2018. július 1., vasárnap

2018/26. hét


2018.06.25 Hétfő
Bogyó beváltotta tegnap esti fenyegetését és pontban éjfélkor lejött... Gondolom úgy volt vele, hogy a betegség alatt a tesói már töltöttek velünk éjszakát, hát ez neki is jár. Mondjuk vele aludni kb. olyan, mintha kerékbe törnének. A nagyokat gyorsan összekaptam, aztán kávé után apa vitte őket oviba. Mi Mazzsal mentünk egy shopping kört, aztán itthon játék, nem akart ebédelni, mikor alattam pont megjött a sóder (nem teljesen az, ami kellett volna), meg apa is mire kiértem. Amíg aludt vasaltam, utána léptünk boltba, meg orvoshoz aztán tesókért. Itthon játék, mese nézés (újra Mia és én) nekem vasalás befejezés, KáeM még írta a munkáját, aztán kint is rakta a medencés terepet. Nappaliban tálaltam vacsit, előtte gyors zuhany (fegyenc mosdatás... Ahogy a szomszédasszony mondja 😂) a fiúknak. Aztán foci nézés, a kicsik félidőben elvonultak aludni, olvastam nekik mesét, meg kicsit persze bujtunk is, apát is kértek egy körre. Zsebivel végig néztük a meccset... Mint látszik Jade rettentően izgult végig 😹 A FB bejegyzést meg meccs közben olvastam (sokat bólogattam egyetértően)....hát igen, nem könnyű ez a gyereknevelés dolog. Mondjuk éppen nemrég futottam bele egy olyan cikkbe, hogy a liberális nevelés megbukott, de a tekintély elvű és a cikk maga tele volt ellentmondással, hogy hogyan is kéne jól csinálni....de nincs is tuti recept nyilván.

2018.06.26 Kedd
Egész nyugalmas volt az éjszaka, Bogyó kelt 6 körül de csendesen ipPadozott. Kávé aztán készülődés és indulás iMamához. Még Lidlből reggeli aztán már megállás nélkül mentünk, vidám szépséges napraforgó táblákban gyönyörködve. Leraktuk a fiúkat, ők mindjárt nekiálltak focizni, mi felmarkoltuk a virágot amit Anyósom szerzett nekem azt vissza haza. Beugrottunk Lidlbe ebédért, itthon meggrilleztem a húst, készítettem köretet, ettünk, aztán már indultam is a fodrászhoz....semmi extra, csak egy kis eü. vágás, de nagyon jót beszélgettünk Nikivel. (Osztálytársak lesznek a fiúk...igen most ovis kis pajtások) Hazaérve mentünk egy kört: Bauhausban, Auchanban, aztán éppen a meccsre beestünk. Elkészítettem a steaket vacsorára...isteni lett, a Lidl verziós Pina Coláda viszont messze nem olyan finom, mint az Aldis volt. Zuhanyoztam, aztán még lakkoztam körmöt is :). A fiúk sem csak maguk fociztak, hanem ők is nézték a meccset Imamánál...mondjuk végig tudtommal csak Zsebi bírta.2018.06.27 Szerda
Munkanap...gondoltam 5 nap táppénz után ideje, hogy betévedjek újra dolgozni. De nyugis volt a reggel a fiúk nélkül...sminkeltem is :) Aztán reggeli a kocsiban (ezt nagyon megszerettem, nagyon tud hiányozni, ha nem jön össze, már nem szeretek az asztalomnál enni, annak ellenére, hogy még mindig megvan a kisbolt szemben, az isteni kiflivel). Jó korán beértem, aztán mondjuk jól meglepődött a főni mikor meglátott, de azért örült, meg nyomatta a feladatokat. Ebédre lecsaltak a kollégák, pedig nem akartam menni, mondjuk nem volt annyira rossz amit ettem, csak hát már megint árat emeltek az étteremben :S Hazaérve meglepi csomag fogadott...KáeM rendelte nekem a spéci körmöslámpát 😍 Gyorsan rendbe kaptam magam...hogy ez a havi szívás mennyire kiszámíthatatlan lett...na nem idejét tekintve, hanem a mennyiségét és milyenségét :S Utána mentünk vacsiztunk egy pizzát...én mondjuk nem bírtam a saját felemmel, aztán elhoztuk a Bauhausból a lapvibrátort. :) Éppen azt hittük készen vagyunk, amikor megérkezett a szomszédba a kertész srác, aki náluk csinálta, így még gyorsan adott pár tippet, szóval még egyszer végig mentünk rajta, de még így is végeztünk mire az eső nagyon belehúzott. Gyorsan visszavittük a gépegységet. Hazafelé Sparban próbáltunk holnapi reggelit szerezni. Itthon a meccs alatt volt egy kis utóvacsi (fitness műzli, pisztácia) és persze meccs nézés...nem adja vissza jól a kép, de ma egész érdeklődő volt a cica :P Fiúk dolgoztam...volt zöldbab pucolás és vágás, aztán délutánra kikelt pár kis csirke...mindenkinek jutott egy rögtön (Dédinek is, csak ő nem látszik a képen, Mazsi arcra külön felhívnám a figyelmet, ez a grimasz egy kész tanulmány)

2018.06.28 Csütörtök
Ma nem siettünk reggel annyira, mert 8ra vittük szervízbe a buszt, így kávé és reggeli készítés után, nem csak a mosást volt idő bekészíteni, hanem tudtam egy kicsit legózni is....ramaty állapotban van a legók többsége (mármint, hogy szépen szétestek), de ez most éppen le is esett mielőtt elvittük őket. Igyekeztem összerakni, hát javítani sokkal nehezebb, mint nulláról rakni a jó kis leírással, arról nem is beszélve, hogy egy csomó alkatrész már nem volt meg, mert már korábban elkeveredett. Azért használható állapotú lett mire elindultunk. Marsoban busz leadás, aztán irány a munkahelyem, ott KáeM átvette a vezetést, én meg belevetettem magam a munkába. Nem volt könnyű nap, sok-sok excel tábla és párhuzamos búcsúztatók szervezése...nem könnyű ez, ennyi kedves kollégától hirtelen megválni (nagy felmondási láz van éppen a csapatban). Mondjuk az egyiküknek hihetetlenül klassz ötlete volt a saját ajándékára vonatkozóan. (Mindenki kedvenc receptjéből kért emlékkönyvet....receptes könyvet, imádom az ötletet naná :D) Délután értelemszerűen KáeM jött értem. Aztán a szervíznél átvettem a kormányt és hazafelé beugrottam Aldiba. Szegény KáeM nagyon kiakadt a szervízre, mert kb. semmit sem sikerült megcsinálni, amiért vitte a kocsit...pedig hát előre bejelentkezett és ismerik is az autót. Hazaérve mindjárt nekiugrottam a vacsinak (KáeM megint nem ebédelt), ettünk, aztán kicsit néztük a meccset, amíg szakadt az eső. Utána KáeM kiment és folytatta a medenceplaccot, én megcsináltam végre a jógakártyákat Szilvi néninek, aztán elpakoltam a fiúknál a vasalt ruhákat, meg az elöl lévő játékokat, és kicsit összetakarítottam fent, illetve a lépcsőn. Teregettem egyet, aztán csináltam egy kis utóvacsit a meccshez, zuhanyoztam, aztán dolgoztam digitális hagyatékunkkal :P Meg persze közben néztük a meccset is...mondjuk KáeM alig várta, hogy készen legyek, mert nem néztük végig az szuper uncsi meccset, inkább mentünk lefeküdni :)
2018.06.29 Péntek
Egész nyugisan aludtam....s a fiúk is Imamánál (Bogyó és Mazsi vele), aztán elég rosszul esett mikor csörgött az óra (véletlenül letöröltem róla a kedvenc ébresztőmuzsikát és még nem tettem vissza). Kávéfőzés, reggeli készítés aztán irány az ovi. Bevittem a tegnap elkészült kártyákat, illetve a jövő heti tábor árát, meg a heti igazolást az óvó néninek, illetve elhoztam a cuccukat is, elvégre a 4 hét szünet előtt a mai az utolsó ovis nap...persze márakinek ugye (nekik is lett volna az eredeti tervek szerint, de hát a betegség másként gondolta). Durva forgalom volt befelé, (de legalább jó zene)...persze mindenki elővette a kerekes esernyőt. Én még egészen istenesen beértem, de a boss (kb. fél 10 magasságában) eléggé kiakadva futott be, hogy másfél órája jön. Úgy beszéltük, hogy 1 körül le tudok lépni, de nem sikerült... Nagyon dolgoztunk ma folyamatosan. Így mondjuk kicsit sajnáltam, hogy nem mentem ebédelni. Hazafelé Lidl, aztán itthon csináltam korai vacsit, majd nekiálltam a lenti takarításnak. Mikor KáeM végzett kint, akkor mentünk tankolni, meg Auchan vacsiért, nem voltunk túl kreatívak, röszti sajttal és gyümölcssaláta, de elég volt ennyi a késői és kiadós ebéd után. A fiúk Szent László napon voltak ma....személyesen a királynővel fotózkodtak :)

2018.06.30 Szombat
A korai kávé után mindjárt Lidl, meg tüzéptelep... Pakoltunk egy kis sódert, mert a múltkori kevés lett (most a jó fajtát). Aztán KáeM rakta a lapokat, én főztem (pörkölt) - mostam - takarítottam, hűtőt pucoltam... Már nagyon ráfért szegényre.  Aztán mikor elfogyott a lap irány Bauhaus... Kicserélték a hibásokat... Tök érthetetlen módon 3 maradt... 180at vettünk 179 kellett a 13x13db-os placcra... De mindegy. Gyorsan összeraktuk a medencét, közben időnként bementünk belenézni a meccsbe, én gazoltam és pakoltam a kertben. Aztán még kis takarítás (fent is koszoltunk a padlásról lehozott medence cuccokkal). Aztán Bauhaus, Auchan... Egyformák a napok ha nincsenek itthon. Ők a Győri Szent László napon szereztek élményeket (Anyósom ígérte, hogy megírja, hogy mi minden is történt pontosan, majd linkelem, ha elkészült a bejegyzés). Aztán este ismét lehetett 22 Ronaldo volt a pályán 😂

2018.07.01 Vasárnap
Kis összebújás, duzzogás, kávé, reggeli... Duzzogás mentesítés 😂 Aztán bepakolás Lidl nasi a fiúknak, második reggeli nekünk, és irány Győr. Odaérve pakoltunk, napraforgót fotóztunk, meg szedtünk is egy nagy csokorral, aztán kicsit ettünk a kelt rétesből, majd indultunk haza...már nagyon szerettek volna a fiúk. Csak Bogyó aludt útközben Zsebi és Mazsi mesét néztek. Itthon megcsodálták a medencét, persze bele szerettek volna menni, annak ellenére, hogy már a kocsiból kiszálláskor mondtam, hogy hideg van....és majd megértik a mondat jelentőségét :P Aztán elvonultak fel játszani. Én tálaltam késői ebédet (pörkölt nokedlivel), megcsináltam a kovászos uborkát, készítettem sütit az évfordulóra (ma van 10 éve, hogy Erste alkalmazott vagyok), hogy holnap kicsit meglepjem a kollégáimat. Teregettem, aztán kicsit segítettem pakolni a gyerekeknek, és utána kezdtük szét pakolni a földet, ami keletkezett a medence placcból. Meg pakoltam a szelektív hulladékot. Aztán Zsebit kissé utolérte a fáradtság, szóval olyan hisztit levágott, hogy komolyan szentté avattam magam, hogy nem kapott egy istentelenül nagy pofont. Helyette vacsorát kapott, mindjárt többfélét is. A tesói meg piknikezni szerettek volna nappaliban, ezt is megoldottuk :) Vacsi után fogmosás, esti mese (még mindig és már megint APG....de ma felolvastam a kedvencemet...majd dobok egy külön bejegyzést róla elemzéssel ígérem, mert megéri:P). Mi még kicsit néztük a meccset, de aztán feladtuk, mert rém unalmasnak találtuk.
Hazafelé olvastam a cikket... Már hiányoztak... De már akkor biztos voltam benne, hogy hazaérve nem fog 10 percnél sokkal több idő eltelni, hogy utáljam a kis imádottakat 😂 (Egyébként sokkal több telt el, mert lényegében a zuhanyzásos hisztiig tényleg minden rendben volt velük, még a sok előszedett játékot is elpakolták fent kérésemre (na nem elsőre, de megcsinálták :P))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése