2018. július 26., csütörtök

Rozmaringos-fokhagymás csirketokány

Keresgéltem receptet ma vacsorára és erre akadtam...kép alapján. Jó volt ötletadónak, de azért nem teljesen a leírás szerint készítettem el.


Rozmaringos-fokhagymás csirketokány
35 dkg csirkemellfilé
1 teáskanál apróra vágott, friss petrezselyem
1/2 teáskanál szárított kakukkfű
1/2 teáskanál rozmaring
2 teáskanál fokhagymapor
só és bors ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma aprítva
2 dl tejszín
1 dl tej
1 teáskanál keményítő 1 evőkanál vízzel elkeverve
só és bors ízlés szerint
A csirkemellett tokány jellegű csíkokra vágjuk, majd bepácoljuk a kakukkfűvel, fokhagyma granulátummal, sóval, borssal és kevés olajjal. Amíg ez picit áll kevés olívaolajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát az apróra vágott rozmaringot, petrezselymet. Mikor már jól illatozik hozzáadjuk a húst és azt fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a tejszín illetve a tej keverékével. Összeforraljuk és addig főzzük amíg a húst teljesen megpuhul esetlegesen utánízesítjük ha szükséges. A végén vízzel elkevert keményítővel besűrítjük. Párolt rizzsel tálaljuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése