2018. július 2., hétfő

Shrek szelet

A lakóparki utcabálba hozta valaki, én nem kóstoltam, de a FB csoportban annyira dicsérték, hogy gondoltam ez ki kell próbálni. Éppen remek alkalmat adott a tegnapi évforduló rá. Mondjuk nem az ott megosztott recepttel dolgoztam, hanem Lilafügééből indultam ki.


Shrek szelet
50 dkg darált keksz
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 dl tej
1 evőkanál rum aroma
3 evőkanál kakaópor
1 kis üvegcse zöld mandula aroma
1 tk zöld ételfesték
Csokimáz: 10 dkg tortabevonó kevés olaj
A kekszet, a cukrot, a vajat és a tejet összegyúrjuk, majd kétfelé vesszük. Egyik felébe belegyúrjuk a rumaromát és a kakaóport, a másik felébe a diót és a zöld mandula aromát, meg pluszban egy kis zöld ételfestéket (mert nem voltam elégedett a színével). Egy kb. 20×30-as szögletes tál aljába nyomkodjuk,  aminek aljába folpack-ot rakunk. Először a kakaós részt, majd erre nyomkodjuk rá a zöld részt. Kis időre hűtőbe tesszük. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, hozzákeverünk kevés olajat, és a süteményt ezzel a csokimázzal vonjuk be. ÉN ezután tettem rá a sima cukorfondantból kivágott feliratot.


Update: Annyira nagy siker volt, hogy gondoltam újra előadom, ezúttal a jógatábor záró vacsira.... három színben. Annyi változott, hogy mandulatejjel dolgoztam (1,5 dl), a 10 dkg dió is belekerült azonnal, csak utána osztottam a tésztát három felé (pontosan mérleggel), aztán 1 kisebb evőkanál került zöld ételfestékből az alsó rétegbe, 1,5 kisebb evőkanálnyi kék a középsőbe (ez lehetett volna kékebb, de nem volt rossz ez a türkiz árnyalat sem), és szintén 1,5 kisebb a felső pirosba. A csokimáz itt sem maradhatott el és persze a felirat sem maradhatott el ismét a cukorfondantból.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése