhet :P


Ajándékok terén: Már korábban rendeltem neki egy plüss oroszlános csokrot, ezt apa vette át, illetve ő intézte az ajándékot is....az én kérésem annyi volt, hogy ne legó legyen...nyilván legó lett :P A tesóitól Schleich állatokat kapott, illetve csokit. Továbbá még ma intéztem egy héliumos lufit (még jó, hogy nem felejtettem el, mert ezt kb. mindenki kapott kisebb-nagyobb mennyiségben), apa pedig két kicsi (de sok-sok virágból álló) csokrot a tesóitól.


Tesós virágok és lufi nélkül 
(Egy kis hoki cucc minden képre kell :P)

Mire odaértünk már fel voltak öltöztetve. A műsor és a ballagós rész maga fent kezdődött, aztán lent az ovi melletti játszótéren folytatódott. Utána pedig a levendulás kertnél volt a házis sütis terülj-terülj asztalkám.  Fent izzasztóan meleg volt, de azért meghatóra sikerült a dolog. Mentek egy kis kört összekapaszkodva és énekelve a ballagók (15fő! - Vándorbot a kezembe (Az utolsó sort kicsit másként: Búcsút intve, csak őszinte szívet adhatok.)), aztán volt róluk egy kis vetítés, hogy ki mi szeretne lenni, ha nagy lesz és mit fog csinálni abban a szakmában. Nagyon édes volt. Ezután mentünk le, ott szeptembertől indítva mentek végig a hónapokon....minden hónappal kapcsolatosan volt vers, amit azok a gyerekek szavaltak el, akik adott hónapban születtek és egy-egy rövid játék is tartozott ehhez a dologhoz. Után még volt egy körtánc. Aztán - ismét az én ötletem alapján, de az egyik helyben óvó néni anyuka betanításával (Köszi Márti!) - a ballagók felsorakoztak az óvó nénik és dadus néni előtt és lement Molnár Orsi - Búcsú az ovitól című dala, majd közösen elszavalták az alábbi verset. Utána pedig átadtuk az évzárós ajándékokat (nem mi felnőttek, hanem három nem ballagó gyerek a csoportból kis segítséggel).


Tóth Juli - Óvodai búcsúzó
A kezünkben virágcsokor,
kis szívünkben szeretet.
Megköszönjük, azt a sok jót,
amit kaptunk tőletek.

Óvónéni, jaj de sokszor
Az öledbe vettél,
Vigasztaltál, mikor sírtam,
vagy velem nevettél.

Meseország száz csodáját
megmutattad szívesen,
Nevelgettél, tanítgattál,
türelemmel, kedvesen.

Véget ér, most mese, játék,
vár reánk az iskola!
Óvónéni, Dadusnéni,
nem feledünk el, soha!

Ezután ajándékoztunk Zsebinek és kívántunk lelkes és boldog iskolás éveket. Aztán Bogyó hisztivel kísérve bepakoltunk a kocsiba, meg onnan ki sütiket (keksz szalámi, sajtos tallér), inniket és bevonultunk a kínálós részhez.

A legjobb baráttal héjaként

Még itt volt egy kis ajándék átadás, a nem ballagók adtak ajándékot a ballagóknak (Zsebinek Mazsi, Bogyó pedig Levinek...állítólag választós alapon ment a dolog, mármint már korábban megbeszélték, hogy ki kit fog megajándékozni.) Aztán még volt kicsit eszem iszom, majd indultunk haza.

1 megjegyzés:

  1. Ezen a képen látszik igazán, hogy Zsebi is mennyire nagyfiú... Mikor nőttek így meg? 😊

    VálaszTörlés